Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

ΣΑΡΛ ΝΤΕ ΓΚΟΛ

  • Εκτιμώ μόνο αυτούς που μου αντιστέκονται, αλλά δεν μπορώ να τους υποφέρω.

  • Πώς είναι δυνατό να κυβερνήσει κανείς ένα έθνος που έχει 246 είδη τυριού;

  • Να κυβερνάς σημαίνει να διαλέγεις συνέχεια μεταξύ των κακών λύσεων।

  • Πατριωτισμός είναι όταν η αγάπη για τους δικούς σου ανθρώπους έρχεται πρώτη. Εθνικισμός είναι όταν το μίσος για τους άλλους έρχεται πρώτο.

  • Η ατομική φιλοδοξία είναι ένα παιδιάστικο πάθος.

  • Αν οι αστυνομικοί δεν ήταν χαζοί, δεν θα ήταν αστυνομικοί.

  • Τα νεκροταφεία είναι γεμάτα αναντικατάστατους.

  • Επειδή ένα πολιτικός ποτέ δεν πιστεύει αυτά που λέει, εκπλήσσεται όταν οι άλλοι τον πιστεύουν.

  • Προκειμένου να γίνει αφέντης, ο πολιτικός προσποιείται τον υπηρέτη.

  • Όταν θέλω να μάθω τι σκέφτεται η Γαλλία, ρωτάω τον εαυτό μου.

Κάποιοι πολιτικοί μπορούν να μιλούν με τις ώρες για ένα θέμα, ενώ κάποιοι άλλοι δεν χρειάζονται καν θέμα.

Γεννιόμαστε γυμνοί βρόμικοι και πεινασμένοι, τα πράγματα στη συνέχεια γίνονται ακόμη χειρότερα।
Τρεις φράσεις θα σε βοηθήσουν στη ζωή।α)κάλυψέ με β)καλή ιδέα αφεντικό,γ)έτσι τα βρήκα όταν ήρθα।
Είμαι πρόθυμος να δεχτώ ότι δεν έχω πάντα δίκιο ,αλλά δεν έχω ποτέ άδικο।
Η απάντηση είναι ναι μπορείτε όμως να μου θυμίσετε την ερώτηση.

ΠΑΛΑΙΑ, ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ Προς ΔΝΤκαι τους Ταγούς αυτού του τόπου. Η μοναδική εφικτή λύση αυτή την στιγμή.


Η Ιστορία μας διδάσκει και δίνει λύσεις σε προβλήματα που υπήρχαν και υπάρχουν. Πιστεύω με την όλη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί η μόνη λύση για να βγει και η χώρα μας και όλη η ανθρωπότητα από το οικονομικό χάος, είναι ο νόμος της Αιγύπτου που εθεσπίστει επί βασιλείας του ΆΣΥΧΙ .
Όταν βασίλευε αυτός , έλεγαν οι ιερείς , επειδή το εμπόριο νεκρώθηκε από έλλειψη χρημάτων , έγινε νόμος στην Αίγυπτο και , σύμφωνα μ’ αυτόν μπορούσε ο καθένας να συνάψη δάνειο με ενέχυρο το νεκρό , τη μούμια του πατέρα του .
Σ’ αυτόν το νόμο προστέθηκε κι’ ένας άλλος . Σύμφωνα μ’ αυτόν , ο δανειστής ήταν συγχρόνως κύριος και του οικογενειακού τάφου του δανειζόμενου . Σε περίπτωση δε που αρνιόταν να πληρώση το χρέος , του επέβαλλαν αυτή την ποινή : Ούτε ο ίδιος , αν πέθαινε , επιτρεπόταν να ταφή στον οικογενειακό του τάφο , ή σ’ άλλον , ούτε κανένα από τους δικούς του μπορούσε να θάψη εκεί . Ο ΄Ασυχις , θέλοντας να ξεπεράση όλους τους βασιλιάδες της Αιγύπτου πριν απ’ αυτόν , άφησε , όπως έλεγαν οι ιερείς , μία πυραμίδα για να τον θυμούνται , χτισμένη από τούβλα .
ΗΡΟΔΟΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ εκδόσεις πάπυρος 1953

ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ο Χαίηγκ σε στυλ Ημερησίας Διαταγής, ήταν υπουργός μόνο λίγους μήνες είπε :Δεν θα κάψουμε την ΕΣΣΔ και τον εαυτό μας θα κάνουμε όμως τους Ρώσους και τους Συμμάχους να πεινάσουν, είμαστε η πρώτη δύναμη και κάνουμε ότι μας αρέσει.

Τα κατάφεραν απόλυτα, είναι πρώτη οικονομική και στρατιωτική δύναμη στον κόσμο. Εμείς όμως τι κάνουμε; Οι κανόνες της οικονομίας προειδοποιούν ότι κάθε κυβέρνηση που θα εξακολουθεί να αγοράζει όπλα και ανταλλακτικά θα αναπαράγει τον στασιμοπληθωρισμό = Αύξηση της ύφεσης, πληθωρισμού, ανεργίας.

Η εξωτερίκευση αυτή της πραγματικότητας από τον στρατηγό Χαίηγκ του κόστισε την θέση του.

Η υπερπαραγωγή όμως όπλων όπως και κάθε υπερπαραγωγή η υπερκατανάλωση είναι αρρώστια της οικονομίας. Τα αποτελέσματα άρχισαν να πιέζουν από το 1968 τον μισό πληθυσμό της γης. Το φανέρωμα όμως της κρίσης το έφερε στην επιφάνεια η αύξηση της τιμής του πετρελαίου. Για λίγο ξεχάστηκαν τα όπλα, το Ιράκ με το ….. εξαντλήσιμο του πετρελαίου. Η παγκόσμια παραγωγή αγκομαχά, έγινε φανερό ότι καμία οικονομία δεν σηκώνει τις δύο δαπάνες, τα δύο παγκόσμια έξοδα, την αύξηση της τιμής των όπλων το 1968 και του πετρελαίου το 1973, χωρίς λιτότητες. Η παγκόσμια οικονομία δεν λειτουργεί σωστά. Γι’ αυτό δεν υπάρχει θεραπεία της κρίσης. Ήδη στην Αμερική υπάρχουν 40 εκατ. Φτωχοί και 30 εκατ. Άποροι, στην Ελλάδα οι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1 εκατ.