Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

ΑΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ ΣΥΝΕΧΕΙΑ....


Είσαι μεγάλος ανθρωπάκο , όταν δεν είσαι κακός και μικρόψυχος . Το μεγαλείο σου είναι η μοναδική ελπίδα που μας απόμεινε . Είσαι μεγάλος όταν αγαπάς τη δουλειά σου , όταν απολαμβάνεις το σκάλισμα , το χτίσιμο . τη ζωγραφική , το όργωμα και το θέρισμα , το γαλάζιο ουρανό , τα ελάφια και τη δροσιά του πρωινού , τη μουσική και το χορό , την ανατροφή των παιδιού σου και την ομορφιά στο κορμί της ή του συζύγου σου όταν πας στο πλανητάριο να μελετήσεις τα αστέρια , στη βιβλιοθήκη να διαβάσεις σκέψεις που έκαναν άλλοι , άντρες και γυναίκες , για τη ζωή . Είσαι μεγάλος όταν το εγγόνι σου κάθεται στα πόδια σου και του μιλάς για τα χρόνια τα παλιά κι ατένιζες το αβέβαιο μέλλον μέσα από την τρυφερή , παιδιάστικη περιέργειά του. Είσαι μεγάλη , μητέρα , όταν νανουρίζεις το μωρό σου όταν προσεύχεσαι με λαχτάρα , με δάκρυα στα μάτια , να 'χει ευτυχισμένο μέλλον κι όταν , ώρα την ώρα , χρόνο το χρόνο , χτίζεις τούτη την ευτυχία στο παιδί σου .
Είσαι μεγάλος , ανθρωπάκο . όταν τραγουδάς τα όμορφα , τρυφερά λαϊκά σου τραγούδια , ή όταν χορεύεις παλιούς χορούς στους ήχους του ακορντεόν γιατί τα λαϊκά τραγούδια κάνουν καλό στην ψυχή κι είναι τα ίδια σε όλο τον κόσμο . Κι είσαι μεγάλος όταν λες στο φίλο σου :
Ευχαριστώ τη μοίρα μου που κατόρθωσα κι έζησα τη ζωή μου ελεύθερος από τη βρωμιά και την απληστία , που βλέπω τα παιδιά μου να προκόβουν που τα άκουσα να ψελλίζουν τα πρώτα τους λογάκια κι είδα να μαθαίνουν να χρησιμοποιούν τα χεράκια , να κάνουν τα πρώτα τους βήματα , να παίζουν ,να κάνουν ερωτήσεις , να γελούν και να ερωτεύονται που μπόρεσα να διατηρήσω , μ' όλη της την ελευθερία και την αγνότητά της την ευαισθησία μου στην άνοιξη και το απαλό αεράκι, που δεν συμμετείχα στα κουτσομπολιά των μοχθηρών γειτόνων μου , που έζησα τη χαρά στην αγκαλιά της ή του συζύγου μου και ένιωσα τη ζωή να κυλάει στο σώμα μου , που δεν έχασα τον δρόμο μου στους δύσκολους καιρούς και που η ζωή μου είχε νόημα και συνέχεια . Γιατί πάντα άκουγα την τρυφερή φωνή μέσα μου που έλεγε , Μόνο ένα πράγμα έχει σημασία : ζήσε μια γεμάτη , ευτυχισμένη ζωή . Κάνε αυτό που σου λέει η καρδιά σου , ακόμα κι αν σε βγάλει σε μονοπάτια που αδύνατες ψυχές αποφεύγουν . Ακόμα κι όταν η ζωή είναι μαρτύριο , μην αφήνεις να σε σκληραίνει .

Πατριωτισμός είναι όταν η αγάπη για τους δικούς σου ανθρώπους έρχεται πρώτη. Εθνικισμός είναι όταν το μίσος για τους άλλους έρχεται πρώτο.


ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ

Ειδήσεις που έχουμε διαβάσει η ακούσει τα τελευταία χρόνια

Κλείνουν στρατόπεδα

Αφοπλίζετε η εθνοφυλακή στην βόρεια Ελλάδα και δημοσιογράφος έλεγε για λόγους οικονομίας

Μείωσης στρατιωτικής θητείας

Κατάργησης ναρκοπεδίων στον Έβρο για ανθρωπιστικούς λόγους ,το αποτέλεσμα μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δώστε.

Δεν δεχθήκαμε την δωρεά τωνΜ1Α1 Abrams

Κακοπληρωμένοι αστυνομικοί με πενιχρά μέσα να αντιμετωπίσουν βαριά οπλισμένους κακοποιούς .

Τα ΜΑΤ να συμπεριφέρονται σαν στρατός κατοχής .

Το ΔΝΤ να διατάζει και να ευνουχίζει ουσιαστικά και τα τρία σώματα με την περικοπή κονδυλίων .

Οι πολίτες να κλειδαμπαρώνονται μέσα στα σπίτια τους όταν νυχτώσει αλλά παρ’ όλα αυτά να βιάζονται μπροστά στα μάτια των παιδιών τους να ληστεύονται και να δολοφονούνται τις περισσότερες φορές .

Φόροι να επιβάλλονται καθημερινά γονατίζοντας την οικονομία ( διότι είναι αντίθετοι στις αρχές της οικονομίας ) με αποτέλεσμα τα δημόσια ταμεία να μην εισπράττουν τίποτα όχι γιατί δεν μπορούν όπως λένε οι κυβερνώντες οι εφοριακοί να κάνουν σωστά τη δουλειά τους , αλλά, διότι οι πολίτες έτσι που καταντήσανε δεν έχουν μαντήλι για να κλάψουνε πόσο δε μάλλον χρήματα

Οι δημόσιες κερδοφόρες υγιείς επιχειρήσεις να πωλούνται ή να έχουν ήδη πουληθεί σε τιμές υποπολλαπλάσιες της αξίας τους .

Τα νοσοκομεία να υπολειτουργούν από έλλειψη προσωπικού και αναλωσίμων , για μια προγραμματισμένη εξέταση στο ΙΚΑ είναι πιο εύκολο να συναντήσεις τον δημιουργό σου παρά να την πραγματοποιήσεις .

Ναρκωτικά , φυματίωση , AIDS , ελονοσία , ηπατίτιδα και άλλες μολυσματικές ασθένειες να θερίζουν τη νεολαία μας και ουσιαστικά το μέλλον της Ελλάδας μας.

Οι Τούρκοι να κάνουν την μία παραβίαση μετά την άλλη αλωνίζοντας με τα αεροπλάνα τους στο Αιγαίο και το αποκορύφωμα προχθές η τουρκική φρεγάτα να προκαλεί με την παρουσία της ανοιχτά του Σουνίου .

Το αποκορύφωμα που γράφω αυτά σήμερα ήταν η συνέντευξη του δήμαρχου Αλεξανδρούπολης Ευάγγελου Λαμπάκη περί ανεξαρτητοποιήσεως της Θράκης που κάποτε ήταν από την Κωνσταντινούπολη έως την Βαυαρία ενώ τώρα είναι τρεις νομοί και επειδή είναι μεταξύ δυο πολιτισμών …να είναι ανεξάρτητη.

Ήρθε η ώρα να τους πούμε έξω γομάρια .