Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Το ξαναζεσταμένο φαγητό δεν τρώγεται είναι νιανιά .



Νέα κόμματα από πολιτικούς , προσχωρήσεις , ανιαρές συμμαχίες, χτεσινός εχθρός σημερινός φίλος , όχι εγώ εσύ , όχι εσύ εγώ , άλλος προεδρεύων  άλλος ο ιθύνων νους, άλλος ιδρυτής κόμματος και άλλος

Αξίζει να δείτε τη δημιουργικότητα των νέων.

Άντε και Spielberg όλοι σας που το φτιάξατε!

1982: Τότε δεν καταλάβαιναν, εγώ τους κατανοούσα 2012: Τώρα δεν καταλαβαίνω εγώ, ποιος κατανοεί;


Το 1982 αρχές φθινοπώρου είχα μεταβεί στο Μενίδι να συναντήσω το φίλο μου τον Γιώργο, γεωργό στο επάγγελμα  και καθίσαμε να πιούμε το ουζάκι μας έξω στην αυλή που ήταν και οι αποθήκες του για να παρακολουθεί και τους εργάτες του. Ήτανε το τέλος του τρύγου και η εποχή της προετοιμασίας για την νέα σπορά. Κάποια στιγμή ακούσαμε φωνές και είδαμε τους Ρωσοπόντιους, που είχαν 2-3 χρόνια στην Ελλάδα με τους ντόπιους να καυγαδίζουν έντονα. Πλησιάσαμε για λύσουμε την διαφορά. Όπως μας εξήγησαν διαφωνούσαν για τις δημοτικές εκλογές. Οι Ρωσοπόντιοι αναρωτιόνταν και διαφωνούσαν ως προς το γεγονός της ύπαρξης δύο υποψηφίων δημάρχων. Χαρακτηριστικά ένας εργάτης ο Χάμπος μας είπε με την ιδιόμορφη προφορά του: Τι πράγματα είναι αυτά: Βρεττόν ή Βαρελάν;;; Εμείς στην Ρωσία ψηφίζαμε έναν υποψήφιο, εδώ γιατί δύο; Ένα ψηφοδέλτιο μας δίνανε έναν ψηφίζαμε!!!! Αυτό είναι το σωστό.. Μετά από αυτό πήγαμε πάλι στο τραπεζάκι και ζητήσαμε από τη μάνα του Γιώργου τη συγχωρεμένη την Κυρία Ουρανία να μην μας φέρει καραφάκι ούζο αλλά ολόκληρη κανάτα. Αύριο υποψήφιος για Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είναι μόνο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εάν πίνετε ούζο σας συνιστώ να έχετε δίπλα σας την νταμιτζάνα για να καταλάβετε καλύτερα τα αποτελέσματα, όπως θα τα λένε με πολεμικό ρυθμό εκφωνήσεως τα λατρεμένα ΜΜΕ. Στην υγεία σας!
ΥΓ Κάθε παραλληλισμός με Κουμουνιστικές Σταλινικές και άλλες απολυταρχικές μεθόδους είναι άκαιρος. Χικ

U.S.A Διαμαρτύρεσαι…..μόνο στο σπίτι σου έχεις το δικαίωμα και αυτό υπό προϋποθέσεις.


 Στη χώρα όπου το άγαλμα της Ελευθερίας κατέχει την πιο περίοπτη θέση εντός των ημερών ο πρόεδρος της πιο προοδευτικής χώρας στον κόσμο θα υπογράψει το νόμο HR 347 Το νομοσχέδιο αυτό  ποινικοποιεί την διαμαρτυρία και θα βλάψει πολύ δυνατά τις ομάδες και κινήματα διαμαρτυρίας, ορίζει ότι όποιος εν γνώσει του "εισέρχεται ή παραμένει σε οποιοδήποτε κτίριο ή έδαφος χωρίς νόμιμη δικαιοδοσία να το πράξει" με την "πρόθεση να παρεμποδίσει ή να διαταράξει την ομαλή διεξαγωγή της  λειτουργίας της κυβέρνησης και επίσημων εκδηλώσεων της, παρεμποδίζει ή διακόπτει την ομαλή διεξαγωγή της κυβερνητικής λειτουργίας ή την άσκηση των καθηκόντων της", θα τιμωρείται με πρόστιμο ή " ή φυλάκιση για διάστημα όχι μεγαλύτερο από 10 χρόνια, ή και τα δύο".
  ΗΘΕΛΕ ΝΑΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ…..ΣΚΟΤΩΣΤΕ ΤΟΝ.

Το έθνος να λυπάστε....

Το έθνος να λυπάστε αν
φορεί ένδυμα που δεν το
 ύφανε. Ψωμί αν τρώει αλλά
όχι απ'τη σοδειά του. Κρασί
αν πίνει, αλλά όχι από το
πατητήρι του.
Το έθνος να λυπάστε που
δεν υψώνει τη φωνή πάρα
μονάχα στην πομπή της
κηδείας. Που δεν
συμφιλιώνεται παρά μονάχα
μες στα ερείπιά του.
Που δεν επαναστατεί πάρα
μονάχα σαν βρεθεί ο λαιμός 
του αναμεσα στο σπαθί και την πέτρα.
Το έθνος να λυπάστε που 
έχει αλεπού για πολιτικό, 
απατεώνα για φιλόσοφο, 
μπαλώματα και 
απομιμήσεις είναι η τέχνη 
του.
Το έθνος να λυπάστε που
έχει σοφούς από χρόνια
βουβαμένους.
Χαλίλ Γκιμπράν, ποιητής