Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Σοκ από φωτογραφία φυγά που δείχνει το γιο του με το κεφάλι σύρου στρατιώτη

Σοκ από φωτογραφία φυγά που δείχνει το γιο του με το κεφάλι σύρου στρατιώτη


Παγκόσμιο αποτροπιασμό προκαλεί μία φωτογραφία που φέρεται να ανήρτησε στο twitter πλέον καταζητούμενος φυγάς της Αυστραλίας και στην οποία απεικονίζεται ο επτάχρονος γιος του να κρατάει το κεφάλι ενός σύρου στρατιώτη.
Η εφημερίδα The Australian έγραψε ότι ο Χαλίντ Σαρούφ ανέβασε την φωτογραφία που απεικονίζει ένα αγόρι να κρατάει με τα δύο του χέρια ένα κεφάλι στην πόλη Ράκα της βόρειας Συρίας.
«Θεωρώ ότι υπάρχουν περισσότερες

Διορίζουν πρωθυπουργό στο Ιράκ

Διορίζουν πρωθυπουργό στο Ιράκ


Τα σιιτικά κόμματα προτείνουν στον νυν πρωθυπουργό Νούρι αλ-Μαλίκι να αποσυρθεί από τη διεκδίκηση μιας τρίτης θητείας ώστε να καταστεί δυνατή η ομαλοποίηση της κατάστασης στη χώρα η οποία βρίσκεται υπό την απειλή της σουνιτικής εξέγερσης του Ισλαμικού Κράτους.
Το όνομα του αλ-Αμπάντι έχει αναφερθεί ως

Ολοκαύτωμα από τους τζιχαντιστές

Ολοκαύτωμα από τους τζιχαντιστές


Ηταν Μάρτιος του 2003 όταν οι Αμερικανοί εισέβαλαν στρατιωτικά στο Ιράκ για να καταστρέψουν τα «όπλα μαζικής καταστροφής» που είχε στην κατοχή του ο Σαντάμ. Τα εν λόγω όπλα τελικώς «δεν υπήρξαν ποτέ».
Εντεκα χρόνια μετά ωστόσο, η «μαζική καταστροφή» χτυπάει την πόρτα του Ιράκ με τη μορφή μιας νέας και εκτεταμένης ισλαμικής απειλής που φαντάζει περισσότερο ανηλεής από τον Σαντάμ αλλά και από την Αλ Κάιντα. Μαζικές εκτελέσεις, μαζικοί τάφοι, σταυρώσεις και αποκεφαλισμοί με

Απόλυτος κυρίαρχος ο Ερντογάν

Απόλυτος κυρίαρχος ο Ερντογάν


Απόλυτος θριαμβευτής, «σουλτάνος», νικητής είναι μερικές από τις λέξεις που συνοδεύουν τη σαρωτική νίκη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην προεδρία της Τουρκίας. Είναι ο 12ος πρόερος της χώρας και ο πρώτος άμεσα εκλεγμένος από το λαό.
Από τον πρώτο γύρο ο τούρκος πρωθυπουργός έλαβε τη

Σε ισχύ νέα τριήμερη εκεχειρία στη Γάζα

Σε ισχύ νέα τριήμερη εκεχειρία στη Γάζα


Σε ισχύ βρίσκεται από τα μεσάνυχτα της Κυριακής η νέα κατάπαυση πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, για την οποία συμφώνησαν Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι χθες στο Κάιρο
Οι εχθροπραξίες ανάμεσα στο Ισραήλ και στη Χαμάς έχουν εισέλθει στη 33η ημέρα, έχοντας στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 2.000 ανθρώπους.

Διπλωματικές αντιπροσωπείες του Ισραήλ και των Παλαιστινίων συμφώνησαν χθες σε μια αιγυπτιακή

Υποψήφιος αρχιστράτηγος του ΝΑΤΟ

Υποψήφιος αρχιστράτηγος του ΝΑΤΟ


Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας «καπάρωσε» τη θέση του Ελληνα επιτρόπου στην ΕΕ, αλλά ο στρατηγός έχει ακόμη μεγαλύτερες φιλοδοξίες: θέλει να γίνει «αρχιστράτηγος» του ΝΑΤΟ!Ο λόγος για τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Μιχάλη Κωσταράκο, ο οποίος είναι ο πρώτος Ελληνας στρατηγός που διεκδικεί τη θέση του προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της

Ροδάκινα: Οι 4 εναλλακτικοί δρόμοι

Ροδάκινα: Οι 4 εναλλακτικοί δρόμοι


Τέσσερις «εξόδους κινδύνου» αναζητά η ελληνική κυβέρνηση για να αποφευχθεί η οικονομική καταστροφή για χιλιάδες αγρότες εξαιτίας του ρωσικού εμπάργκο.
Πυρετώδεις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις μεταξύ ελληνικής και ρωσικής πλευράς διεξάγονται τα

Αγριο έγκλημα σε προαύλιο εκκλησίας

Αγριο έγκλημα σε προαύλιο εκκλησίας


Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκαν χθες το πρωί ο ιερέας και ο νεωκόρος της εκκλησίας του Κοσμά του Αιτωλού στο Μαρούσι.
Ενας άνδρας, πιθανότατα αλλοδαπός και ηλικίας 30 με 35 ετών, βρέθηκε άγρια δολοφονημένος στον περίβολο του ναού, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Βυζαντίου και Μαραθωνομάχων. Το πρόσωπό του ήταν παραμορφωμένο και έφερε τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο, μάλλον κατσαβίδι, στον λαιμό. Φως στην υπόθεση

Νορβηγία: Παγετώνας καταπλάκωσε ζευγάρι Γερμανών

φωτογραφία αρχείου


Τραγικό θάνατο βρήκε ένα ζευγάρι γερμανών τουριστών στη Νορβηγία την Κυριακή, όταν ένα μεγάλο κομμάτι από έναν παγετώνα στον οποίο έκαναν πεζοπορία διασπάστηκε και τους καταπλάκωσε όπως ανακοίνωσε η