Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Ζαν Ζακ Ρουσσώ

  • Ο σκλάβος στο έσχατο όριο της υποδουλώσεώς του χάνει την επιθυμία του να είναι ελεύθερος.

  • Οι φορείς της εκτελεστικής εξουσίας δεν είναι αφέντες του λαού, μα υπάλληλοί του. Ο λαός πρέπει να μπορεί να τους διορίζει και να τους απολύει όποτε θέλει. Δεν υπάρχει θέμα να συμβληθούν με το λαό, πρέπει να τον υπακούσουν.

ΑΣΟΡΤΙ ΛΑΙΜΟΔΕΤΗΣ

Η Aμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή (AJC) γιά Γιώργο Παπανδρέου: "Δεν υπάρχει καλύτερος φίλος στην Ελλάδα της Εβραϊκής Κοινότητας, του Ισραήλ και των ΗΠΑ, από εσένα, κ. Παπανδρέου" (David Harris, εκτελεστικός διευθυντής, στην τιμητική εκδήλωση -3 Mαίου 2000- γιά τον τότε υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, στην Ουάσιγκτον).


ΠΛΟΙΟΝ Η ΕΛΛΑΣ

Σαν παλαίμαχος του εμπορικού ναυτικού παρομοιάζω την Ελλάδα καμία φορά σαν βαπόρι που ταξιδεύει στο χρόνο. Έτσι λοιπόν έκανα αυτήν την σκέψη και ξέρω πλέον γιατί τα πράγματα δεν πάνε καλά. Όταν το βαπόρι έχει χοντρό καιρό μπροστά του (καλή ώρα) του βάζουμε σαβούρα στα διπύθμενα. Είναι κανόνας απαράβατος γιατί αλλιώς θα μπατάρει. Εμείς σήμερα στο πλοίο (πατρίδα) έχουμε βάλει την σαβούρα στην γέφυρα και πάμε για σίγουρο φούντο.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ


Το μυστικό του να κερδίζεις είναι να αγοράζεις όταν το αίμα κυλάει στους δρόμους.
Βαρώνος Ρότσιλντ,1840-1915,Βρετανός τραπεζίτης

ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΓΙΑ 70 ΕΥΡΩ


Απίστευτο συνέβη σε κάποιο γνωστό μου πρόσωπο ΣΗΜΕΡΑ 31-1-2011.
Τον σταμάτησαν για έλεγχο απλώς, Αστυνομικά όργανα στην Αφεντούλη 2 (ΤΖΑΝΕΙΟ) στον Πειραιά χωρίς να έχει κάνει κάποια παράβαση.
Τον πήγαν απευθείας ΑΥΤΟΦΩΡΟ στο ΤΜΗΜΑ της ΚΑΛΛΙΠΟΛΗΣ γιατί βρήκαν ότι όφειλε μία παράβαση /κλήση 70 ευρώ και είχε καταδικασθεί ερήμην . Θα τον κρατήσουν 35 ημερες εκτός και εαν πληρώσει 4000 ευρώ !!!!!!.
Θα έχει συμβεί σε πολλούς απο εμάς να πληρώνουμε κλήσεις που έρχονται μετα απο ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ και για αυτοκίνητα που έχουν πωληθεί πριν πολλά χρόνια. Τουλάχιστον εμένα έχει συμβεί.
Το πρόβλημα είναι ότι ακόμη και άν ενας Ποιλίτης θα ήθελε να πληρώσει έγκαιρα ένα πρόστιμο. ΧΩΡΙΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ πως να το μάθει.???


Ο δικηγόρος του τώρα ψάχνει στα αρχεία να βρεί τα παραστατικά !!! , Αν θα τα βρεί.!! Μέχρις τότε θα είναι υπο κράτηση .


Δε λέγω ότι όλοι είμαστε αθώοι , αλλά δεν μπορεί να τίθετε θέμα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ για 70 ευρω. Το θεωρώ απαράδεκτο.

ΠΡΟΣΟΧΉ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ.
ΙΣΩΣ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΜΑΣ. ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΑΣ ΦΥΛΑΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΨΕΙΣ ΠΟΛΛΑ. ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΚΛΕΒΕΙΣ ΛΙΓΑ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕΣ