Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Κινηματογράφος στις ΗΠΑ μπέρδεψε τους... φρουρούς

Κινηματογράφος στις ΗΠΑ μπέρδεψε τους... φρουρούς


Κινηματογράφος στη Βιρτζίνια διαφήμιζε το μπλοκμπάστερ Guardians of the Galaxy (Οι Φρουροί του Γαλαξία). 

Οι θεατές, όμως, αντί γι' αυτό είδαν την ταινία κινουμένων σχεδίων του 2012 Rise of The Guardians (η επί λέξη μετάφραση είναι Η Άνοδος των Φρουρών -στα

Αρκούδα σώζει κοράκι από πνιγμό στον ζωολογικό κήπο της Βουδαπέστης




Η Βάλι, μία θηλυκή αρκούδα αντιμετωπίζεται ως ήρωας, καθώς βλέποντας ένα κοράκι να κινδυνεύει να πνιγεί, έσπευσε να το σώσει.

Το περιστατικό σημειώθηκε στα τέλη Ιουνίου και το κατέγραψε με την κάμερά του ο

Μάχη μέχρις εσχάτων Αργεντινής και 'λύκων των αγορών'

Μάχη μέχρις εσχάτων Αργεντινής και 'λύκων των αγορών'


«Πάρε τον χειρότερο οφειλέτη, τον χειρότερο πιστωτή, τον χειρότερο δικαστή, κράτησέ τους κλεισμένους σε μια αποθήκη για μία δεκαετία και δες τι θα γίνει», είχε περιγράψει χαρακτηριστικά ένας αναλυτής τη δικαστική κόντρα Αργεντινής-κερδοσκοπικών funds.
Με τέτοια «συστατικά» το αποτέλεσμα ήταν ίσως προδιαγεγραμμένο και η κόντρα αυτή έμελλε να έχει τη χειρότερη δυνατή έκβαση: την τυπική χρεοκοπία της

Εκτός ελέγχου η επιδημία του ιού Εμπολα στην Αφρική

Τα περισσότερα κρούσματα του ιού Εμπολα έχουν εντοπιστεί στη Λιβερία, όπου η κυβέρνηση προσπαθεί να εμποδίσει την εξάπλωση της νόσου


Σε κατάσταση υψίστης επιφυλακής βρίσκονται ΗΠΑ, Ευρώπη και Ασία για τον ιό Εμπολα, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) να επισημαίνει ότι η κατάσταση στη Δυτική Αφρική παραμένει εκτός ελέγχου και πως μπορεί να χτυπήσει την «πόρτα» της Ευρώπης και της Ασίας.
Για αυτόν τον λόγο, Γερμανία, Γαλλία και

Το Ισραήλ επιμένει στο 'δόγμα της σφαγής'

Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί σε σχολείο στον προσφυγικό καταυλισμό του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στην Τζαμπαλίγια στοίχισαν τη ζωή σε 20 ανθρώπους, κυρίως γυναίκες και παιδιά.


Οι εκεχειρίες στη Γάζα καταρρέουν σαν τραπουλόχαρτα, καθώς στην... καλύτερη περίπτωση διαρκούν μια-δυο ώρες, οπότε και οι ρουκέτες αναλαμβάνουν μετά να τη βάψουν στο αίμα, αμάχων και παιδιών.
Το ίδιο έγινε και με την πιο πρόσφατη αναγγελία 72ωρης (της πιο φιλόδοξης απ' όλες μέχρι σήμερα) εκεχειρίας που

Το αμερικανικό όνειρο έγινε... εφιάλτης για τα παιδιά πρόσφυγες

Το ταξίδι για ένα καλύτερο μέλλον στις ΗΠΑ δεν έχει... χάπι εντ για δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες, οι οποίοι συλλαμβάνονται από συνοριοφύλακες και μεταφέρονται σε κέντρα κράτησης.


Παιδιά, όχι μεγαλύτερα από τριών χρονών, κοιμούνται στο πάτωμα, μέσα σε κελιά και σχεδόν στοιβαγμένα το ένα δίπλα στο άλλο. Το φαγητό δεν είναι αρκετό, ούτε και οι κουβέρτες, οι τουαλέτες ελάχιστες, όπως και οι ντουζιέρες.
Και, βέβαια, δεν λείπουν οι καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση, για ξυλοδαρμούς και εξονυχιστικούς σωματικούς ελέγχους στα όρια της προσβολής. Πρόκειται για

Μυστηριώδης λίμνη «ξεφύτρωσε» στη μέση της ερήμου στην Τυνησία

Μυστηριώδης λίμνη «ξεφύτρωσε» στη μέση της ερήμου στην Τυνησία


Μια μυστηριώδης λίμνη που εμφανίστηκε ξαφνικά στην έρημο της Τυνησίας, έχει δημιουργήσει μια αυτοσχέδια «παραλία» στη χώρα που μαστίζεται από την ξηρασία.
Καμία εξήγηση δεν έχει δοθεί για την ξαφνική εμφάνιση της «Gafsa Beach», που ανακαλύφθηκε από