Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Έθνος 8.7.1952



Το "αργά" βέβαια είναι κάτι σχετικό. Η συντριπτική πλειονότητα αυτών που διάβασαν το ανωτέρω δημοσίευμα στο Έθνος του 1952 είναι σήμερα στα θυμαράκια. Είτε έχοντας αντιδράσει, είτε όχι

Ακρόπολις 18.7.1947.

 Ναι, έχουν περάσει εξήντα πέντε χρόνια. Αλλά αυτοί οι κερατάδες οι Φράγκοι δεν μας δίνουν συμπληρωματική βοήθεια και πρέπει να διαπραγματευόμαστε αυτές τις ρημάδες τις "δόσεις"..
Ύστερα από όλα αυτά τα μεγαλειώδη γιατί αγανακτείτε; Γιατί διαμαρτύρεστε; Γιατί νιώθετε ανασφάλεια για το μέλλον; Μήπως είστε λιγο αχάριστοι; Για σκεφτείτε το λίγο. Ίσως παρηγορηθείτε με τη σκέψη ότι

Αναμνήσεις....



Ακρόπολις 9.6.1957
Έτσι άρχισαν όλα. Η εκστρατεία της εφημερίδας ήταν το εναρκτήριο λάκτισμα. Μετά από πενήντα πέντε συναπτά έτη η μηχανοργάνωση και τα "κομπιούτερ" έλυσαν το πρόβλημα κι έτσι οι πολίτες δεν παθαίνουν πλέον "έλκος στομάχου" (γιατί έχουν ανακαλυφθεί στο μεταξύ ένα σωρό άλλες παθήσεις πιο πιασάρικες και ιατρικώς πιο προσοδοφόρες).


Εμπρός 25.1.1953
Κι επειδή δεν υπήρχε άλλη λύσις, όπερ και εγένετο. Το ΕΣΥ ήρθε αργότερα μεν, αλλά μέχρι κι ο Ομπάμα το ζήλεψε και μας αντιγράφει πλέον ασύστολα.



'Όταν ''πολιτικάντηδες'' από την Ελλάδα προκαλούν την Ομογένεια



Στο ''Σταθάκειο'', έδρα της Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης, έγινε μία εκδήλωση την Τετάρτη το βράδυ (16 Οκτ.) με την συμμετοχή και αντιπροσώπων των ''γιατρών χωρίς σύνορα'' από Ελλάδα. Θέμα ''η υγεία σε περίοδο οικονομικής κρίσης''. Μεταξύ των επισκεπτών και ο πρόεδρος του Ογκολογικού Κέντρου ''Αγιος Σάββας'' Πάνος Μινογιάννης. 'Έλαβε τον λόγο και άρχισε να μιλά για... success stories, ''πρωτογενή πλεονάσματα'' και λοιπές ανοησίες, κάνοντας φτηνή κυβερνητική προπαγάνδα, νομίζοντας ότι απευθύνεται σε... κάφρους ιθαγενείς, που δεν γνωρίζουν τι γίνεται στην Ελλάδα. Το άσχημο γιά τον κύριο είναι ότι θα έπρεπε να γνώριζε καλύτερα την Ομογένεια, αφού λέει ότι σπούδασε στη Νέα Υόρκη και να μην της υποτιμούσε την νοημοσύνη.