Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

ΣΩΣΙΑΔΟΥ ΥΠΟΘΗΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΣΟΦΩΝ

Στο ανθολόγιο του Ιωάννη Στοβαίου (στο Περί Φρονήσεως , βιβλίο Γ' ) παρατίθεται και ένα βιβλίο με τον τίλτο Σωσιάδου υποθήκαι των επτά σοφών , που στη ουσία είναι αποφθέγματα χωρίς να προσδιορίζονται οι συγκεκριμένοι απο τους σοφούς που τα είπαν . Οι <<Υποθήκες>> δίνουν ένα γενικότερο κλίμα σκέψεις αυτών των σοφών . Παραθέτουμε αυτό το κείμενο γιατί είναι διαφωτιστικό για το γενικο πλαίσιο σκέψης αυτών των νομοθετών .
3. ΣΩΣΙΑΔΟΥ ΥΠΟΘΗΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΣΟΦΩΝ
Ν' ακολουθείς το Θεό . Να πείθεσαι στους νόμους . Να σέβεσαι τους Θεούς . Να ντρέπεσαι τους γονιούς σου . Να υποχωρείς μπροστά στο δίκαιο . Να αποκτάς γνώσεις με τη μάθηση . Να καταλαβαίνεις ακύγοντας

Άκου Ανθρωπάκο....Συνέχεια


‘Έρχεσαι τρέχοντας και ρωτάς : <<Αγαπητέ , καλέ , μεγάλε γιατρέ μου ! Τι να κάνω ? Τι πρέπει να κάνουμε ? Το σπίτι μου καταρρέει συθέμελα , ο αγέρας σφυρίζει μέσα από τις χαραμάδες στους τοίχους , το παιδί μου άρρωστο και η γυναίκα μου δυστυχισμένη . Κι εγώ άρρωστος είμαι . Τι πρέπει να κάνω ? Τι πρέπει να κάνουμε ?

Σαν σήμερα 18 απριλίου 1941 ο τότε Πρωθυπουργός της Ελλάδος διεφώνησε με τον Βασιλέα Γεώργιο και από ευθυξία αυτοκτόνησε με δύο σφαίρες στην καρδιά.... Γίνεται;


Ο Αλέξανδρος Γ. Κορυζής ή Κοριζής (Πόρος, 1885 – Αθήνα, 18 Απριλίου 1941) ήταν Έλληνας νομικός, οικονομολόγος και πρωθυπουργός της χώρας για λίγους μήνες, στο διάστημα από τον θάνατο του Ιωάννη Μεταξά έως την εισβολή των Γερμανών.