Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

«Τουρκική Άνοιξη»;


Αν και η σημερινή Τουρκία του Ερντογάν θεωρείται ως μια συνταγματική δημοκρατία με πολυκομματικό κοινοβουλευτικό σύστημα, εντούτοις, μια μερίδα του τουρκικού λαού αισθάνεται ότι οπισθοδρομεί.


Αν και η σημερινή Τουρκία του Ερντογάν θεωρείται ως μια συνταγματική δημοκρατία με πολυκομματικό κοινοβουλευτικό σύστημα, εντούτοις, μια μερίδα του τουρκικού λαού αισθάνεται ότι οπισθοδρομεί. Όχι ιστορικά, αλλά δημοκρατικά. Αντιλαμβάνεται να απομακρύνεται από τη Δύση. Αντιλαμβάνεται ότι μετά το αυταρχικό καθεστώς των στρατηγών αναδύεται ένα αυταρχικό ισλαμικό καθεστώς. Η παντοδυναμία του Τούρκου πρωθυπουργού, η αυταρχικότητά του, ο ιδιόμορφος χαρακτήρας του και οι φιλόδοξες πολιτικές του επιδιώξεις ανησυχούν ιδιαίτερα μια μερίδα, προς το παρόν, των Τούρκων πολιτών.
Προφανώς, η απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης για το πάρκο

Οι Γερμανοί έχουν μετανοήσει, δεν υπάρχει ρατσισμός στην Γερμανία....



Γερμανία, χειμώνας, πολύ χιόνι κι ένα λεωφορείο γεμάτο Εβραίους, που αποφάσισαν να επισκεφθούν μετά από πολλά χρόνια, τούς τόπους όπου χιλιάδες συμπατριώτες τους, τον καιρό τού πολέμου, έχασαν την ζωή τους σε κάποιο από τα στρατόπεδα συγκεντρώσεων.

Καθώς οδεύουν σ΄ένα από

Η Ομογένεια πρός μνημονιακούς κυβερνητικούς ''καραγκιόζηδες'' στην Αθήνα: GOOD NIGHT, AND GOOD LUCK.



«Καλούνται να δώσουν εξηγήσεις και να φορολογηθούν γιά όσα χρήματα έχουν στείλει από το εξωτερικό σε συγγενείς ή σε λογαριασμούς τους...
Ενώ κάνουν (η κυβέρνηση) ρύθμιση-ρουσφέτι στους καταθέτες της ''Λίστας Λαγκάρντ'' και όσους έβγαλαν μαύρο χρήμα στο εξωτερικό».
(Εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, 9 Ιουνίου '13)

'Τουριστικό εβδομαδιαίο προσωπικό ταξίδι'' της 'Ολγας Κεφαλογιάννη στην Βόρεια Αμερική, γιά την... ''προώθηση του τουρισμού''



Πρόταση: Η καλύτερη ''τουριστική διαφήμιση'' της Ελλάδας στην Ομογένεια γίνεται από τους πολιτικούς της, στα... τηλεοπτικά πρωϊνάδικα.