Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Στη Χάγη προσέφυγε η Αργεντινή

Magnify Image


Στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης προσέφυγε την Πέμπτη η Αργεντινή ζητώντας να κινηθεί η διαδικασία εναντίον των ΗΠΑ με αφορμή το εξωτερικό χρέος της και την απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου για την πληρωμή του.   Η σχετική προσφυγή αναφέρει ότι οι ΗΠΑ προέβησαν σε

Η Malaysia Airlines εθνικοποιείται

Η Malaysia Airlines εθνικοποιείται


Στα χέρια του κράτους θα περάσει η αεροπορική εταιρεία Malaysia Airlines, αναστέλλοντας τη διαπραγμάτευση των μετοχών της στο χρηματιστήριο της Μαλαισίας, σε μια προσπάθεια να γίνει μια φιλόδοξη αναμόρφωση του φορέα που παραπαίει μετά τη διπλή αεροπορική τραγωδία.
Το κρατικό ταμείο επενδύσεων της

Οι 10 πόλεις που «διώχνουν» τους τουρίστες

Οι 10 πόλεις που «διώχνουν» τους τουρίστες


«Εχθρικός» είναι μία σκληρή λέξη και όπως μπορεί να μαντέψει κανείς, πολύ υποκειμενική, και μάλιστα όταν έχει να κάνει κανείς με πόλεις, ταξίδια και τουρίστες.
Στην φετινή ψηφοφορία του βρετανικού περιοδικού Condé Nast Traveler οι αναγνώστες κλήθηκαν να βαθμολογήσουν πόλεις του κόσμου με βάση διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης και της φιλικότητας των

Ιταλός ακρωτηριάστηκε μερικώς από ταχύπλοο στους Παξούς

Ιταλός ακρωτηριάστηκε μερικώς από ταχύπλοο στους Παξούς


Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Ιωαννίνων μεταφέρθηκε αργά το βράδυ ένας Ιταλός με μερικό ακρωτηριασμό του αντιβραχίου, μετά τον τραυματισμό του από μικρό ταχύπλοο σκάφος στους Παξούς.
Ο διοικητής του Νοσοκομείου, Φώτης Βάββας, είπε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο πως πρόκειται για ένα

Οδηγία Σαμαρά για τις διακοπές

Οδηγία Σαμαρά για τις διακοπές


Μπορεί το χθεσινό υπουργικό συμβούλιο να ήταν από τα συντομότερα της ιστορίας, αφού διήρκεσε κάτι λιγότερο από ένα μισάωρο, αλλά η είδηση βγήκε: Αναφερόμαστε, φυσικά, στο... πρόγραμμα διακοπών που ανακοίνωσε ο Αντ. Σαμαράς στους υπουργούς, μετά το διάλειμμα στις

Βρήκε την οικογένειά της 10 χρόνια μετά το τσουνάμι



Με την οικογένειά της επανενώθηκε ένα 14χρονο κορίτσι από την Ινδονησία, 10 χρόνια μετά την εξαφάνισή της όταν παρασύρθηκε από το τσουνάμι που έπληξε τη χώρα.
Η 4χρονη τότε Ραντατούλ Τζάνα και ο 7χρονος αδερφός της, χωρίστηκαν από τους γονείς τους, την ώρα που σκαρφάλωσαν επάνω σε ένα κομμάτι ξύλου, όταν το

Οι αγροτικές εξαγωγές και το εμπάργκο Πούτιν

Οι αγροτικές εξαγωγές και το εμπάργκο Πούτιν


Εντονη ανησυχία επικρατεί για τη νέα κλιμάκωση της ψυχροπολεμικής κόντρας για την Ανατολική Ουκρανία που επέφερε το ρωσικό εμπάργκο στις εισαγωγές δυτικών προϊόντων διατροφής.
Ολοι φαίνεται ότι θα βγουν χαμένοι από αυτό: κατ' αρχάς πλήττεται η ΕΕ -άλλες χώρες

Ερντογάν: Είμαι σκληρός και θα γίνω σκληρότερος

Ερντογάν: Είμαι σκληρός και θα γίνω σκληρότερος


Γνωρίζοντας ότι η προσέγγισή του σε αυτό που αποκαλείται «παράλληλο κράτος» είναι άκαμπτη, ο υποψήφιος για την τουκρική προεδρία στις εκλογές της Κυριακής, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποσχέθηκε ότι θα είναι ακόμη σκληρότερος ενάντια στο πρόσωπο (σσ. τον ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν) τον οποίο κατηγορεί για «προδοσία και απειλή».
Υπάρχει μία ξεκάθαρη και

Ο μεγάλος διωγμός των χριστιανών

Ο μεγάλος διωγμός των χριστιανών


Το Ιράκ βυθίζεται πλέον με ταχείς ρυθμούς στο χάος μιας «ανθρωπιστικής καταστροφής» καθώς οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (IS) προελαύνουν στον Βορρά σπέρνοντας τον τρόμο στους χριστιανικούς πληθυσμούς και στις λοιπές θρησκευτικές μειονότητες της περιοχής (σιίτες, γεζίντι, σαμπάκ κ.ά.).
Δεκάδες χιλιάδες χριστιανοί έχουν τραπεί σε φυγή προκειμένου να γλιτώσουν από τη μανία των ακραίων

Εγκαταλείπουν τα θύματα του Εμπολα

Σοκ προκαλούν στη διεθνή κοινότητα οι φωτογραφίες από τα θύματα του ιού Εμπολα που βρίσκονται πεταμένα στους δρόμους σε Γουινέα και Λιβερία.


Οι τραγικές σκηνές θα μπορούσαν να προέρχονται από τον Μεσαίωνα και την πανδημία της πανώλης, που είχε σκοτώσει το ένα τρίτο του ευρωπαϊκού πληθυσμού. Ανθρωποι ετοιμοθάνατοι πεταμένοι στον δρόμο, πτώματα να σαπίζουν σε κοινή θέα και κηδείες με τους συγγενείς να μην

Εληξε η εκεχειρία.

Εληξε η εκεχειρία - Ρουκέτες εκτόξευσε η Χαμάς


Εληξε η τριήμερη εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας, με τον εκπρόσωπο της Χαμάς να ανακοινώνει ότι δεν επιθυμεί παράτασή της, καθώς όπως επεσήμανε το Ισραήλ αρνείται να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των Παλαστίνιων, ωστόσο οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται στο Κάιρο.
Στρατιωτικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις απαντούν στην εκτόξευση ρουκετών πλήττοντας

Ουάσιγκτον και Λονδίνο ευθύνονται για τη φρίκη στη Γάζα

Ουάσιγκτον και Λονδίνο ευθύνονται για τη φρίκη στη Γάζα


Η παγκόσμια αποστροφή για τη σφαγή στη Γάζα έλυσε επιτέλους τη γλώσσα πολιτικών στελεχών της Δύσης, που τελικά αποφάσισαν να μιλήσουν.
Η παγκόσμια αποστροφή για τη σφαγή στη Γάζα έλυσε επιτέλους τη γλώσσα πολιτικών στελεχών της Δύσης, που τελικά αποφάσισαν να μιλήσουν. Η αιφνίδια