Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Το Ζήτημα των Κολλυβάδων



Η Εκκλησία –και εδώ πρέπει να κάνουμε μια απαραίτητη όσο και σημαντική παρατήρηση, ότι δηλαδή, όταν λέμε Εκκλησία, εννοούμε την ιερατική διάθρωση της διοίκηση της Εκκλησίας- έχει αντιμετωπίσει με αφορισμούς αρκετές περιπτώσεις μελών, που θέλησε να αποβάλει από τις τάξεις της αναθεματίζοντάς τους. Μερικές από αυτές τις περιπτώσεις είναι τόσο

Όχι, καλύτερα σκλαβωμένα σώματα στους Τούρκους, παρά σκλαβωμένο πνεύμα στον αιρετικό πάπα.



Το 1610 μ.Χ. ο πάπας Παύλος ο Έ δημιουργούσε τα <<Αρχεία του Βατικανού>> Τα μέχρι τότε αρχεία από χιλιάδες τόμους βιβλίων και πάσης φύσεως επίσημα έγγραφα διατηρούνταν στο

Βήμα προς Βήμα προς την Πτώση…..



1391: Πεθαίνει ο Ιωάννης ‘Ε και τον διαδέχεται στο θρόνο ο γιος του Μανουήλ ‘Β  ως υποτελής των Τούρκων. Το 1394 ο Βαγιαζήτ καίει τα περίχωρα της Πόλης και την απομονώνει για 8 χρόνια. Ο Μανουήλ πήγε στη Δύση να ζητήσει βοήθεια, χωρίς φυσικά να πετύχει οτιδήποτε.

Σε εκείνη τη χρονική στιγμή ήταν σχεδόν βέβαιο ότι

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΜΟΣΑΝΤΟ


'Ένα στα δέκα Ελληνόπουλα εγκαταλείπει το δημοτικό σχολείο λόγω κρίσης



Η κατάσταση είναι άκρως απογοητευτική αφού περίπου 5.000 με 7.000 παιδιά, σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσαν ΤA NEA, εγκαταλείπουν κάθε χρόνο το σχολείο.
Περισσότεροι από 3, 8 εκατ. μαθητές εγκαταλείπουν την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, όταν μόλις 1.265.168 είναι ο αριθμός των πτυχιούχων στην Ελλάδα.
Μάλιστα με την προτελευταία απογραφή έγινε γνωστό ότι περίπου ένας στους δέκα κατοίκους της χώρας δεν έχει ολοκληρώσει ούτε καν το δημοτικό. Υπάρχουν μάλιστα περιοχές στη χώρα που έχουν ποσοστά αρνητικού ρεκόρ στη μαθητική διαρροή.
Σε κάποιες περιοχές περισσότεροι από τους μισούς μαθητές δεν κατορθώνουν να πάρουν είτε απολυτήριο γυμνασίου, είτε ακόμη και απολυτήριο δημοτικού.
Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν η Ροδόπη και Ευρυτανία, όπου το 67,4% και το 64,6% απέχουν από την πρωτοβάθμια κιόλας εκπαίδευση.
Ανάμεσα στους νομούς με τα χαμηλότερα ποσοστά είναι....

Έκτακτο ο Βορίδης εγκαταλείπει την Ελλάδα


Θα φύγουν οι λαθρομετανάστες, μόλις ναυπηγηθεί.

Made in Germany. Κοστίζει μόνο 4 χιλιάδες εκατομμύρια αστροδόλαρα, θα το χρεωθούμε στην εξαιρετική προσφορά των 8 φορές επάνω