Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Ο Γεμιστός και οι πολιτικοκοινωνικές του ιδέες.


                
 Αυτά που συμβαίνουν σήμερα , συνέβαιναν και πριν την άλωση της Πόλης
Το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα του Γεμιστού(1355-1452)
Ο Γεμιστός από χρόνια μας λέγει , μελετά τα μέτρα σωτηρίας του κράτους και ελπίζει πως , εάν εφαρμοστούν θα ωφελήσουν πολύ τα την κατάσταση . Ελληνισμός , κοινωνική δικαιοσύνη και οργανωμένη αντίσταση κατά των εχθρών , αυτές είναι οι τρεις κεντρικές ιδέες του  : θέλει από το ένα μέρος ν’ αφυπνίσει και να καλλιεργήσει την ελληνική συνείδηση των συμπατριωτών του και από το άλλο με  σειρά  μεταρρυθμιστικών μέτρων  να σώσει τον τόπο από την καταδυνάστευση των αρχόντων και τις εχθρικές επιδρομές .
«Έσμέν … Έλληνες  το γένος , ως η τε φωνή και η πάτριος  παιδεία μαρτυρεί»  , δηλαδή....

Οι τρεις κομματικοί αρχηγοί.

 Οι τρεις κομματικοί αρχηγοί εφαρμόζουν την φιλοσοφία των πιθήκων , δεν ακούν , δεν βλέπουν και δεν μιλούν . Μέχρι στιγμής τα πεπραγμένα τους είναι : η λέξη επαναδιαπραγμάτευση να ανήκει πλέον στη σφαίρα της λήθης και της λησμονιάς , περιθωριοποίηση και μη υπουργοποίηση των κομματικών σημερινών και πιθανόν μελλοντικών τους αντιπάλων , εξόφληση κομματικών γραμματίων με γνώμονα τι χρωστάμε τι θα μας φέρουν και καμία δήλωση για θέματα κυριαρχίας της χώρας και το τι συμβαίνει και θα συμβεί στην περιοχή μας!!!!!!!!

Λόγια προφητικά πριν 30 χρόνια



«Εδώ και δυό χρόνια έχει αρχίσει το μεγάλο κακό, που θα μετατρέψει σιγά-σιγά τους 'Ελληνες σε λαό πιθήκων, σε λαό ψηφοφόρων, δημοσίων υπαλλήλων, καταναλωτών, κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών, κομπιναδόρων και συνδικαλισταράδων. Σε 20-30 χρόνια από σήμερα Ανδρέας Παπανδρέου μπορεί να μην υπάρχει. Θα υπάρχει όμως μιά Ελλάδα πτωχευμένη και ένας λαός στα όρια της οικονομικής και της ηθικής εξαθλίωσης».
(1983, Χάρρυ Κλυνν, "Αλλαγή και πάσης Ελλάδος"... Αλλά είχαμε κλεισμένα τα μάτια και τα αυτιά)

ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΟ ΡΟΛΟΙ