Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

ΤΙ.....ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ ΕΙΧΕ Ο ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΣ!!!!


"Να κλείσουν όλοι οι ναοί σε όλες τις πόλεις και σε όλους τους τόπους της οικουμένης. Αν κάποιος με οποιαδήποτε δύναμη παραβεί(αυτόν τον νόμο)
θα τιμωρηθεί με αποκεφαλισμό."

(Ιουστινιάνειος Κώδικας 1.11: αυτοκράτωρ Κωνστάντιος Α' προς Ταύρο.Έπαρχον του Πραιτωρίου,Δεκέμβριος 534 μ.Χ.)

"Τέτοιου είδους πράξεις(ειδωλολατρίας) αν εξακολουθούν να συμβαίνουν(η καταγγελθεί ότι συμβαίνουν) ακόμα και σε κάποιο λιβάδι ή σπίτι, το λιβάδι ή το σπίτι αυτό θα προσαρτηθεί ταμείο των ιερωτάτων ανδρών(δηλαδή των Ιερέων της Χριστιανικής Εκκλησίας) ενώ ο ιδιοκτήτης τους,που έδωσε τη συγκατάθεσή του να μιανθεί ο τόπος, θα αποπεμφθεί από το(οποιοδήποτε) αξίωμά του,θα χάσει την περιουσία του και αφού υποστεί βασανισμό με μεταλλικά όργανα,θα οδηγηθεί σε διαρκή εξορία¨

(Ιουστινιάνειος Κώδικας 1.11.8,αυτοκράτορες Λέων και Ανθέμιος προς Διόσκουρον,Έπαρχο του πραιτωρίου.Παρεδόθη το 472 μ.Χ.)

"Διατάσσουμε τους άρχοντές μας,αλλά και όσους διδάσκονται από τους θεοφιλέστατους επισκόπους,να αναζητούν σύμφωνα με το νόμο όλες τις περιπτώσεις ασέβειας υπέρ της Ελληνικής θρησκείας έτσι ώστε να μη συμβαίνουν, αλλά και αν συμβαίνουν να τιμωρούνται. Κανείς να μην έχει το δικαίωμα να κληροδοτεί με διαθήκη(περιουσίες) ή να χαρίζει με δωρεά οτιδήποτε σε πρόσωπα ή τόπους, που έχουν επισημανθεί ότι διαπράττουν την ασέβεια του Ελληνισμού. Όσα δίδονται ή κληροδοτούνται μ' αυτόν τον τρόπο θα αφαιρούνται. Με την παρούσα ευσεβή νομοθεσία να διατηρηθούν σε ισχύ όλες οι τιμωρίες, με τις οποίες οι προηγούμενοι βασιλείς είχαν απειλήσει να τιμωρήσουν την Ελληνική πλάνη, με τις οποίες προσπαθούσαν(οι προγενέστεροι χριστιανοί βασιλείς) να διασφαλίσουν την Ορθόδοξη πίστη.

(Ιουστινιάνειος Κώδικας 1.11.9 επίσης Β1,1,19 και Νομοκάνων 6,3. Ο συγκεκριμένος νόμος θεωρείται νομοθέτημα του Ιουστινιανού)

Η ΩΡΑΙΑ ΕΛΕΝΗ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΑ


Με λένε που με λένε δούλο,ας είναι ελεύθερη, τουλάχιστον η ψυχή μου.

Κι αφήνει ο Πάρης τα μαντριά της Ίδης και πάει στη Σπάρτη , για να πάρει εμένα । Πεισματωμένη η Ήρα για την ήττα εξανεμίζει την παντρειά του Πάρη πλαθει ένα πλάσμα απ' τον αιθέρα , το ίδιο μ' εμένα κι απαράλλαχτο , του βάζει πνοή ζωής , κι αυτό στου Πρίαμου δίνει το γιό, το πήρε αυτός και φανταζόταν πως είχε τάχα εμένα । Πλάνα ιδέα!

Τον νού σας ,πλάνη θεόσταλτη μην ήταν।

Μιά σκιά πήγε στήν Τροία, εγώ δεν πήγα,
Καί ποιός ο πλάστης σκιών που ζούν και βλέπουν।
Οι θεοί, ταίρι αιθερόπλαστο σού δώσαν।
ΚΙ ΕΔΩΣΕ ΟΜΟΙΩΜΑ ΛΕΣ, ΑΝΤΙΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ।
Μυαλό και νούς!Μάντης σοφός αυτά είναι.



Δύστυχοι Τρώες ,κι εσείς Αχαιοί,για μένα σκοτωνόσαστε πλάι εκεί στις όχθες του
Σκαμάντρου,θαρρώντας πώς ο ο Πάρρης κρατούσε την Ελένη, αυτό ήταν ΠΛΑΝΗ,της Ηρας σχέδιο πονηρό।Εγώ τώρα, αφού έμεινα όσα χρόνια ήταν ανάγκη κι έφερα σ' άκρη τη θεική βουλή, στόν ουρανό γυρίζω,τον πατέρα μου,κι η δόλια του Τυνδάρεου θυγατέρα πήρε όνομα κακό, χωρίς να φταίει।

ΟΧΙ' οι θεοί μας είχανε γελάσει'
κρατούσαμε στα χέρια μιά νεφέλη.

Κι αυτή που αντίς για σε είχε πάει στην Τροία;
Σκόρπισε στόν αιθέρα'σύνεφο ήταν

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΕΛΕΝΗ
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ
Διάφορα αποσπάσματα'

Ω ΣΟΛΩΝ ΣΟΛΩΝ, ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΑΙΔΙΑ . ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΕΡΟΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ


ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ

Τα επιτεύγματα της πόλης σας ήταν πολλά και μεγάλα είναι γραμμένα εδώ κι εμείς συνεχίζουμε να τα θαυμάζουμε. Υπάρχει όμως ένα που τα ξεπερνά σε μεγαλείο και αρετή. Τα αρχεία μας αναφέρουν ότι η πόλη σας αναχαίτισε κάποτε μια μεγάλη δύναμη που είχε επιτεθεί με αλαζονεία εναντίον όλης της Ευρώπης και της Ασίας ξεκινώντας απ’ έξω, από τον Ατλαντικό ωκεανό. Οι άνθρωποι μπορούσαν να ταξιδεύουν εκείνη την εποχή στον ωκεανό, γιατί αμέσως μετά το στόμιό του – που, όπως μαθαίνω , εσείς το ονομάζατε Ηράκλειες Στήλες-υπήρχε ένα νησί μεγαλύτερο από την Ασία και τη Λιβύη μαζί. Οι ταξιδιώτες της εποχής περνούσαν από αυτό στα άλλα νησιά και από εκεί σε όλη την απέναντι ήπειρο που περιβάλλει αυτήν την πραγματική αχανή θάλασσα . Όλα τα μέρη που βρίσκονται μέσα από το στόμιο που λέγαμε φαίνονται σαν λιμάνι με στενή είσοδο το πέλαγος που εκτείνεται έξω από το στόμιο είναι πραγματικό πέλαγος και η στεριά που το περικλείει θα έλεγε κανείς ότι αξίζει να ονομαστεί ¨ήπειρος¨, στην κυριολεξία του όρου. Σ’ αυτό το νησί , την Ατλαντίδα , δημιουργήθηκε κάτω από βασιλική εξουσία μια μεγάλη και θαυμαστή δύναμη που κυριάρχησε σε όλο το νησί καθώς και σε πολλά άλλα νησιά και μέρη της απέναντι ηπείρου. Επιπλέον , προς την πλευρά μας , επικράτησε στη Λιβύη ως την Αίγυπτο και στην Ευρώπη ως την Τυρρηνία . Αυτή λοιπόν η μεγάλη δύναμη συγκέντρωσε κάποτε όλα της τα στρατεύματα και επιχείρησε , με μια μόνο επίθεση, να υποδουλώσει την πόλη σας και την δική και όλες όσες βρίσκονται μέσα από τις Στήλες. Τότε ακριβώς , Σόλων , αποκαλύφθηκε σε όλη την ανθρωπότητα η αρετή και η δύναμη της πόλης σας, γιατί στάθηκε πρώτη στο φρόνημα και στην τεχνική του πολέμου . Επικεφαλής των Ελλήνων , και στη συνέχεια αναγκασμένη να πολεμήσει μόνη όταν οι άλλοι την εγκατέλειψαν , έφθασε στον έσχατο αλλά τελικά απέκρουσε τους εισβολείς και θριάμβευσε . Δεν άφησε έτσι να γνωρίσουν την σκλαβιά αυτοί που δεν είχαν υποδουλωθεί ποτέ και απελευθέρωσε με μεγαλοψυχία όλους εμάς τους άλλους που κατοικούσαμε μέσα από τις Ηράκλειες Στήλες . Πολύ αργότερα όμως ήρθαν τρομεροί σεισμοί και κατακλυσμοί και , μέσα σε μια μέρα και μια νύχτα φρίκης , όλο το γένος των πολεμιστών σας χάθηκε μέσα στη γη , και το νησί της Ατλαντίδος βυθίστηκε στην θάλασσα και αφανίστηκε . Ο ωκεανός σ’ εκείνα τα μέρη έγινε απροσπέλαστος και ανεξερεύνητος από την πολύ βαθιά λάσπη που άφησε της η Ατλαντίδα καθώς καταποντιζόταν.

ΠΛΑΤΩΝΟΣ ΤΙΜΑΙΟΣ