Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Φεύγει ο ένας έρχεται ο άλλος. Τι μας περιμένει? Καλύτερες μέρες?


Όταν πεθαίνει βασιλιάς, μη χαίρεσαι λαουτζίκο

Μη λες πως θάν’ καλύτερος ο νυν από τον τέως

Πως θάναι το λυκόπουλο καλύτερο απ’ τον λύκο

Τότε μονάχα να χαρείς: αν θάναι ο τελευταίος

Κώστας Βάρναλης, 1883-1974, Ποιητής

Οι προφήτες δεν έλεγαν ΨΕΜΑΤΑ -ΑΟΡΙΣΤΙΕΣ παρά μόνον ΑΛΗΘΕΙΕΣ


Εσείς όμως αγγαρεύετε τον κοσμάκη, βάζετε φυλακή τους χρεωφειλέτες, δεν δίνετε στον πεινασμένο ψωμί και δεν ανοίγετε σε κείνον που δεν έχει στέγη. Κι ακόμα δε ντύνετε τους γυμνούς.....Οι ανομίες σας είναι τέτοιες, που σας χωρίσαν από το Θεό και οι αμαρτίες σας έκαναν τον Γιαχβέ να μη θέλει να σας βλέπει. Γιατί τα χέρια σας είναι βαμμένα από αίμα και τα δάχτυλά σας από ανομίες. Τα χείλη σας μόνο την ψευτιά λαλούν και η γλώσσα σας μελετά μόνο το κακό.... Τα έργατά σας είναι όλα παράνομα και τα χέρια σας μόνο τη βία ξέρουν να κάνουν. Τα πόδια σας τρέχουν προς το κακό και πάνε να χύσουν αίμα αθώων. Ο νους σας πάντα στο κακό και στην ανομία πάει και δεν κάνετε τίποτ΄άλλο, παρά να ρημάζετε και να καταστρέφετε...(Ησ. 58 , 4 -59 , 2 ).

Τάδε λέει ο Γιαχβέ:
Σκεφτείτε τι κάνετε.
Σπέρνουν πολύ
και σοδιάζουν λίγο.
Τρώνε και δεν χορταίνουν.
Πίνουν και δεν ευχαριστιένται,
ντύνονται και δε ζεσταίνονται.

Και ο μισθωτός πληρώνεται
σε τρυπημένη τσέπη.
(Άγγ. 1, 5-6 ).

Ανυποψίαστοι και οι 300 για το τι πραγματικά συμβαίνει και τι επιδιώκουν να καρπωθούν οι καλοί Εταίροι μας!!!


Πέντε μέρες πριν παραιτηθεί ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε πουλήσει τα δικαιώματα εξορύξεως από το ακρωτήριο Μπάμπουρα έως και τη Νήσο Γαύδο σε Έλληνα επιχειρηματία(χωρίς να κατονομάζεται).Το ΠΑΣΟΚ όταν ήρθε στην εξουσία έκανε αναστροφή της πωλήσεως για τους δικούς του λόγους. Τώρα τι θα γίνει?Θα τα δώσουν τσάμπα?Ποιοι θα τα πάρουν?Το δούλεμα που μας κάνουν πάει σύννεφο .Έχουμε επικεντρώσει το ενδιαφέρον μας στο ποιος θα κυβερνήσει και δεν βλέπουμε το ζητούμενο που είναι το ποιος θα μας ξεπουλήσει. Ένας λαός φοβισμένος δεν μπορεί να υπερασπιστεί τίποτε. Ένας λαός θυμωμένος μπορεί τα πάντα.

Όταν κυβερνούσε η Ν.Δ είχαν ειπωθεί τα κάτωθι:

Σε φορολογικές διευκολύνσεις και κατάργηση της γραφειοκρατίας στον τομέα έρευνας και εκμετάλλευσης πετρελαίου προχωράει η χώρα μας από το 2010.
Στόχος αυτής της απόφασης είναι η προσέλκυση επενδυτών και εταιρειών που θέλουν να βρουν πετρέλαιο σε όλη την επικράτεια.
Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του ολοκληρωμένου σχεδίου, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ανέφερε ότι μέσα στις περιοχές περιλαμβάνεται και το Αιγαίο.
Ωστόσο, τόνισε πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να παραιτηθεί των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής Ραφαήλ Μωϋσής, υποστήριξε ότι είναι...

χρυσή ευκαιρία, λόγω της ύφεσης και των χαμηλών τιμών του πετρελαίου, να πραγματοποιηθούν έρευνες στον ελλαδικό χώρο με χαμηλό κόστος.

Σύμφωνα με τον κ. Μωϋσή, είναι επιβεβαιωμένο ότι υπάρχουν αποθέματα στη χώρα μας, αλλά όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν γνωρίζουμε αν είμαστε Ελ Ντοράντο.

Ήδη, βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επένδυση στα κοιτάσματα του Πρίνου ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία θα αποφέρουν το 2010 πάνω από 10.000 βαρέλια ημερησίως στη χώρα μας.