Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

REAL FM 97.8

Ένας σταθμός στην ιστορία του ραδιοφώνου που πραγματικά είναι πολυφωνικός και πλουραλιστικός. Κατά καιρούς έχει βγάλει τον Γ. Κουρή με το πλούσιο λεξιλόγιο του, τον Μανώλη, βουλευτή Αργολίδος της ΝΔ, τον Γιαννόπουλο τον πρώην υφυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την αδελφή του, τον Α. Κακλαμάνη και το αποκορύφωμα ήταν προ ημερών όταν άκουσα να απολογείται στον Κύριο Χατζηνικολάου ο Υπουργός Κύριος Ρέππας. Για τις συμβάσεις της αττικής οδού και τα διόδια και να λέει ότι όλες τηρούνται κατά γράμμα. Ο δημοσιογράφος στρίμωξε…… τον Υπουργό και στεναχωρήθηκα. Δεν ξέρω όμως τελικά για ποιόν , για τον Υπουργό η για τον Χατζηνικολάου, τον αδάμαντα και λέω, αδάμαντα διότι όπως θα έχετε ακούσει κατά καιρούς μεγάλωσε σε 120 τμ. στη Θεσσαλονίκη , φτωχόσπιτο ουσιαστικά, μπροστά στο γυάλινο πύργο που μένει τώρα με το ασανσέρ για την Πόρσε στον πρώτο όροφο. Δεν έχω πάει σπίτι του, αλλά ο Θέμος δημοσίευσε φωτογραφίες της βιλλάρας διότι ο Νίκος είναι σεμνός και δεν προβάλλεται αλλά κατά την γνώμη μου ο Θέμος άφησε κακά υπονοούμενα, που είναι ανεπίτρεπτα, διότι ο Νίκος εργάστηκε σκληρά στους εργοδότες του. Να σας θυμίσω αν δεν κάνω λάθος, δούλευσε για τον Κ Βαρδή , το Κύριο Λαμπράκη και τον Μπόμπολα που ήταν μέτοχοι του MEGA και όλοι οι προαναφερόμενοι είναι αυτοδημιούργητοι, χωρίς κρατικές προμήθειες και παρεμβάσεις. Και είναι και δίκαιος ο Κ Χατζηνικολάου. Επαναπροσέλαβε τον Γ. Παπαγιάννη που είχε εκδιώξει από τον σταθμό του και όταν σε ένα μπλοκ δημοσιεύτηκε μια επιταγή, που δεν ξέρουμε αν έλεγαν αλήθεια, του ύψους 200.000ευρω . Δεν υπολόγισε τίποτα, λέει: Γιάννη έλα πίσω, εγώ για όλους είμαι. Απέδειξε ότι δεν κρατεί κακία και ξέρει να αξιοποιεί και να δίνει τις κατάλληλες θέσεις .

Ένα άλλο που πρέπει να τονισθεί είναι ότι ο real fm έχει πολυφωνία.

Ο κύριος Τράγκας που έχει εκπομπή το πρωί είναι το ωραιότερο ξύπνημα. Δίνει δύναμη σε όλους και τα ηχητικά εφέ που χρησιμοποιεί, με τον Ρομπέν των δασών, τα τόξα και όλα αυτά, μου ακούγονται στ’ αυτιά σαν να λέει παραληρώντας: Κουφάλες και θα σας τα παίρνω και θα σας λούζω.

Μετά το μεσημέρι έχει μια σοσιαλιστική φωνή χάρμα!!! Σαν ν’ ακούς κιμωλία να σέρνεται χωρίς να γράφει στον πίνακα. Για την εκφωνήτρια, όλοι έχουν άδικο, εκτός των σοσιαλιστών, που είναι δίκαιοι και κάνουν πάντα την αυτοκριτική τους, όπως ο κύριος Πάγκαλος που είπε ότι, μαζί τα φάγαμε!!!!

Στην συνέχεια έρχεται το δίδυμο της Ακαδημίας Αθηνών. Ο κύριος Λιάγκας με την κυρία Τρυφίδου, επίπεδο μέγα βάζετε να την ακούν τα παιδιά σας ,κολέγιο σκέτο τι κουλτούρα τι ήθος Μεγαλείο ταιριάζει απόλυτα .

Ύστερα ακούω τον Γεωργίου τον γίγαντα .Έναν άνθρωπο που προβλέπει τα πάντα, όπως τότε που είπε: ότι με τον κώλο αυτός πιάνει μπαρμπούνια και είναι και προχωρημένος μουσικά ... Κατά την άποψή μου νομίζω, ότι χρειάζεται κάτι ακόμη……

Για την εκπομπή 18-20μμ. Για τους νέους αναλυτές δεν θα πω τίποτα, γιατί δεν τους έχω παρακολουθήσει παραπάνω από πέντε λεπτά την φορά. Διότι κάνουν πολύ βαθυστόχαστες αναλύσεις και το μυαλό μου δεν τις φτάνει.

Και έρχεται και η εκπομπή των 20-22μμ. Η αδυναμία μου. Είναι διευθυντής ειδήσεων, ραδιοφωνικός παραγωγός, δημοσιογράφος, ο άνθρωπος με το think tank του και σταθερές απόψεις. Προ διετίας όταν του έστελνες μήνυμα για τον κίνδυνο της αθρόας εισαγωγής αλλοδαπών, δεν το διάβαζε, όταν έβγαινες δε στον αέρα η συμπεριφορά του η οποία εκρέει από τα κουμπιά, on-off, του τηλεφώνου και του κοντρόλ, σε μείωνε σε τέτοιο βαθμό που έλεγες αϊ σιχτίρ. Τώρα τον ακούω που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και το χαίρομαι έστω και αργά. Ξέρει και αυτός εκ των υστέρων, όσα έβλεπε και αφουγκραζόταν ο μέσος ακροατής εκ των προτέρων. Κάνει δε κάτι αναλύσεις μούρλια όπως τότε που για την υπουργό Μπιρμπίλη και πόσο του άρεσαν τα αθλητικά της παπούτσια, η όταν υπερασπιζόταν την κυρία Αλ Σαλέχ. Γενικά όμως και πέρα από μικρότητες έχει ήθος και τσίπα αλλά βάρδα μην τον πειράξεις, σκούζει άσχημα .Για τις εκπομπές του Καλαμαράκη και του Γ Καλαμίτση δεν μπορεί να πει κανένας τίποτα .Οι άνθρωποι που έχουν αρετές δεν χρειάζονται παινέματα Απ’ όλους τους σταθμούς που ακούω κατά καιρούς η βελόνα θα μείνει σταθερά στους 97,8 γιατί πιστεύω ότι όσο μπορεί είναι καθαρός.