Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

ΘΕΪΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ;;;; ΑΝΩΤΕΡΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ; ΓΙΑ ΣΑΣ Η ΚΡΙΣΗ


35. Αυτή την κατεύθυνση ακολούθησε το πρώτο τμήμα , ενώ το δεύτερο ξεκίνησε με οδηγούς για το ιερό των Δελφών , έχοντας δεξιά του τον Παρνασσό. Αυτό κατέστρεψε όλες τις περιοχές της Φωκίδος από τις οποίες πέρασε , έκαψε τις πόλεις Πανοπέα , Δαύλια , και Αιολίδα. Χωρίστηκαν από τον υπόλοιπο στρατό και πήραν το δρόμο αυτό για να συλήσουν το ιερό των Δελφών , προσφέροντας τους θησαυρούς του βασιλιά Ξέρξη. Όπως έχω μάθει , ο Ξέρξης ήξερε όλα τα αξιόλογα αναθήματα που βρίσκονταν στο ιερό και μάλιστα τα ήξερε καλύτερα από εκείνα που είχε αφήσει στο παλάτι του γιατί πολλοί του μιλούσαν συχνά για τα αναθήματα των Δελφών και μάλιστα για τα αναθήματα του Κροίσου , του γιού του Αλυάττη.
36. Όταν μαθεύτηκε το πράγμα στους Δελφούς , τρομοκρατήθηκαν και μέσα στο φόβο τους ζήτησαν χρησμό τι να κάνουν με τον ιερό θησαυρό : να τον θάψουν , ή να τον μεταφέρουν σε άλλο μέρος ; Ο θεός όμως απαγόρευσε να μετακινήσουν τα αναθήματα , λέγοντας πως ο ίδιος ήταν ικανός να τα προφυλάξει . Όταν οι Δελφοί τα έμαθαν όλα αυτά , τότε φρόντισαν να τακτοποιήσουν τα δικά τους . Τις γυναίκες και τα παιδιά τα έστειλαν πέρα στην Αχαϊα και οι περισσότεροι ανέβηκαν στις κορφές του Παρνασσού , μεταφέροντας τα υπάρχοντά τους στο σπήλαιο Κωρύκιο , ενώ άλλοι πήγαν στην Άμφισσα της Λοκρίδος . Όλοι οι Δελφοί ερήμωσαν και έμειναν μοναχά εξήντα άντρες και ο αρχιερέας .
37. Όταν οι βάρβαροι είχαν φτάσει τόσο κοντά ώστε ν’ αντικρύζουν το ναό , ο αρχιερέας που ονομαζόταν Ακήρατος , είδε μπροστά στο ιερό όπλα καθαγιασμένα μεταφερμένα μέσα από το ναό , τα οποία θεωρείται ιεροσυλία να τ’ αγγίξει θνητός. Ο αρχιερέας πήγε να το γνωστοποιήσει στους πολίτες που είχαν παραμείνει και να τους πει για το θεϊκό αυτό σημείο . Οι βάρβαροι , στη βιασύνη τους , έφθασαν στον ναό της Προναίας και τότε φανερώθηκαν ακόμη πιο μεγαλύτερα σημεία από το αρχικό , γιατί κι’ αυτό ήταν μεγάλο θαύμα να φανούν πολεμικά όπλα έξω από το ναό. Όμως και τας υπόλοιπα ήταν αξιοθαύμαστα και καθώς οι βάρβαροι, προχωρώντας, βρέθηκαν στο ιερό της Προναίας Αθηνάς, έπεσαν πάνω τους πολλοί κεραυνοί από τον ουρανό και ξεκόλλησαν δύο βράχοι από τον Παρνασσό και κύλισαν με φοβερό πάταγο επάνω τους καταπλακώνοντας πολλούς από αυτούς, ενώ από το ναό της Προναίας Αθηνάς ακουγόταν μεγάλη βουή και δυνατός αλαλαγμός.
38. Όλα αυτά τα θεϊκά σημεία επέφεραν μεγάλο πανικό στους βαρβάρους και όταν οι κάτοικοι των Δελφών αντελήφθησαν πως οι βάρβαροι φεύγουν, κατέβηκαν από τα βουνά και σκότωσαν πολλούς, ενώ όσοι σώθηκαν έφευγαν γρήγορα την κατεύθυνση της Βοιωτίας. Οι βάρβαροι αυτοί, που τράπηκαν σε φυγή, έλεγαν, καθώς έχω πληροφορηθεί ότι, εκτός από αυτά, είδαν και άλλα θεϊκά σημεία, όπως δύο υπερφυσικούς στο ανάστημα πολεμιστές να τους κυνηγούν να τους σκοτώσουν.
ΗΡΟΔΟΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ ΄Θ