Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Ιερείς των Δελφών η Τρόικα;;;;Πυθία η Μέρκελ;;;;


Ο Λυκούργος υποχρέωσε τους Λακεδαιμονίους να υπακούσουν στους νόμους του επισείοντας μια θεϊκή απειλή. Μόλις θέσπιζε ένα νόμο,πήγαινε στους Δελφούς και ρωτούσε το θεό Απόλλωνα, αν καλύπτει τις ανάγκες της πολιτείας. Η προφητίδα εδωροδοκείτο με χρήματα και πάντα αποφαινόταν ότι ο νόμος είναι απαραίτητος. Έτσι οι Λάκωνες ,που δεν ήθελαν να παρακούσουν τα κελεύσματα του θεού, τηρούσαν τους νόμους σαν να' ταν χρησμοί.
Πρόσταζε λοιπόν Λακεδαιμόνιοι, μην πολεμάτε πολλές φορές με τους ίδιους εχθρούς για να μην τους διδάξετε ,πως να πολεμούν.
Και επίσης:Μην σκοτώνετε τους αντιπάλους, όταν τρέπονται σε φυγή, για να να θεωρούν ότι είναι επωφελέστερο να το βάζουν στα πόδια,παρά να μένουν και να πολεμούν.
Πολυαινου στρατηγήματα

Όσο μεγαλύτερος ο αμαρτωλός, τόσο μεγαλύτερος ο άγιος.


Αυτό είναι το σκεπτικό των πολιτικών μας, αλλιώς δεν εξηγείται τα τελευταία χρόνια .Κάτω ο Σημίτης, Ζήτω ο Παπανδρέου, Κάτω ο Καραμανλής Ζήτω ο Σαμαράς .Κάτω ο Παπανδρέου Ζήτω ποιος; Ο Λοβέρδος; Ο Βενιζέλος; Ο Χρυσοχοίδης;Αυτοί όλοι δεν ήταν Υπουργοί και επί Σημίτη και επί ημερών Παπανδρέου; Κάνανε τις αμαρτίες τους καλά καλά και τώρα θέλουν να αγιάσουν.Να τους θυμίσω όμως και μια άλλη παροιμία που λέει ο λαός .Ο Βλάχος και να αγιάσει σκατένια δόξα θα έχει.....