Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 1941


70 χρόνια σήμερα από τη Γερμανική επίθεση κατά της Ελλάδας

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 1941

Η γερμανική επίθεση κατά της Ελλάδας

Εκδηλώθηκε στις 5:15 το πρωί της 6ης Απριλίου 1941 στα οχυρά της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας, 45 λεπτά πριν από την προβλεπόμενη ώρα στη γερμανική διακοίνωση που είχε επιδοθεί νωρίτερα στον πρωθυπουργό Αλέξανδρο Κορυζή από τον γερμανό πρεσβευτή στην Αθήνα πρίγκηπα Έρμπαχ. Επιδίδοντας το τελεσίγραφο, ο Έρμπαχ τόνισε στον Κορυζή ότι ο πόλεμος δεν στρεφόταν κατά της Ελλάδας, αλλά κατά της Αγγλίας, που είχε σπεύσει προς βοήθεια της χώρας μας με 62.000 άνδρες και μεγάλη αεροπορική δύναμη. Ο Κορυζής είπε το δεύτερο ΟΧΙ, αυτή τη φορά στην ιταμή ναζιστική πρόκληση. Η γερμανική επίθεση κατά της Ελλάδας αποτελεί συνέχεια του ελληνοϊταλικού πολέμου, που ξεκίνησε την 28η Οκτωβρίου 1940 με την ιταλική επίθεση στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Η γερμανική επίθεση είχε την κωδική ονομασία «Μαρίτα» και η εντολή για τη σχεδίασή της είχε δοθεί από τον Χίτλερ στις 13 Δεκεμβρίου 1940. Στόχος του γερμανού δικτάτορα ήταν η βοήθεια προς τον σύμμαχό του Μουσολίνι που ήταν στριμωγμένος από τους Έλληνες στην Αλβανία και η εξασφάλιση των νώτων του ενόψει της επικείμενης επίθεσής του στη Ρωσία (Επιχείρηση «Μπαρμπαρόσα»). Το σχέδιο «Μαρίτα» δεν αφορούσε μόνο την Ελλάδα, αλλά και τη Γιουγκοσλαβία, τις μόνες χώρες των Βαλκανίων μαζί με την Τουρκία που δεν είχαν συμμαχήσει με τον Άξονα.

Τον διμέτωπο αγώνα κατά της Γιουγκοσλαβίας και της Ελλάδας ανέλαβε η γερμανική 12η Στρατιά υπό τον στρατάρχη Λιστ, ο οποίος είχε στη διάθεσή του 680.000 άνδρες, 1.200 τανκς και 700 αεροπλάνα. Η χώρα μας παρέταξε 70.000 άνδρες στα οχυρά των ελληνοβουλγαρικών συνόρων με επικεφαλής τον υποστράτηγο Κωνσταντίνο Μπακόπουλο, καθώς ο κύριος όγκος του ελληνικού στρατού μαχόταν τους Ιταλούς στην Αλβανία. Οι αγγλικές δυνάμεις έλεγχαν τον άξονα Τεμπών - Βερμίου, όμως το κέντρο του μετώπου ήταν ασθενές και η Θεσσαλονίκη ανοχύρωτη πόλη.

Η γερμανική επίθεση εκδηλώθηκε στο μέτωπο της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κατά μήκος της λεγόμενης «γραμμής Μεταξά», ενός φιλόδοξου οχυρωματικού έργου στα πρότυπα της γραμμής Μαζινό, που είχε κατασκευαστεί με πρωτοβουλία του δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά ως ασπίδα αποτροπής του βουλγαρικού κινδύνου. Ταυτόχρονα, γερμανικά αεροσκάφη βομβάρδισαν τον Πειραιά και τις ακτές έως τον Ναύσταθμο, προκαλώντας ανθρώπινα θύματα και τεράστιες ζημιές.

Οι υπερασπιστές των Οχυρών (Νυμφαία, Εχίνος, Λίσε, Περιθώρι, Ρούπελ, Πυραμιδοειδές κ.ά.) αμύνθηκαν σθεναρά για τρεις ημέρες στις αλλεπάλληλες επιθέσεις των υπέρτερων γερμανικών δυνάμεων. Κάμφθηκαν μόνο όταν οι τεθωρακισμένες γερμανικές μεραρχίες, μετά την αστραπιαία κατάρρευση του νότιου Γιουγκοσλαβικού μετώπου, εισέδυσαν στα Σκόπια και από την κοιλάδα του Αξιού πέρασαν τα ελληνογιουγκοσλαβικά σύνορα στις 8 Απριλίου, παρακάμπτοντας τη «γραμμή Μεταξά». Τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας τα γερμανικά στρατεύματα εισήλθαν στη Θεσσαλονίκη και κατέλαβαν την πόλη.

Οι υπερασπιστές της «γραμμής Μεταξά», περικυκλωμένοι πλέον, έλαβαν εντολή από τον αρχιστράτηγο Παπάγο να συνθηκολογήσουν (9 Απριλίου). Τον ηρωισμό τους αναγνώρισαν ακόμη και οι αντίπαλοί τους με εκδηλώσεις θαυμασμού και τιμητικά αγήματα για τους αιχμαλώτους έλληνες μαχητές. Οι ελληνικές απώλειες σε όλο το μέτωπο της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανήλθαν σε περίπου 1.000 νεκρούς και τραυματίες. Οι αντίστοιχες γερμανικές ανήλθαν σε 555 νεκρούς, 2134 τραυματίες και 170 αγνοούμενους, αριθμός που αντιστοιχεί στο μισό των συνολικών απωλειών τους στη διάρκεια της επιχείρησης «Μαρίτα», γεγονός που καταδεικνύει το μέγεθος της ελληνικής αντίστασης.

Κατά τις επόμενες μέρες, η προέλαση των Γερμανών προς Νότο υπήρξε ραγδαία, με την κατάρρευση και του μετώπου της Αλβανίας. Έως τις 27 Απριλίου είχε καταληφθεί ολόκληρη η ηπειρωτική Ελλάδα και η χώρα βρέθηκε υπό τριπλή κατοχή: γερμανική, ιταλική και βουλγαρική.

ΑΠΟ ΤΟ http://www.sansimera.gr/articles/432

ΕΛΛΗΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕ!!! ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ Codex Alimentarius

Αυτό που έχουν κρύψει από τους Έλληνες είναι η δύναμη και η δυναμική της ελληνικής γλώσσας. Αυτό το λέω διότι εκτός από την ερμηνεία των λέξεων, υπάρχει και η αριθμοσοφία, που δεν θα την χρησιμοποιήσω σήμερα.

Ας δούμε λοιπόν τι είναι υβρίδιο, τι σημαίνει η λέξη και να εξετάσουμε την σχέση της ζωής μας και τις εξαρτήσεις της από τα υβρίδια.

Αν γίνει πόλεμος η οικονομικό εμπάργκο, η όπως πιθανολογείται μία χρεωκοπία της χώρας, τα αποθέματα των γεωργικών προϊόντων μας επαρκούν για 4 μήνες το πολύ. Μετά δεν θα υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ. Η μόνη διέξοδος που θα έχουν οι Έλληνες, θα είναι να γίνουν βαλανοφάγοι. Δεν θα υπάρχει ούτε ένας σπόρος, με δυνατότητα αναπαραγωγής. Οι σπόροι που πωλούν πλέον τα γεωπονικά καταστήματα ονομάζονται υβρίδια. F1 Δεν υπάρχει σπόρος που να μην είναι υβρίδιο η γενετικά μεταλλαγμένος. Αν κρατήσετε σπόρο από μαρούλι, κολοκύθι, ντομάτα κ.λ.π. και προσπαθήσετε να τον σπείρετε ξανά δεν πρόκειται να φυτρώσει, δεν θα δώσει καρπό. Αυτό είναι το υβρίδιο. Δεν αναπαράγεται. Ένα παράδειγμα: Από την ένωση αλόγου και όνου προκύπτει ο ημίονος,(μουλάρι), που δεν αναπαράγεται. Είναι υβρίδιο.(ύβρις+Δίας) . Ύβρις στον Θεό. Άλλο παράδειγμα της δύναμης της ελληνικής γλώσσας. Για την γυναίκα που εγκυμονούσε, πριν από είκοσι περίπου χρόνια, υπήρχε και υπάρχει η έκφραση, είναι σε ενδιαφέρουσα. (ΕΝ+ΔΙΑ+ΦΕΡΟΥΣΑ). Ότι μέσα της φέρει έναν Θεό.

Μέχρι το 1988 η Ελλάδα είχε τον σποροπαραγωγικό σταθμό της Θεσσαλίας. Αν ήθελες σπόρο σιταριού, η οποιονδήποτε άλλο σπόρο, τον αγόραζες από τον σταθμό. Σιγά-σιγά τον απαξίωσαν και έκλεισε προς δόξα των πολυεθνικών και των υβριδίων τους. Ελάχιστοι οι καθηγητές της γεωπονικής που διαμαρτυρήθηκαν. Τους κορόιδεψαν, τους απαξίωσαν, τους κόλλησαν ότι είναι ενάντιοι στον εκσυγχρονισμό και στην πρόοδο, με αποτέλεσμα να τους αποκαλέσουν και συνωμοσιολόγους. Εάν σήμερα συμβεί οτιδήποτε και έχουμε πάλι ένα 1941,(πείνα), τι ονομασία θα πρέπει να δώσουμε σε αυτό που θα είναι εκατονταπλάσιο αυτή την φορά;

Πρέπει λοιπόν να μάθουμε να φροντίζουμε μόνοι μας τους εαυτούς μας. Ψάξτε. Υπάρχουν σπόροι σε ερασιτέχνες καλλιεργητές, κάντε μικρές παραγωγές και πολλαπλασιασμό σπόρων και εν συνεχεία ανταλλαγές. Ελπίζω να το ξεπεράσουμε και αυτό . Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΥΠΑΡΚΤΟΣ.