Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ? ΟΜΟΙΟΤΗΣ ? ΓΙΑ ΣΑΣ Η ΚΡΙΣΗ .


ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΡΗΣΗ:
Γιατί η πόλη μας δεν είναι με αίμα και σάρκα , αλλά με τις αρχές , τις εξουσίες , με τα πνεύματα στους ουρανούς . Εφ. ΣΤ΄12

Πλάτωνα Νόμοι , Ι΄906α Αφου συμφωνήσαμε ότι ο ουρανός είναι γεμάτος από πολλά αγαθά , αλλα κι απ' τα αντίθετα και ότι τα κακά είναι περισσότερα , λέμε πως είναι μια μάχη ατελείωτη που απαιτεί πολύ μεγάλη προσοχή!!!!

Ο ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΚΑΙ Η ΕΛΕΝΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΡΟΙΑ


Ο Μενέλαος επέστρεφε απο την Αιγυπτο έχοντας μαζί του την Ελένη και σταμάτησε στην Ρόδο . Εν τω μεταξύ η γυνάικα του Τληπολέμου που είχε σκοτωθεί στην Τροία , θρηνούσε τον χαμό του άνδρα της , όταν της ανήγγειλαν ότι θα έρθει στην Ρόδο ο Μενέλαος μαζί με την Ελένη , και τότε θέλησε να τιμωρήσει εκείνον που είχε προκαλέσει τόσα δεινά . Επιτέθηκε λοιπόν στα πλοία μαζί με όλους τους Ροδίτες , άνδρες και γυναίκες που κρατούσαν πέτρες και φωτιές. Ο δυνατός αέρας εμπόδιζε τον απόπλου των πλοίων του Μενελάου , ο οποίος για να σώσει την Ελένη την έκρυψε στο αμπάρι του πλοίου κι έδωσε σε μια εξαιρετικά ωραία υπηρέτρια να φορέσει τα κοσμήματα και το διάδημα της . Οι Ροδίτες πέρασαν την υπηρέτρια για την Ελένη και πέταξαν εναντίον της υπηρέτριας πέτρες και φωτιές ..........κι αφού θεώρησαν ως ικανοποιητικό αντάλλαγμα για το θάνοτο του Τληπολέμου την διλοφονία της Ελένης , έφυγαν απο το λιμάνι . Έτσι ο Μενέλαος απέπλευσε έχοντας σώσει την Ελένη .
ΠΟΛΥΑΙΝΟΥ : ΣΤΡΑΤΗΓΗΜΑΤΑ