Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Όλα τα ελληνικά οικονομικά μεγέθη εκτός του πετρελαίου και της ναυτιλίας είναι μικρά

Ο κ। Καραμανλής στην σχεδόν αδημοσίευτη στον τύπο [ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ] ; επιστολή του προς τους πρωθυπουργούς των εννέα της ΕΟΚ γραμμένη στις 12-12 78 βεβαιώνει το νανισμό της οικονομίας μας <....ο βαθμός του μεγέθους των ελληνικών οικονομικών παραγόντων, ακόμα και στον τομέα της γεωργίας, είναι τόσο περιορισμένος, ώστε να μη δημιουργεί ουσιώδη προβλήματα σε κανένα μέλος της ΕΟΚ....>।Σύμφωνα με την πραγμματικότητα που την βεβαώνει επικουρικά η πρωθυπουργική βεβαίωση του 1978 όπως πριν χρόνια την επιβεβαίωνε η πρωθυπουργική φράση << ποίος κυβερνά αυτόν τον τόπο>> । ΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ Η ΜΗ ΕΝΤΑΞΗ, αφού οι παράγοντες της οικονομίας μας είναι μηδαμινοί, δεν μένει παρά να προέχονται από τι; Μόνο από το πετρέλαιο η την ναυτιλία। Ο μόνος μεγάλος παράγοντας σε μέγεθος της οικονομίας μας είναι το πετρέλαιο, δεύτερος σε μέγεθος έρχεται η ιδιάζουσα ναυτιλία। Η ναυτιλία τα βγάζει πέρα μόνη της με τους λίγους που την άνδρωσαν και την διοικούν। Ο κίνδυνος του πετρελαίου δεν είναι ότι θα μας το πάρουν συμβατικά, κοινοβουλευτικά η ΕΟΚ, δυναμικά, δικτατορικά οι εβραιοαμερικάνοι- εμπορικοί κίνδυνοι- αυτό θεωρείται φυσιολογικό, εκατόν εξήντα χρόνια στο Αιγαίο μας αρπάζουν μέχρι τους αρχαιολογικούς θησαυρούς και ότι αξίζει η μας κάνουν με παρακαμπτηρίους και το δίνουμε।
Ο ζοφερός κίνδυνος του πετρελαίου είναι -οι εθνικοί κίνδυνοι- καταστροφή ακεραιότητας, οικονομίας, προσφυγοποίηση που πρωτοεφαρμόστηκαν στην πρώτη άκρη του Αιγαίου στην Κύπρο και που μεθοδεύουν και επιφυλάσσουν πριν και μετά την άντληση, οι ανταγωνιζόμενοι για την αρπαγή του πετρελαίου ΕΟΚ οκτώ γίγαντες και στις δύο υπόλοιπες ακτές του Αιγαίου κατά προτεραιότητα πρώτα της Ελλάδας και ύστερα της Τουρκίας।
Δυστυχώς η πραγματικότητα δεν είναι κινδυνολογία। Η καταστροφή είναι εν τω πράττεσθαι και θα ολοκληρωθεί। Μετά από αυτήν θα αρπαχθεί το πετρέλαιο। Και τα δύο θα πραγματοποιηθούν και στις τρεις χώρες από τους αποπροσανατολισμούς και τις άσχετες αοριστίες που λέγονται και τροφοδοτούνται από τον τύπο, κυβέρνηση, αντιπολίτευση। Σ΄αυτό συνεργεί και η δήθεν πρωτοπορία που έχει δημιουργήσει με την αμφισβήτηση και τις αμφιβολίες της για την ύπαρξη του πετρελαίου την συσκότιση της γενεσιουργού οικονομικής αιτίας, που είναι μία και μόνη, το διαμοιρασμένο και στις τρεις χώρες πετρέλαιο στα βάθη της στεριάς και της θάλασσας।
Μήπως η ίδια η πρωτοπορία με τις ίδιες και τότε απαιτήσεις της περί το αλάνθαστο, την πειθαρχία και την ολόπλευρη και σε αλληλοσυνάρτηση εξέταση των πραγμάτων ανέφερε την λέξη της Μουσούλης τέσσερα ολόκληρα χρόνια 1919-22।
Πάνος Αντώνης Μποτσάκης 1980
Η ένταξη στην ΕΟΚ και τα πετρέλαια Αιγαίου- Λιβυκού- Ιονίου