Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ?ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΛΙΓΟ/?



Πολύς λόγος γίνεται, αυτές τις μέρες, με τους απεργούς πείνας και τους ένθερμους υποστηρικτές τους, που είναι άνθρωποι προοδευτικοί. Αναλογιζόμενος του συνθήματος που ακουγόταν επί χρόνια, της αριστεράς και της προόδου ίσως να έχουν δίκιο, όταν άνθρωποι μορφωμένοι, άνθρωποι του πνεύματος και της τέχνης υποστηρίζουν τις θέσεις τους. Δείτε τον κύριο Τσίπρα, έναν αρχηγό κόμματος, (τέλειο χριστιανό και κουμουνιστή, αφού το μισό του κόμματός του το χάρισε σε άλλον). Τον δε κύριο Μπουτάρη, νυν δήμαρχο Θεσσαλονίκης, που έχει πολιτισμικά οράματα, να θέλει με θέρμη τους αλλοδαπούς. Ερωτώ όλους εσάς, που έχετε αντίθετη γνώμη, κάθε βράδυ δεν βλέπετε πόσοι και πόσοι με απαστράπτουσες λιμουζίνες πηγαίνουν στα στέκια των αλλοδαπών, συζητούν μαζί τους και τους παίρνουν δύο-δύο στα σπίτια τους, προκειμένου να γνωρίσουν τους ίδιους και την υπέροχη κουλτούρα τους. Οι δε ευημερούντες παίρνουν τους αλλοδαπούς, οικιακούς βοηθούς, σωφέρ, κηπουρούς κλπ. Όλοι δε αυτοί που έχουν έλθει, μετά την κάθοδο των Αλβανών, κατά το πλείστον Μουσουλμάνοι, έχουν κάνει τη θυσία κι έχουν έλθει και χωρίς γυναίκες. Αυτοί είναι άνθρωποι οι οποίοι έχουν κατανικήσει τα πάθη τους. Τους παρακολουθούμε όταν προσέρχονται ομαδικά για να προσευχηθούν και να αυτοτραυματίζονται, να μαστιγώνονται. Όταν δε, διαβάζετε ειδήσεις, σαν αυτή που δημοσιεύτηκε ότι : προ δυο ετών, 9 πακιστανοί βίασαν ένα δεκατριάχρονο αγοράκι, αφού πρώτα το ξυλοκόπησαν. ‘Ίσως είναι ψέματα γιατί δεν ξαναδιάβασα τίποτε, τους έπιασαν, θα γίνει δικαστήριο, δεν θα γίνει, δεν γνωρίζω.

Καθημερινές επαναλαμβανόμενες σκέψεις.

Όπως όλοι γνωρίζουμε ζούμε στην εποχή που την χαρακτηρίζει ο άκρατος υλισμός, το χρήμα, η έλλειψη αγάπης για τον συνάνθρωπο, η εκμετάλλευση του αδυνάτου, η ύψιστη υποκρισία, σε μια εποχή όπου για κάθε μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα, εφευρίσκονται χονδροειδέστατα προσχήματα και παρουσιάζονται σαν μοναδικές εφικτές λύσεις. Κατά την γνώμη μου σήμερα η ανθρωπότητα έχει βυθιστεί σε έναν άνευ προηγουμένου μεσαίωνα που προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει διέξοδο

Αχαΐα : O ιερέας επέλεγε και ο Αλβανός τα έκλεβε!

Διαβάζοντας αυτή την είδηση στο Newsit।gr , θυμήθηκα το ότι έβριζα τον Τζών Στιούαρτ όταν έλεγε:
Η εκκλησία δεν είναι λέσχη Αγίων, είναι Νοσοκομείο αμαρτωλών.

Αν οι Έλληνες αποκτήσουν μόρφωση και ενότητα, αλίμονό μας.


Πολιτική είναι η ικανότητα να παρουσιάζεις σήμερα τι θα γίνει αύριο και να εξηγείς αύριο γιατί δεν έγινε.

Οι σοσιαλιστές θεωρούν ότι είναι κακό να κερδίζεις. Εκείνο όμως που είναι πραγματικά κακό είναι να χάνεις.

Στο εξής πρέπει να λέμε όχι ότι οι Έλληνες πολεμούν σας ήρωες, αλλά ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες.

(το είπε μετά τις νίκες των Ελλήνων στο Αλβανικό μέτωπο που στην ουσία υπήρξαν οι πρώτες επιτυχίες των Συμμάχων στον Β' Παγκόσμιο. Μπορεί να το είπε για λόγους προπαγάνδας, αλλά πάντως το είπε, και δεν το είπε ποτέ κανείς για κανένα άλλο έθνος).