Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

ΈΦΑΓΕ ΚΕΡΑΜΙΔΑ.... ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ


Ο Πύρρος της Ηπείρου εισέβαλε στο Άργος ύστερα από πρόσκληση του Αριστέως του Αργείου. Οι Αργείοι προσέτρεξαν στην αγορά με τα όπλα τους, ενώ οι γυναίκες τους, αφού ανέβηκαν επάνω στις στέγες χτυπώντας τους Ηπειρώτες από ψηλά, τους ανάγκασαν να υποχωρήσουν, με αποτέλεσμα και ο ίδιος ο Πύρρος, ο πιο ικανός από τους στρατηγούς να σκοτωθεί, όταν έπεσε πάνω στο κεφάλι του μια κεραμίδα. Με τον τρόπο αυτό οι γυναίκες του Άργους κέρδισαν την πιο μεγάλη δόξα μεταξύ των Ελλήνων, αφού ο πολεμικώτατος Πύρρος όχι από άνδρες, αλλά από γυναίκες σκοτώθηκε.

Ο ΗΡΩΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!


Η Μανία ήταν σύζυγος του Ζηνίδος, του άρχοντος των πόλεων γύρω από την Δαρδανία. Όταν ο άρχοντας σύζυγός της αρρώστησε και πέθανε, η ίδια κατέλαβε την εξουσία, έχοντας ως σύμμαχο τον Φαρνάβαζο. Αυτή και στις μάχες πήγαινε επάνω σε αρμάμαξα και παραγγέλματα έδινε στους μαχητές και την κατάταξη των τμημάτων του στρατού καθόριζε και την διανομή των λαφύρων κατά αξία έκαμνε στους στρατιώτες. Κανένας εχθρός δεν μπόρεσε να την νικήσει, αλλά ο σύζυγος της θυγατέρας της, ο Μήδιας, που τον θεωρούσε έμπιστο λόγω συγγενείας, την πλησίασε ανεπαίσθητα και την δολοφόνησε.  

Ο ΡΩΜΑΙΟΣ ΠΟΡΚΙΟΣ ΚΑΤΩΝ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΙΒΗΡΩΝ.


Ο Πόρκιος Κάτων εισέβαλε στην Ιβηρία. Από όλες τις πόλεις ήρθαν πρεσβευτές, οι οποίοι παρέδιδαν τον εαυτό τους στα χέρια του Πόρκιου και των Ρωμαίων. Ο Πόρκιος τους πρόσταξε να φέρουν ομήρους μία ορισμένη ώρα. Όταν τους έφεραν......