Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

ΜΕ ΣΤΡΑΒΟ ΕΑΝ ΚΟΙΜΗΘΕΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΑΛΟΙΘΩΡΙΖΕΙΣ

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί στην αρχή της δεκαετίας του '70 υπήρξαν... συγκάτοικοι και συμφοιτητές στο πανεπιστήμιο Αμχερστ της Μασαχουσέτης.

Ως φοιτητές έκαναν στενή παρέα για τρία χρόνια .

Ο Γιώργος σπούδαζε Κοινωνιολογία και ο Αντώνης Οικονομία.

Στη φωτογραφία-ντοκουμέντο βλέπουμε εκτός απ΄τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά τον κ. Στέφανο Μανουηλίδης και τον διεθνούς φήμης φωτογράφο, ζωγράφο, γλύπτη και εικαστικό Φίλιππο Τσιάρα.Η παρέα έζησε τρία χρόνια στο ίδιο πανεπιστήμιο...

ΠΕΣ ΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ...... ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ..ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ

Ο Χρυσόστομος(Εις τους ανδριάντας Ε,σελ,3 τομ,17)γράφει: αβίωτος έγινεν ο βίος μας,εχάθη η πόλις,κανείς δεν θα ημπορέση να βαστάξη το βάρος της εισφοράς ταύτης.... Ακούει κανείς;;;;

ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΛΙΤΟΤΗΤΟΣ


Ο Πλούταρχος αναφέρει το εξής περιστατικό: όταν οι Σαμιώτες πρεσβευτές επήγαν στην Σπάρτη κι έλεγαν πάρα πολλά λόγια για τον σκοπό που εστάλησαν , οι Σπαρτιάτες , αντί να τους πούν υπερβολικά πολλά είπατε του είπαν : Τα πρώτα που είπατε, τα ξεχάσαμε , όσα δε είπατε ύστερα , δεν τα εννοήσαμε , γιατί ξεχάσαμε τα πρώτα (βλέπε και Πλούταρχος , Λυκούργος , 19)

ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΑΙ...ΟΤΙ ΚΕΡΔΟΦΟΡΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΥΛΑΜΕ

ΔΩΡΑ ΕΡΜΩΝΟΣ
Ο Έρμων ήταν δυνάστης της Λήμνου , που αναγκάστηκε να δωρήσει την χώρα του στους Αθηναίους απ' εδώ και η φράση Ερμώνειοι χάριτες η δώρα Έρμωνος για τα δώρα που γίνονται χωρίς τη θέλησή μας (Εγκυκλοπαίδεια Ελευθερουδάκη , λέξη Έρμων ).

ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΔΙΕΞΟΔΑ


kalami