Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Ένγκελς:« Η ελευθερία είναι η γνώση της ανάγκης»


Ένας από τους μύθους της πολιτικής είναι ότι έχει για σκοπό της να πληροφορεί τον πληθυσμό πολυκομματικά ή μονοκομματικά. Ενημερωμένος πληθυσμός είναι εξαίρεση. Η απληροφορησία είναι παμπάλαιο γεγονός και ο κανόνας. Στην πράξη η απληροφορισία μπορεί να είναι ταυτόχρονη πληθυσμού και πολιτικής ηγεσίας. Αυτή τη στιγμή στη βουλή είναι άγνωστο ποιος αγωνίζεται υπό την ηγεσία ποιού, εναντίον ποιού και για ποιο σκοπό.

Κάτι μας διαφεύγει πάντα. Αυτό το κάτι βάζει την αριστερά στο περιθώριο, στην καταστροφή, την Εθνική οικονομία ,μέσα στο κάτι αυτό είναι απλό. Τα αρχηγικά στελέχη- πως και από πού τα καταφέρνουν να βρίσκονται στο κέντρο της απόφασης στις κρίσιμες στιγμές- καμπές είναι μυστήριο, είναι όμως διπλό μυστήριο η…. επιλεγμένη και από ποιόν και που…. Ικανότητα όσων…. Επιλέγονται να επαναλαμβάνουν τα λάθη. Γιατί τους έβαλαν; Γιατί τους αφήνουν; Γιατί τους ανεχόμαστε;

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΕΠΙΦΑΝΕΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ.


Ν Ροκφέλερ:Θα επιχειρήσουμε κάθε οικονομία επι της γης να την κάνουμε αγκιστρωμένο ψάρι.

Κένεθ Ντάμ :Το ΝΑΤΟ πραγματικό κίνημα ειρήνης και δημοκρατίας.

Χαίηγκ: Υπάρχουν σπουδαιότερα πράγματα απο την ειρήνη....

ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ Ο ΣΩΤΗΡΑΣ!!ΤΟ ΛΕΝΕ ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΛΑΟΣ


Δεν είναι η πρώτη ,ούτε η τελευταια φορά που τόσο λίγοι ξεγελούν τόσους πολλούς.
Ας θυμηθούμε τι έλεγε 25.6.79 κατά την αποχώρηση απο την βουλή του ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας:Το ΠΑΣΟΚ αρνείται στην ΕΟΚ να υποθηκεύσει το μέλλον του Ελληνικού λαού για δεκάδες χρόνια.
Η πελοποννησιακή οικογενειακή ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ έδωσε πολλούς ψήφους . Η πεποίθηση των συντηρητικών , ότι δεν σκέπτεται να κάνει αυτά που λέει του έδωσε νίκη το 1981 με δεξιούς κι κεντρώους ψήφους δηλαδή η πολυφασική πολιτική του στις βάσεις , ΝΑΤΟ , ΕΟΚ , οικονομία επαλήθεψε ότι: μία επανάσταση εκ των άνω με μοναδικό εισιτήριο την ψήφο στιε εκλογές αρκείται στην άλωση της συναίνεσης στο 50% και μετά που σε ξέρω που με ξέρεις....

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ


ΕΛΛΑΔΑ: Ο κόσμος, απογοητευμένος και αηδιασμένος από την ανικανότητα του Παπανδρέου, τον καιροσκοπισμό του Σαμαρά, τον αμοραλισμό του Καρατζαφέρη και τον αυτισμό της Αριστεράς υποκύπτει – δημοσκοπικά τουλάχιστον – στη γοητεία του «πρίγκιπα» των τραπεζών με την ελπίδα ότι αυτός μπορεί να συνεννοηθεί με τη γερμανική (και λίγο προς το παρόν ακόμη γαλλική) ηγεσία της Ευρώπης και να πετύχει κάποια ελάφρυνση των βαρών και των απαιτήσεων προς τη χώρα. Πρόκειται για ελπίδες φρούδες, καθώς ο κύριος Παπαδήμος δεν προέκυψε ως το ενδεδειγμένο αποτέλεσμα μιας εσωτερικής πολιτικής διαδικασίας συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων για το καλό του τόπου. Μας ήρθε φυτευτός (ή «καπέλο» αν προτιμάτε) από τα αφεντικά της Ε.Ε. για να κάνει τη δουλειά. Την ίδια δουλειά που προχώρησε ώς ένα σημείο ο Γ. Παπανδρέου.