Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Τα μισά από τα ψέματα που μου λένε, δεν είναι αλήθεια.


Ο Βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος είχε πει.
«Είμαστε αυτοί που θα ενώσουμε ξανά αυτόν τον κύκλο που έσπασε το σάπιο πολιτικό σας σύστημα: από το λαό στη Βουλή και ξανά στο λαό. Είμαστε έξω και ακούμε όλους αυτούς που δεν έχουν καταθέσεις, που δεν είναι στη λίστα Λαγκάρντ, που δεν έχουν να πληρώσουν το λογαριασμό του ρεύματος, του νερού, του τηλεφώνου, που δεν έχουν να ταΐσουν τα παιδιά τους. […] Όλοι αυτοί μας λένε το εξής: Δεν εκβιάζονται, είναι αποφασισμένοι για ρήξη και ανατροπή. Έχουν την αποφασιστικότητα που θα πει αυτό που έλεγε και ο Άρης Βελουχιώτης όταν πήγαινε να δώσει τις μάχες για να ελευθερώσει αυτό τον τόπο: Ραντεβού στα γουναράδικα».
Καταρχάς, ο βουλευτής Καστοριάς, αν και αρμόδιος με το θέμα λόγω γουναράδων, κάνει ένα λάθος.
Ο Άρης Βελουχιώτης δεν έλεγε, ραντεβού στα γουναράδικα, αλλά
 «Καλήν αντάμωση στα γουναράδικα» Σύνθημα πεισιθανάτιας αυταπάρνησης, βασισμένο σε λαϊκό παραμύθι με αλεπούδες.
 Επίσης έλεγε και αυτά:
Ποιος, λοιπόν, μπορεί να ενδιαφερθεί καλύτερα για την πατρίδα του; Αυτοί που ξεπορτίζουν τα κεφάλαια τους από τη χώρα μας ή εμείς που παραμένουμε με τα πεζούλια μας εδώ;
Εδώ που ήρθατε, την ψωλή σας θα την έχετε μονάχα για κατούρημα.
Επίσης ο Άρης Βελουχιώτης είχε πει ότι: Υπάρχουν άνθρωποι Διμούτσουνοι και Τριμούτσουνοι.
Από τότε που κάνατε την δήλωση ραντεβού  έως και σήμερα αναρωτιόμουν εάν το λάθος ήταν  ηθελημένο η αυθόρμητο; Σήμερα πλέον δεν έχει σημασία διότι βλέποντας τους διορισμούς σε τράπεζες ,συμβούλους,  κλπ να μην επεκταθώ..κατάλαβα ότι θυμόσασταν την παροιμία και τα μπερδέψατε: Γουναράδες βρωμεροί, μα στην τσέπη όλο φλουρί.
Αν κάνω λάθος συγχωράτε με.Το σύνθημα εξακολουθεί να είναι:

Αν δεν πεινάσουν οι φτωχοί, οι πλούσιοι δε χορταίνουν;;;;




Ο Τζων Κέννεντυ και μετά Ο Παπαδήμος. Είπαν:


Μη ρωτάς τι μπορεί να κάνει η χώρα σου για σένα, αλλά τι μπορείς να κάνεις εσύ για τη χώρα σου. (ένα από τα μηνύματα στην ομιλία του Κέννεντυ κατά την τελετή ορκωμοσίας του, το 1960)
Μετά μας το είπε το ίδιο ο παπαδήμος κατά την ανάληψη της πρωθυπουργίας του .
Προχθές η υφυπουργός  Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη προέτρεψε τον κόσμο ότι είναι πατριωτικό καθήκον να πληρωθούν οι φόροι.
Βλέποντας στην τηλεόραση τις διαβουλεύσεις στην Ευρώπη και την μη έκδοση..