Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Ευαγόρας Παλληκαρίδης αιωνία του η μνήμη ήρωα


Να μην ξεχνάμε τον Ευαγόρα Παλληκαρίδη

  -Το 1953, σε ηλικία 15 ετών, κατεβάζει και τεμαχίζει την αγγλική σημαία   στο Κολέγιο της Πάφου, κατά την ημέρα στέψης της Βασίλισσας Ελισάβετ στο  Λονδίνο.
  - Κατηγορήθηκε για διακίνηση και κατοχή οπλισμού και η δίκη του ορίστηκε  στις 25 Φεβρουαρίου 1957.

-Ο Ευαγόρας δεν αφήνει τους δικηγόρους του να τον  υπερασπιστούν και παραδέχεται ενοχή.

-Παρ' όλες τις προσπάθειες να  αποτραπεί ο απαγχονισμός του Παλληκαρίδη, η (τότε και νυν) Βασίλισσα  Ελισάβετ αρνήθηκε την απονομή χάριτος, εν μέσω διεθνούς κατακραυγής.

-Αφιερωμένο σε όλα τα Ελληνικά μέσα Ενημέρωσης που προβάλλουν με πηχαίους  τίτλους τα γενέθλια της 86χρονης Ελισάβετ Β'

Η γενιά που έρχεται θα ρωτήσει δεν υπήρχαν οικονομολόγοι στην Έλλάδα:

Πώς υπήρχαν και πλήθος τους είχε μετρήσει ο Τσαρούχης. Όσοι γνωρίζουν να ξεχωρίζουν το πενηντάρικο από το χιλιάρικο είναι οικονομολόγοι. Οι πιο επιφανείς από αυτούς ήταν στη δούλεψη των πρωτοποριών του νεοφιλελευθερισμού. Όλοι τους υπέρ των αμυντικών δαπανών και Μνημονίου.

Το πετρέλαιο στο Αιγαίο φέρνει τον πόλεμο, την χρεωκοπία και το πέρασμά του σε συνεκμετάλλευση.


Όλοι οι πολίτες είναι χωρίς πληροφόρηση ότι ενέχυρο της αποπληρωμής του τόσο αμυντικού εξοπλισμού και εγγύηση της εξυπηρέτησης των δανείων του δεν μπορεί να είναι τα άδεια ταμεία,.... οι υπογραφές των πρωθυπουργών, των αρχηγών των κομμάτων, η νεκρανάσταση της αποβιομηχανισμένης οικονομίας μας ή η παραοικονομία μας αλλά σήμερα οι λιτότητες και αύριο τα πετρέλαια του Αιγαίου. Ασφαλισμένα σε εποχή πτώσης.....