Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΩ ΚΑΤ ΕΝΤΟΛΗΝ

Παύλος απόστολος Ιησού Χριστού,κατ έντολήν του Θεού και του Σωτήρος μας και του Κυρίου
Ιησού Χριστού, επιτάσσω:1.Οσοι εισίν υπό ζυγόν δούλοι, τούς ιδίους δεσπότας πάσης τιμής αξίους ήγείσθωσαν,ίνα μή το όνομα του θεού και η διδασκαλία βλασφημήται.

Κατ εντολήν λοιπόν του θεού και του Χριστού, διατάσσω:Οσοι είναι δούλοι,να εκτιμούν ιδιαίτερα τους κυρίους τους για να μη δυσφημείται το όνομα του Θεού και η διδασκαλία Του.
Προς Τιμόθεον Ά κεφ,6,στ,1.

Υπακούετε

Κάθε άνθρωπος πρέπει να υποτάσσεται στις ανώτερες αρχές, διότι δεν υπάρχει καμμία εξουσία χωρίς τη θέληση του θεού, οι εξουσίες δε που υπάρχουν, έχουν ορισθεί από το θεό, εις τρόπον ώστε, εκείνος που αμφισβητεί την εξουσία,αντιτάσσεται στη διαταγή του θεού. όσοι δε, δεν υπακούουν θα τιμωρηθούν.Θέλεις να μη φοβάσαι την εξουσία; Κάνε το καλό και θα επαινεθείς από αυτήν, διότι η εξουσία είναι υπηρέτης του θεού και αποβλέπει στο καλό σου. Εάν όμως πράξεις το κακό, τότε να φοβάσαι, διότι δεν είναι έτσι άσκοπα ζωσμένη με το μαχαίρι, έτοιμη να εκδικηθεί εκείνον που κάνει το κακό.Επομένως πρέπει να υποτάσσεσθαι, όχι μόνον για να αποφύγετε την οργή αλλά και δια λόγους συνειδήσεως...!
Προς Ρωμαίους, κεφ,13, 1-5

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ

Ω δυστυχία των γραικών
Γένος πεπλανημένων
Πόσα κακά υποφέρετε
εκ των πολιτευομένων.

ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΑΙΩΝΑ?

Λάε που σε προδίδουνε και σύ δεν το γνωρίζεις
και ωστόσο τους προδότες σου για φίλους τους νομίζεις
Τη γλώσσα σου εμάθανε,σε παίζουν ,σε γελούνε
Εσύ πιστεύεις σα μωρός κι εκείνοι σε πουλούνε.

Η ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ

Όπως όλοι γνωρίζουμε ζούμε στην εποχή που την χαρακτηρίζει ο άκρατος υλισμός, το χρήμα, η έλλειψη αγάπης για τον συνάνθρωπο, η εκμετάλλευση του αδυνάτου, η ύψιστη υποκρισία, σε μια εποχή όπου για κάθε μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα, εφευρίσκονται χονδροειδέστατα προσχήματα και παρουσιάζονται σαν μοναδικές εφικτές λύσεις. Κατά την γνώμη μου σήμερα η ανθρωπότητα έχει βυθιστεί σε έναν άνευ προηγουμένου μεσαίωνα που προσπαθεί απεγνωσμένα να βρεί διέξοδο.