Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Κρουαζιέρες με λιγότερα... έσοδα




Από τα περίπου 36 δισεκατομμύρια ευρώ που δαπανούνται σε ευρωπαϊκά λιμάνια από την παγκόσμια βιομηχανία της κρουαζιέρας, η Ελλάδα είναι αποδέκτης μόνο 600 εκατομμυρίων ευρώ, λόγω περιορισμένων δυνατοτήτων home-porting, όπως επίσης και λόγω έλλειψης κατάλληλων υποδομών στα περισσότερα από τα συνολικά 57 λιμάνια της χώρας. Αυτό ήταν το κεντρικό συμπέρασμα του 2ου Posidonia Sea Tourism Forum, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, τέλη Μαίου 2013.

Αν βάλεις την ομοσπονδιακή κυβέρνηση υπεύθυνη για την έρημο Σαχάρα, σε πέντε χρόνια θα υπάρχει έλλειψη άμμου. Milton Friedman, 1912 - 2006, Αμερικανός οικονομολόγος



Όταν η κυβέρνηση οδηγεί ένα λαό στην καταστροφή απ’ όλους τους δρόμους, η επανάσταση αποτελεί όχι πια δικαίωμα των πολιτών, αλλά καθήκον.
Αδόλφος Χίτλερ, 1889-1945, Γερμανός δικτάτορας

Το Κράτος είναι η εκτελεστική επιτροπή της άρχουσας τάξης.
Καρλ Μαρξ, 1818-1883, Γερμανός φιλόσοφος

Νομίζω πως υπάρχουν δύο τρόποι για να ελέγχεις το λαό. Πρώτα από όλα τον τρομάζεις και μετά του ρίχνεις

Μαγνητική καταιγίδα?



Όσο πιο πολύ μεγαλώνεις το φόβο για τα ναρκωτικά και το έγκλημα, τους μετανάστες και τους εξωγήινους, τόσο περισσότερο ελέγχεις τους ανθρώπους.
Noam Chomsky, 1928-, Αμερικανός γλωσσολόγος & ακτιβιστής

Το μεγάλο μας τσίρκο με το όνομα Πανελλήνιες!




Όλες αυτές τις μέρες ως γονείς παιδιών που συμμετέχουν στις φετινές πανελλήνιες , παρακολουθούμε ένα θέατρο παραλόγου χωρίς πραγματικά να μπορούμε να πιστέψουμε στα μάτια μας και στα αυτιά μας!


Θέματα τρελά και άπιαστα στα μαθηματικά γενικής όπου υποτίθεται διαγωνίζονται και μαθητές της θεωρητικής. Θέματα που δίνονται και παίρνονται πίσω στη φυσική