Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Στον πρέσβη της Ελλάδος στις ΗΠΑ το βραβείο του ''Διπλωμάτη της Χρονιάς'


Το Συμβούλιο Διεθνών Υποθέσεων (World Affairs Council) του Λος Άντζελες, στα μέλη του οποίου συγκαταλέγονται διαμορφωτές κοινής γνώμης, επιφανείς επιχειρηματίες και ακαδημαϊκοί, τίμησε τον πρέσβη της Ελλάδος στις ΗΠΑ κ. Βασίλη Κασκαρέλη, με το βραβείο του ''Διπλωμάτη της Χρονιάς'', κατά τη διάρκεια ιδιαίτερου διπλωματικού δείπνου στο Beverly Hills, στις 4 Μάιου 2011.
Κατά την απονομή του βραβείου και παρουσία διακοσίων περίπου καλεσμένων, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου κ. Marvin Suomi, τόνισε ότι «το υψηλού κύρους αυτό βραβείο τιμά τα επιτεύγματα ζωής επιλεγμένων εκπροσώπων του διεθνούς διπλωματικού σώματος. Οι βραβευθέντες έχουν ιστορικό υπηρεσίας στις πατρίδες τους και επιτεύγματα στο πλαίσιο της κοινωνίας των εθνών. Ο εφετινός βραβευθείς ομολογουμένως είναι αντάξιος της εν λόγω τιμής».
Ο επιλεχθείς μεταξύ 180 ομολόγων του στις Η.Π.Α. Πρέσβης κ. Κασκαρέλης, αναφέρθηκε στα ορόσημα της μακράς διπλωματικής του καριέρας, συμπεριλαμβανομένων των θητειών ως Πρέσβης στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε., όπου υπήρξε μάρτυς ιστορικών γεγονότων και παγκοσμίων αλλαγών. Αναφέρθηκε στις τρέχουσες διεθνείς προκλήσεις και δύσκολες αποφάσεις που καλούνται να λάβουν κοινωνίες και χώρες ως μέλη μιας ενιαίας παγκόσμιας κοινότητας. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις τρέχουσες εξελίξεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής, καθώς και στο φλέγον ζήτημα της λαθρομετανάστευσης που πλήττει χώρες της Νότιας Ευρώπης και που δύναται να οδηγήσει σε μέγιστη ανθρωπιστική κρίση.
Ο Έλληνας Πρέσβης αναφέρθηκε επίσης σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας σημειώνοντας ότι η Ελλάδα δίνει ιδιαίτερη σημασίας στις καλές σχέσεις γειτνίασης έχοντας παίξει ηγετικό ρόλο στην παγίωση της δημοκρατίας και σταθερότητας στην περιοχή των Βαλκανίων. Τόνισε ιδιαίτερα τις ασταμάτητες προσπάθειες του Πρωθυπουργού της Ελλάδος να προωθήσει τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα, να βελτιώσει τις σχέσεις με την Τουρκία και να στηρίξει την πολιτική ηγεσία της Κύπρου στην προσπάθεια επίτευξης μιας δίκαιης και βιώσιμης επίλυσης του προβλήματος κατοχής και διαίρεσης της νήσου. Τόνισε επίσης τα μεγάλα βήματα που έχει κάνει η Ελλάδα για την εξεύρεση μιας αμοιβαία αποδεκτής και βιώσιμης λύσης στο ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής ΠΓΔΜ, επισημαίνοντας τις συνεχείς υπαναχωρήσεις των Σκοπίων στην κατεύθυνση επίτευξης λύσης.
Περαιτέρω, αναφέρθηκε στη μακρόχρονη φιλία μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών, ως έμπιστων συμμάχων που συμπαρατάχτηκαν σε όλες τις μείζονες συγκρούσεις του 20ού και 21ου αιώνα. Επισήμανε επίσης τη σημαντική συνεισφορά της Ελλάδας στις ειρηνευτικές προσπάθειες και αποστολές σε όλον τον κόσμο και πρόσφατα στην εκκένωση ξένων πολιτών από τη Λιβύη.
Αναφορικά με τη θητεία του στην Ουάσιγκτον, ο κ. Πρέσβης συνόψισε τις δραστηριότητές του επισημαίνοντας κυρίως τις προσπάθειές του για προσέγγιση μεταξύ της Ελληνο-αμερικανικής και Εβραιο-αμερικανικής κοινότητας, ιδιαίτερα μάλιστα υπό το φως της αναβαθμισμένης σχέσης μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, αλλά και την ιδιαίτερη ικανοποίηση που ένιωσε από την επιτυχία της πρωτοβουλίας του να φέρει σε επαφή και συνεργασία προέδρους και πρυτάνεις ελληνικών και αμερικανικών Πανεπιστημίων, κάτι που πιστεύει ότι θα ωφελήσει και τις δυο πλευρές. Πρόσθεσε δε ότι ενώ συνεχίζει να προβάλλει τα συμφέροντα της χώρας μας στις επαφές του με πολιτικά πρόσωπα και υψηλούς αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης δίνει ταυτόχρονα μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη σχέσεων με «Δεξαμενές Σκέψης» και πανεπιστημιακούς θεσμικούς φορείς επισημαίνοντας πάντα την σπουδαιότητα που έχει η σχέση Ευρωπαϊκής 'Ενωσης και Η.Π.Α.
Τέλος, ο κ. Κασκαρέλης έκανε αναφορές στη σημερινή οικονομική κρίση στην Ελλάδα, εξηγώντας τις αιτίες της και καθιστώντας σαφή τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού να μετατρέψουν την κρίση σε ευκαιρία. Στο πλαίσιο αυτό εξήγησε τη σημασία των σημαντικών και καθοριστικών μέτρων που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση και των αναγκαίων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, ούτως ώστε να διασφαλίσει ένα λαμπρό μέλλον για την Ελλάδα και το λαό της. «Η Ελλάδα», είπε, «διαθέτει ανεκμετάλλευτες επενδυτικές δυνατότητες, από την ηλιακή ενέργεια έως τις βιολογικές αγροτικές καλλιέργειες, τον τουρισμό τις υψηλής τεχνολογίας υποδομές και τη ναυτιλία». Τόνισε ακόμα ότι οι υπερβολικές επικρίσεις και παρανοήσεις κατά την παρουσίαση της ελληνικής κρίσης από τα ΜΜΕ και από άλλους φορείς, που προαναγγέλλουν την κατάρρευση της Ελλάδας και του ευρώ, αγνοούν επιδεικτικά τον κρίσιμο πολιτικό παράγοντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ ενίοτε εξυπηρετούν κερδοσκοπικά συμφέροντα.
Ο κ. Πρέσβης ολοκλήρωσε την ομιλία του τονίζοντας τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλουν όλοι για να διασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα. «Έχω εμπιστοσύνη», κατέληξε, «στην ανθεκτικότητα, την εφευρετικότητα, την επιχειρηματικότητα, τη δυναμικότητα και τη φιλοδοξία του ελληνικού λαού, του οποίου η μακρά ιστορία του είναι γεμάτη από αναταραχές. Κι όμως, επιμένουμε στις προσπάθειές μας, αιρόμαστε στο ύψος των περιστάσεων και πάντα τα καταφέρουμε».
Η εκδήλωσε έκλεισε με τη γνωστή τραγουδίστρια Ariana Savalas, κόρη του πασίγνωστου Ελληνο-αμερικανού ηθοποιού Telly Savalas, που την παρουσίασε η Γενική Πρόξενος στο Λος Άντζελες κα Ελισάβετ Φωτιάδου.
kalami

ΑΝΤΙΤΟΡΠΙΛΙΚΟ ΨΑΡΑ


Ο Σύλλογος Στρατιωτικών Ενόπλων Δυνάμεων Μεγάρων διοργανώνει εκδήλωση την Κυριακή 8 Μαΐου 2011 υπό την αιγίδα του δήμου Μεγάρων για την επέτειο βύθισης του Α/Τ Ψαρά από τους Γερμανούς το 1941 στον όρμο της Πάχης. Θα τελεστεί τρισάγιο για τους πεσόντες.
Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση.
ΑΝΤΙΤΟΡΠΙΛΙΚΟ ΨΑΡΑ
Άρθρο του κ. Γρηγόρη Σταμούλη
Η ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού (Π.Ν.) δεν έχει συγκεκριμένο σημείο έναρξης.
Χάνεται στα βάθη των αιώνων. Είναι τεράστια και σε ποσότητα αλλά και κυρίως σε ποιότητα και είναι γραμμένες οι σελίδες της με χρυσά γράμματα.
Οι ναυτικές δραστηριότητες και τέχνες γνωρίζουν απαράμιλλη άνθηση από την αρχαιότητα. Είναι δε χαρακτηριστική η φράση του Περικλή «Μέγα το της θαλάσσης κράτος», που αναγράφεται στο έμβλημα του σύγχρονου Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο συνεχίζει την ένδοξη πορεία, όπως αυτή καταγράφηκε ανεξίτηλα στην περίφημη και παγκόσμια γνωστή ναυμαχία της Σαλαμίνας εναντίον του πολεμικού ναυτικού των Περσών.
Η σύγχρονη ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού δεν έχει να ζηλέψει τίποτα σε θυσίες, αγώνες και ηρωισμό. Από τα πλέον πρόσφατα και χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι το αντιτορπιλικό ΨΑΡΑ, το οποίο έλαβε μέρος στους αγώνες εναντίον των Γερμανοϊταλικών στρατευμάτων στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.
Το αντιτορπιλικό ΨΑΡΑ ναυπηγήθηκε κατά τα έτη 1931-1933 στην Ιταλία, καθελκύστηκε στις 21-2-1932 και ύψωσε την ελληνική σημαία στις 1 Μαΐου 1933. Το πλήρωμα του αποτελείτο από 166 άνδρες. Είχε εκτόπισμα 1.350 τόνους και ταχύτητα 40 κόμβους.
Ο οπλισμός μετά τον εκσυγχρονισμό του αποτελείτο από: Τρία (3) Πυροβόλα 120 χιλιοστών, τρία (3) Α/Α Πυροβόλα 40 χιλιοστών, δύο (2) Πυροβόλα Oerlikon 20 χιλιοστών, τρία (3) Τ/Σ 21 ιντσών, συσκευή Α/Υ τύπου 127, αφετήρα βομβών βάθους και δύο (2) βομβοβόλα.
Συμμετείχε στις ναυτικές πολεμικές επιχειρήσεις του 1940-41, στις τρεις (3) επιδρομές στο στενό του Οτράνιο (14-15/11/1940, 15-16/12/1940, 4-5/1/1941), καθώς και σε συνοδείες νηοπομπών.
Στις 20 Απριλίου 1941 το πλοίο ευρίσκετο στα Μέγαρα έχοντας διαταγή από τον Αρχηγό Στόλου, να είναι σε ετοιμότητα για άμεσο απόπλου με κάθε συναγερμό. Την ίδια ημέρα με το σήμα 1432 διετάχθη, όπως αποπλεύσει επειγόντως και ενταχθεί στην συμμαχική νηοπομπή ΑS26, η οποία θα απέπλεε το απόγευμα. Δυστυχώς δεν πρόφθασε, να εκτελέσει αυτή την διαταγή. Πριν προφτάσει, να αποπλεύσει, δέχτηκε σφοδρή αεροπορική επίθεση από 15 γερμανικά αεροπλάνα καθέτου εφορμήσεως, στις 6 το βράδυ, περίπου. Τα γερμανικά στούκας επιτίθεντο μετά μανίας. Κατέβαιναν χαμηλά και έριχναν πλήθος βομβών και ταυτόχρονα πολυβολούσαν με λύσσα το κατάστρωμα.
Το αντιτορπιλικό ΨΑΡΑ εβλήθη από δύο (2) μεγάλες βόμβες με πολλούς νεκρούς και τραυματίες (37 νεκροί εκ των οποίων ο ένας ναυτόπαις 16 χρονών), η δε πρώρα του πλοίου αποκόπηκε.
Κατακλύσθηκαν αμέσως τα πρωραία διαμερίσματα και το πρωραίο λεβητοστάσιο. Το προσωπικό του πλοίου επέδειξε ακμαιότατο ηθικό και άριστη διαγωγή εμπνεόμενο από τον Κυβερνήτη του, τον Αντιπλοίαρχο Κώνστα Π. Μέχρι τις τελευταίες στιγμές έβαλε εναντίον των εφορμούντων αεροσκαφών με όλα τα διαθέσιμα πυροβόλα, ενώ ο Κυβερνήτης προσπαθούσε να το ρυμουλκήσει προς τα αβαθή. Από τα αντιαεροπορικά πυρά του Αντιτορπιλικού κατερρίφθησαν τρία (3) γερμανικά στούκας.
Εναντίον των επιτεθέντων γερμανικών στούκας έδρασαν και βρετανικά καταδιωκτικά, που εκτελούσαν τις τελευταίες επιχειρήσεις τους στον ελλαδικό χώρο. Από τη δράση των έξι (6) βρετανικών Χάρικαιηνς κατερρίφθησαν άλλα πέντε (5) γερμανικά αεροπλάνα.
Η κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει το αντιτορπιλικό μετά τους βομβαρδισμούς ήταν τέτοια, που δεν επέτρεπε καμία ελπίδα σωτηρίας, παρά τις προσπάθειες του Κυβερνήτη για ρυμούλκησή του προς την ακτή.
Έτσι στις 7 περίπου το βράδυ της 20ης Απριλίου 1941, ημέρα Κυριακή του Πάσχα, το Αντιτορπιλικό ΨΑΡΑ καταβυθίστηκε σε απόσταση 500 μέτρων περίπου από την ακτή των Μεγάρων. Το προσωπικό πρόλαβε και εγκατέλειψε το πλοίο λίγα λεπτά πριν τη βύθιση του, αφού προηγουμένως αφαίρεσε τα εμβλήματα της πρύμνης και πήρε μαζί του τα αρχεία και τα εμπιστευτικά.
Γενική υπήρξε η εκτίμηση και η αναγνώριση του λαμπρού τρόπου, με τον οποίο το προσωπικό του πλοίου αντιμετώπισε την αεροπορική επίθεση και το τραγικό τέλος. Ήταν πράγματι αντάξιο των παραδόσεων του Ελληνικού Ναυτικού το υψηλό φρόνημα, το οποίο επέδειξαν κατά τη σκληρή δοκιμασία ο Κυβερνήτης, οι Αξιωματικοί, οι Υπαξιωματικοί και το πλήρωμα του ηρωικού Αντιτορπιλικού, το οποίο καθ’ όλη την έντονη πολεμική του δράση μόνο επιτυχίες είχε.
Αντάξια του ηρωικού τέλους του αντιτορπιλικού είναι και η σελίδα, που έγραψε δύο (2) ημέρες μετά το πλήρωμά του, με τον τρόπο που ακολούθησε τον Κυβερνήτη του Αντιπλοίαρχο Κώνστα Π. στην Αίγυπτο για να συνεχίσουν τον αγώνα. Το προσωπικό του πλοίου, αφού τακτοποίησε τα θέματα των τραυματιών και των φονευθέντων συγκεντρώθηκε στο Γυμνάσιο Μεγάρων, όπου παρέμεινε μέχρι το απόγευμα της Τρίτης 22 Απριλίου 1941. Εκεί έτυχαν της γνωστής σε όλους μεγαρίτικης φιλοξενίας.
Τότε ο Κυβερνήτης κάλεσε τους Αξιωματικούς, τους Υπαξιωματικούς και το πλήρωμα και τους είπε, πως αυτός θα αναχωρούσε για την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, προκειμένου να συνεχίσει τον αγώνα και ότι αυτοί είναι ελεύθεροι να τον ακολουθήσουν ή να μείνουν στην πατρίδα, τιθέμενοι στη διάθεση του Υπουργείου Ναυτικών. Το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής και το αθάνατο ελληνικό πνεύμα έκαναν και πάλι το θαύμα τους. Όλοι ανεξαιρέτως, πλην του υπάρχου, με ενθουσιασμό και βαθύτατη πίστη ακολούθησαν το παράδειγμα του Κυβερνήτη τους. Πήγαν μαζί του στην Αίγυπτο, για να συνεχίσουν τον αγώνα.
Και χάρη στην υπέρτατη θυσία αυτών των ανθρώπων απολαμβάνουμε εμείς το πολυτιμότερο αγαθό για τον άνθρωπο, που είναι η ελευθερία του.megara press

Μας Τα'ι'ζουν Δηλητήρια!!!

Απαγορεύεται να κάνετε κρίσεις να σκέπτεστε και να διαφωνείτε όλα γίνονται για το καλό μας, όποιος έχει αντίθετη άποψη είναι τρελός η στην καλύτερη περίπτωση συνωμοσιολόγος .Μιλώ για την καλλιέργεια των τροφίμων και συγκεκρυμμένα για τις ντομάτες και τα λιπάσματα. Κοινή διαπίστωση είναι ότι δεν έχουν νοστιμιά και ότι είναι εσωτερικά πολύ σκληρές. Όλα άρχισαν με την ελεύθερη εισαγωγή λιπασμάτων ότι σαβούρα υπήρχε την εισήγαγαν .Το αποτέλεσμα καταστροφή. Ένα επίθετο και όνομα το ίδιο παράξενο που έκανε εισαγωγές βαποριές ολόκληρες και έδινε πιστώσεις μεγάλες αβέρτα κουβέρτα πούλαγε λίπασμα με 8% χλώριο, δηλαδή έριχνες λίπασμα να μεγαλώσουν τα πράγματα σου και έκανες το χωράφι σου άχρηστο για χρόνια. Οι γεωπόνοι έβγαζαν συμπεράσματα εύηχα σάρκωμα, καρκίνος, ίωση κ.α κ.α. Όλη η Κορινθία έχασε τις βερικοκιές της από σάρκωμα χιλιάδες γεωργοί κατεστράφησαν από αυτό το λόγο χωρίς να το ξέρουν μέχρι στιγμής. Το χώμα των χωραφιών μετά από τόση χλωρίνη είναι κατάλληλο για να λευκαίνεις μπουγάδες και όχι να καλλιεργείς. Την λύση την είχαν όμως έτοιμη από πριν ΥΔΡΟΠΟΝΙΑ και ξεμπερδέψαμε ούτε χώμα ούτε τρακτέρ ούτε σκάψιμο. Αγοράζεις από τα αφεντικά και τα τσιράκια τους γεωπόνους όλα τα σούξου μούξου δηλαδή δοσομετρικές αντλίες υπόστρωμα για την υδροπονία τα κατάλληλα υβρίδια και το αποτέλεσμα ΤΖΙΦΟΣ, διότι ποιο μηχάνημα μπορεί να αντικαταστήσει την γη και την φύση(κοπριά); Σε κάθε παράπονο του γεωργού του λένε με ύφος ,εσύ φταις γιατί έριξες παραπάνω, η έριξες λιγότερο πάντα φταίει ο γεωργός ποτέ τα αφεντικά η τα τσιράκια τους. Οσονούπω θα μας ταΐζουν υδρογονάνθρακες επεξεργασμένους ως ποιο υγιεινούς διότι το πετρέλαιο δεν έχει μολυνθεί από ραδιενέργεια και κρεατόμαζες μια και δεν παχαίνουν. Η πράσινη ανάπτυξη που έγινε και σύνθημα ότι είναι για καλό ,αυτή είναι;;; Για αυτό χρειαζόμεθα παγκόσμια διακυβέρνηση;;;; Για να κατεβάζουμε το πετρέλαιο και να λέμε είναι νοστιμότατο;;; Καμία ισορροπία στο οικοσύστημα, εκατομμύρια μέλισσες πεθαίνουν κάθε μέρα από άγνωστους λόγους και οι υπεύθυνοι στον κόσμο τους. Ούτε μια μελέτη από το γεωπονικό πανεπιστήμιο ούτε ένας έλεγχος για τα φάρμακα που εισάγονται από το χημείο του κράτους

Γεωργοί παραπονούνται ότι ραντίζουν συνεχώς και είτε τα έντομα είναι ανθεκτικά είτε τα φάρμακα είναι εξασθενημένα ποιος ξέρει: Μόνον ο Θεός. Οι επόμενες γενιές θα ακούνε ιστορίες ότι υπήρχαν πολλά τρόφιμα διαφορετικών γεύσεων και θα λένε μακάρι τα παραμύθια να ήταν αληθινά.