Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Η αρχή του τέλους της αμερικανικής αυτοκρατορίας


Από το τέλος του Β' Π.Π οι ΗΠΑ είναι η κορυφαία στρατιωτική και οικονομική δύναμη στο πλανήτη. Το αμερικανικό δολάριο χρησιμοποιείται παγκοσμίως, ενώ η χώρα έχει στρατιωτική παρουσία σε όλα σχεδόν τα σημεία της υφηλίου. Σήμερα για παράδειγμα, η Αμερική λειτουργεί 700 περίπου στρατιωτικές βάσεις σε ολόκληρο τον κόσμο.

Όπως όμως και η ρωμαϊκή αυτοκρατορία κάποτε, έτσι και η αμερικανική σήμερα άρχισε να παρακμάζει. Οι περισσότεροι Αμερικανοί ηγέτες θεωρούν πως η χώρα τους θα πρέπει να συνεχίσει να παίζει το ρόλο του παγκόσμιου χωροφύλακα, αλλά όσο το κάνει, τόσο περισσότερο τη μισεί ο υπόλοιπος κόσμος, ενώ χειροτερεύουν και τα οικονομικά της. Αυτό που συμβαίνει είναι το τέλος μιας αυτοκρατορίας και η αρχή μιας παγκόσμιας οικονομικής κατάρρευσης.

Τα τελευταία χρόνια, η εμπλοκή των ΗΠΑ στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, έχουν κοστίσει στους Αμερικανούς φορολογούμενους πάνω από ένα τρισεκατομμύριο δολάρια! Και όλα αυτά χωρίς να κερδηθεί το οτιδήποτε. Ακόμη και τον άρρωστο Osama Bin Laden δεν μπόρεσαν να τον βρουν. Κάτι ανάλογο ισχύει και στο Ιράκ. Μπορεί η χώρα να γλίτωσε από τον Σαντάμ, αλλά σήμερα αντιμετωπίζει πολύ σοβαρότερα προβλήματα.

Τώρα υπάρχει μια ακόμη αμερικανική στρατιωτική εμπλοκή στη Λιβύη. Άσχετα αν η χώρα αυτή δεν απείλησε ποτέ τις ΗΠΑ. Και απ ότι φαίνεται, η εν λόγω εμπλοκή μπορεί να κρατήσει πολύ καιρό. Όπως δήλωσαν στην εφημερίδα New York Times, οι Barack Obama, David Cameron και Nicolas Sarkozy, οι επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ δεν θα ολοκληρωθούν μέχρι να υπάρξει αλλαγή καθεστώτος στη Τρίπολη. Ποιον όμως βοηθά το ΝΑΤΟ στη Λιβύη;

Όπως φαίνεται, τα αμερικανικά αεροσκάφη καλύπτουν εξ αέρος τις επιχειρήσεις στο έδαφος, αυτών που πολεμούν τους Αμερικανούς στο Ιράκ. Έτσι ακριβώς. Όπως μάλιστα αναφέρει η Telegraph, ο αρχηγός των Λίβυων επαναστατών παραδέχεται ότι στις τάξεις τους συμπεριλαμβάνονται και τζιχαντιστές που πολεμούν τις ΗΠΑ στο Ιράκ. Άρα, τι είδους κυβέρνηση θα αντικαταστήσει αυτήν του Καντάφι;

Όλη αυτή η φασαρία, στρέφει και πάλι τον κόσμο εναντίον της Αμερικής. Οι περισσότεροι Αμερικανοί αγνοούν το μέγεθος του μίσους που ο υπόλοιπος κόσμος τρέφει για τη χώρα τους. Και πέραν των τριών πολέμων, να μη ξεχνάμε ότι οι Αμερικανοί είναι παράλληλα μπλεγμένοι σε μυστικές επιχειρήσεις σε δεκάδες κράτη παντού στον πλανήτη. Για παράδειγμα, ο μέσος Αμερικανός αγνοεί το τι κάνουν οι ΗΠΑ στο Πακιστάν. Στην ουσία διεξάγουν πυραυλικές επιθέσεις στο εσωτερικό της χώρας παρά τις αντιρρήσεις της πακιστανικής κυβέρνησης.

Αυτού του είδους η εξωτερική πολιτική είναι κυρίως για γέλια. Ο περισσότερος κόσμος απλά θεωρεί τις ΗΠΑ ως μια τυραννική δύναμη. Και επιπλέον, όλη αυτή η διεθνής παρουσία, οδηγεί τη χώρα σε χρεοκοπία. Οι αμερικανικές αμυντικές δαπάνες είναι εκτός ελέγχου. Ξεπερνούν τις συνολικές αντίστοιχες δαπάνες της Κίνας, της Ρωσίας, της Ιαπωνίας, της Ινδίας, και όλου του ΝΑΤΟ…μαζί. Οι αμυντικές δαπάνες των ΗΠΑ αντιστοιχούν στο 46.5% των παγκόσμιων αμυντικών δαπανών. Η αμέσως επόμενη είναι η Κίνα με το 6.6%.

Μια μόνο μέρα πολέμου στο Αφγανιστάν, κοστίζει στις ΗΠΑ όσο κόστισε στο σύνολό της η κατασκευή του πενταγώνου. Όμως, ακόμη κι αν κοπούν όλες αυτές οι δαπάνες, οι ΗΠΑ πάλι θα αντιμετωπίζουν τεράστιο έλλειμμα στον προϋπολογισμό τους. Και αυτός είναι ο λόγος που η αυτοκρατορία τους πεθαίνει.

Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα χρέους όλων των εποχών. Η αμερικανική κυβέρνηση χρωστάει πάνω από $14 τρισεκατομμύρια, και το χρέος αυτό αυξάνεται κατά $2 εκατομμύρια κάθε λεπτό που περνάει. Έρχεται όμως η μέρα του λογαριασμού, και όταν έρθει, ο υπόλοιπος κόσμος δεν θα βοηθήσει. Οι προβλέψεις θέλουν τις ΗΠΑ να πληρώνουν $1.1. τρισ. το χρόνο σε τόκους, το 2021. Και για να ξέρουμε πόσα λεφτά είναι το ένα τρισεκατομμύριο, αρκεί να αναλογιστούμε ότι αν ζούσαμε από την εποχή του Χριστού, και αν ξοδεύαμε κάθε μέρα από ένα εκατομμύριο δολάρια, μέχρι και σήμερα, δεν θα είχαμε εξαντλήσει ακόμη το $1 τρισεκατομμύριο.

Σύμφωνα λοιπόν με το ΔΝΤ, το αμερικανικό δημόσιο χρέος θα φτάσει στο 400% του ΑΕΠ έως το 2050. Πως θα ελεγχθεί αυτό το χρέος; Μάλλον δεν θα ελεγχθεί. Και η Αμερική δεν είναι η μόνη με τέτοιου είδους προβλήματα. Η κρίση χρέους της Ευρώπης όλο και αυξάνεται. Τα ομόλογα πολλών ευρωπαϊκών χωρών έχουν υποβαθμιστεί το τελευταίο διάστημα. Όπως αναφέρει η the Wall Street Journal, ο οίκος Moody’s υποβάθμισε χθες κατά δυο επίπεδα το ιρλανδικό χρέος, αξιολογώντας το ως junk . Η όλη κατάσταση γίνεται τρομακτική.

Τα πράγματα δεν πάνε καλά ούτε στην Ασία. Πριν το καταστροφικό τσουνάμι, η ιαπωνική οικονομία ήταν η τρίτη ισχυρότερη του πλανήτη, Σήμερα, πολλοί αμφιβάλλουν αν η Ιαπωνία θα ανακάμψει ποτέ. Τα συμβατικά ΜΜΕ δεν αναφέρονται στη τεράστια οικονομική ζημιά που έχει πλήξει τη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου, αλλά η αλήθεια θα βγει. Χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα ιαπωνικής γης έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. Χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, και πολλές πόλεις και χωριά έσβησαν από το χάρτη. Η ζημιά που προκλήθηκε είναι πολύ χειρότερη από αυτήν που θα προκαλούσε ένας σφοδρός βομβαρδισμός. Θα περάσουν πάρα πολλά χρόνια μέχρι να ξαναφτιαχτούν όλες οι υποδομές που εξαφανίστηκαν εν ριπή οφθαλμού. Και εκτός από το σεισμό και το τσουνάμι, η χώρα χτυπήθηκε και από τη ραδιενέργεια. Όπως αναφέρει η Los Angeles Times, το θαλασσινό νερό κοντά στη μονάδα της Fukushima, βρέθηκε να περιέχει ιόδιο-131, 7.5 εκατομμύρια φορές περισσότερο από το επιτρεπτό όριο. Όλοι πλέον παραδέχονται πως η πυρηνική κρίση της Ιαπωνίας είναι κατά πολύ χειρότερη από την αντίστοιχη του Τσερνομπίλ.

Ακόμη όμως και αν δεν συνέβαιναν όλα τα παραπάνω καταστροφικά γεγονότα, η ραγδαία αυξανόμενη αύξηση της τιμής του πετρελαίου θα αρκούσε για να βυθιστεί ο πλανήτης σε οικονομική κρίση. Ολόκληρη η παγκόσμια οικονομία βασίζεται στη δυνατότητα κατανάλωσης απέραντων ποσοτήτων φθηνού πετρελαίου. Κανένας δεν είναι σίγουρος αν η παγκόσμια οικονομία μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί ομαλά, αν η τιμή του πετρελαίου παραμείνει πάνω από τα $100 το βαρέλι, για κάποιο παρατεταμένο χρονικό διάστημα.

Όταν αυξάνεται η τιμή του πετρελαίου, ο κόσμος μένει σπίτι του. Κάποιου είδους οικονομικές δραστηριότητες παύουν να είναι κερδοφόρες. Το κόστος μεταφοράς αυξάνεται, για όλα τα είδη. Οι μόνοι που κερδίζουν είναι οι βαρόνοι του πετρελαίου.

Σήμερα, το γαλόνι της βενζίνης στην Αμερική είναι $3.81. Ένα δολάριο δηλαδή πιο ακριβό από πέρσι. Αν η τιμή του πετρελαίου εκτοξευτεί στα $150-$200 το βαρέλι, ο κόσμος θα γίνει κόλαση, και οι παγκόσμιες χρηματαγορές θα κλονιστούν.

Έρχεται παγκόσμια αστάθεια, οι ΗΠΑ καταρρέουν, μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο, και το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα ζει έναν εφιάλτη.
(Aπρίλιος 2011) KALAMI

15 σχόλια:

  1. 1. Αμέσως μετά τό χτύπημα τών Δίδυμων Πύργων στίς 11.9.2001, (μερικές ημέρες μετά γιά τήν ακρίβεια), παρακολουθήσαμε στά "Ελληνικά ΜΜΕ" ένα βίντεο σχετικά μέ τήν τρομοκρατία.
    Υψηλόβαθμο στέλεχος τής CIA, δήλωνε ότι: Aυτήν τήν μορφή τρομοκρατίας που βιώσαμε πρόσφατα (11.9.2001) θά πρέπει νά τήν θέσουμε σέ πλήρη έλεγχο καί νά τήν αφανίσουμε από προσώπου γής, μέσα στά επόμενα 10 τό πολύ χρόνια. Αμέσως μετά θά πρέπει νά αρχίσουμε νά ανησυχούμε γιά τήν επόμενη νέα μορφή τρομοκρατίας, τήν ηλεκτρονική τρομοκρατία, hacking, καί θεωρούμε ότι αυτή θά ξεκινήσει μεταξύ 2012-2014!

    2. Διαπιστώνουμε ότι στό χρονοδιάγραμμα τό οποίο έθεσαν... ΕΠΕΣΑΝ ΔΙΑΝΑ!

    3. Τώρα απομένει νά δούμε πότε καί μέ τί στημένη δικαιολογία, θά ξεκινήσει τό ΚΥΝΗΓΙ ΜΑΓΙΣΣΩΝ τών ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ-HACKERS.

    4. Ήδη μεταξύ 15-20 Απριλίου 2011 hackers χτύπησαν ΤΑΜΕΙΟ ιδιωτικής εταιρείας στίς ΗΠΑ, κλέβοντας $1,000,000 δολλάρια.!
    Σχεδόν κάθε ημέρα τό Ελληνικό Υπουργείο Οικονομκών καί τό Ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, δέχονται επιθέσεις από hackers!

    5. Λέτε τά ΚΡΑΤΙΚΑ ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ νά οφείλονται σέ ηλεκτρονικές "ΑΡΠΑΧΤΕΣ" τών hackers;

    6. Φαντασθήτε νά έχετε στήν τράπεζα 100.000 ευρώ σήμερα καί αύριο νά πάτε νά κάνετε ανάληψη 5.000 καί νά σας απαντήσει η τράπεζα.... συγγνώμη αλλά δέν έχετε χρήματα στόν λογαριασμό σας!!!!!

    7. Βέβαια θά υπάρξουν καί κάποιοι επενδυτές, οι οποίοι θά βγάλουν χοντρά λεφτά προστατεύοντας είτε τίς τράπεζες, είτε τούς υπολογιστές, είτε τίς τραπεζικές συναλλαγές οι οποίες θά γίνονται μέ κινητών τηλεφώνων, από τό 2012, μέ τό εξής Βιομετρικό σύστημα ασφαλείας τής Ελβετικής εταιρείας www.biometry.com.

    Ο ΝΟΩΝ ΝΟΗΤΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλα τα παραπάνω μου θυμίζουν λίγο από Παπαρήγα που δεν θυμάται ότι το τείχος του Βερολίνου έπεσε το 1989.Σίγουρα η Αμερική έχει προβλήματα, αλλά το Σύστημα δουλεύει με το Συμπαντικό νόμο, που λέει ότι η κάθε κρίση εξυπηρετεί την ικανότητα του συστήματος να επεκτείνεται.
    Ο Καπιταλισμός θέλει κέρδη.Η επέκτασή του, απαιτεί εργάτες.Οι εργάτες ΑΠΑΙΤΟΥΝ μισθούς που διαρκώς ανεβαίνουν. Οι μισθοί διαβρώνουν τα κέρδη.
    Ο Καπιταλισμός ήδη βρίσκεται αλλού.Οι Καπιταλιστές μπορούν να έχουν ΝΕΟΥΣ εργάτες σε πολύ μικρό κόστος.(Ινδονησία,240 εκκ.άνθρωποι,50% του πληθυσμού είναι κάτω των 29 Μαίων,κόστος εργασίας 0,6 όταν η Κίνα έχει 2,11, ρυθμός ανάπτυξης 15% ,παράγουν από μπαχαρικά μέχρι πετρέλαιο και φυσικό αέριο, οι εταιρείες που έχουν περάσει στην Αθανασία,όπως οι Coca Cola, NESTLE, Unilever και πολλές άλλες έχουν μισθοδοσίες δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων η κάθε μια.)
    Αν δεν υπήρχε ο Καπιταλισμός,οι άνθρωποι θα ζούσαν ακόμα σε σπηλιές.Υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη.Να είστε αισιόδοξοι και όχι γκρινιάριδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από τήν πολλή αισιοδοξία, μπορεί νά οδηγηθούμε στήν απόλυτη ματαιοδοξία!

    Τά φθηνά εργατικά χέρια σύντομα ( σέ 20 χρόνια περίπου) θά έχουν εξαφανισθεί...

    Τά μεταναστευτικά κύματα έχουν πλημμυρίσει όχι μόνον τήν Αμερική αλλά καί τήν Ευρώπη...
    Έχουν "ανοίξει" τά μάτια τών μεταναστών, μέ αυτά που βλέπουν καί βιώνουν...

    Η Κίνα θά έχει τά εξής 2 προβλήματα.

    1. Εδώ καί 30 χρόνια περίπου (ίσως καί περισσότερο) κάθε νέο ζευγάρι που παντρεύεται, έχει τό δικαίωμα νά φέρνει στόν κόσμο 1 μόνον παιδί.
    Μακροπρόθεσμα θά αποκτήσει μία κοινωνία ΓΕΡΟΝΤΩΝ καί θά έρθουν τά πάνω κάτω καί στόν κοινωνικό αλλά καί στόν οικονομικό τομέα.
    2. Τό υπέδαφος τής Κίνας δέν είναι από τά πλέον "ανθεκτικά" καί κατάλληλα.
    Κάθε τόσο καί λιγάκι μέ τίς κλιματολογικές αλλαγές, μέ τούς σεισμούς κ.λ.π. οι καταστροφές που συντελούνται στήν Κίνα είναι τρομακτικές!

    Η Ινδία από τήν άλλη μεριά έχει πλησιάσει σέ πληθυσμό τήν Κίνα
    καί συνεχίζει ακάθεκτη χωρίς περιορισμούς στίς γεννήσεις!
    Η Κίνα έχει πληθυσμό 1.338.612.968 κατοίκους.
    Η Ινδία έχει πληθυσμό 1.166.079.217 κατοίκους.
    Η διαφορά μεταξύ τους είναι μόνον 172.533.751!
    Μεγάλο νούμερο γιά τά δικά μας δεδομένα, αλλά μικρό γιά αυτούς αφού μπορούν νά τό ξεπεράσουν άνετα μέσα στά επόμενα χρόνια οι Ινδοί!

    Διαπιστώνουμε έτσι ότι θά υπάρξουν απότομες μεταβολές σέ αυτές τίς δύο οικονομίες.
    Καί όσο εξελίσσονται τεχνολογικά καί οικονομικά, τόσο πιό δύσκολα θά είναι τά πράγματα γιά εμάς.

    Άς τό χωνέψουμε επιτέλους....

    Ο παγκόσμιος χωροφύλακας θά είναι η Αμερική.
    Τεχνολογία θά πουλάει μόνον ο Αμερικάνος. (γιά τά επόμενα 15 χρόνια).
    Βαρειά βιομηχανία θά έχει μόνον η Ευρώπη.
    Στήν πείνα η Αφρική...
    Στήν φτώχεια, αλλά σέ λίγο καλύτερη μοίρα η Κεντρική καί Νότιος Αμερική.
    Και η Ασία , Κίνα καί Ινδία δηλαδή, θά είναι οι "νταβατζήδες" τού μέλλοντος...
    Είτε το θέλουμε είτε όχι.... Η Ινδονησία καί οι μικρότερες χώρες της Ασίας, δέν έχουν καί πολύ λαμπρό μέλλον...

    Τώρα όσον αφορά τήν κυρία Παπαρήγα καί τό κόμμα της, δέν θά ασχοληθώ εγώ μαζί της ούτε μέ τούς συντρόφους της...

    Άλλο πράγμα ο εργαζόμενος σάν άνθρωπος καί σάν απλός εργάτης καί άλλο πράγμα νά ευαγγελίζεσαι μέλλον, άδοξο καί ανέφικτο,
    δημιουργώντας προσδοκίες καί κούφιες ελπίδες γιά λόγους ψηφοθηρίας...
    Ο Μίκης Θεοδωράκης είδε ότι δέν είχε μέλλον ο ίδιος αλλά καί η αριστερά καί άλλαξε παράταξη...
    Τά ίδια έκανε καί η Μαρία Δαμανάκη καί ακολούθησαν καί άλλοι...

    Ο ΝΟΩΝ ΝΟΗΤΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από τη μια μιλάς για δις ανθρώπων πάνω στο πλανήτη και από την άλλη ευαγγελίζεσαι πως τα φθηνά εργατικά χέρια θα εξαφανιστούν σε 20 χρόνια!!!Λίγο οξύμορο.
    Μου κάνει εντύπωση ότι εσύ γνωρίζεις το δημογραφικό πρόβλημα της Κίνας,αλλά αυτοί δε ξέρουν αριθμητική.
    Που δημιουργώ προσδοκίες και κούφιες ελπίδες για λόγους ψηφοθηρίας?Πιστεύεις επέλεξα την ιστοσελίδα τεχνιέντως λόγω της υψηλής επισκεψημότητας?
    Ευθεία πορεία δεν έχουν ούτε οι πύραυλοι που εκτοξεύουμε-χρειάζοντε διορθωτικές κινήσεις.
    Το αυτό ισχύει και για τη νοητική μας στάση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 1. Η τεράστια ανάπτυξη που θά έχουν αυτές οι 2 χώρες, μελλοντικά θά αναγκαστούν νά ανεβάσουν καί τα μισθολόγιά τους, γι'αυτό και θά "εξαφανιστούν" τά φθηνά εργατικά χέρια.
    2. Τό δημογραφικό πρόβλημα τής Κίνας τό γνωρίζουν όσο ασχολούνται μέ τά οικονομικά, δέν είναι κρυφό καί τό γνωρίζουν καί οι Κινέζοι!
    3. Δέν εννοούσα εσάς αγαπητέ ότι δημιουργείτε προσδοκίες καί κούφιες ελπίδες γιά λόγους ψηφοθηρίας... τήν κυρία Παπαρήγα εννοούσα καί τό κόμμα του οποίου ηγείται! Απλά αντί νά γράψω ευαγγελίζεται, έγραψα ευαγγελίζεσαι.
    4. Τό "Ο νοών νοήτω" πάλι ΔΕΝ απευθύνεται σέ εσάς!
    Απλά κάποια γεγονότα που συμβαίνουν πάνω στόν υπέροχο πλανήτη μας, είναι προσχεδιασμένα!
    5. Όσα βάζει ο νούς ενός ανθρώπου δέν τά βάζει ο κόσμος όλος! Καί πάλι ΔΕΝ εννοώ εσάς!
    6. Όσον αφορά γιά τήν νοητική στάση, σάς απαντώ:
    Oί ΠΟΛΛΟΙ σκέφτονται ΛΑΘΟΣ!
    Industrial Psychology and Organization!
    7. Διαβάστε μέ προσοχή, εάν δέν τό έχετε ήδη διαβάσει, τό άρθρο στό blog ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΟΣΟ ΠΟΤΕ.
    Θά διαπιστώσετε μέ τί ευκολία αλλά καί τί οπλοστάσιο χρησιμοποιεί τό Σύστημα γιά τήν χειραγώγηση τών ανθρώπων.
    Επιβεβαιώνει αυτό που σάς έγραψα...
    ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΛΑΘΟΣ!

    Καλό ξημέρωμα σάς εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ Ανώνυμε, η Ινδία και η Κίνα αποτελούν τη μόνιμη απελπισία των δημογράφων.Οι δημογράφοι αμφιβάλλουν για την ικανότητα των ασθενών κρατών πως μπορούν να υπερβούν την αμάθεια και την αντίδραση της θρησκείας.Η προσέγγιση μου είναι οτι ο έλεγχος του πληθυσμού σε παγκόσμιο επίπεδο είναι εφικτός.Η προσωπική μου ανησυχία είναι η μετανάστευση των πληθυσμων.

    Εύχομαι μια καλή και παραγωγική ημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΠΑΝΤΗΣΗ 1.

    1. Οι δημογράφοι πάντοτε απελπισμένοι θά είναι!
    Υπάρχει υπεργεννητικότητα;
    Αρχίζουν νά απελπίζονται!
    Υπάρχει υπογεννητικότητα, ή οδεύουμε πρός αυτήν τήν κατεύθυνση;
    Aρχίζουν νά απελπίζονται καί πάλι!
    Πρέπει κάτι νά έχουν νά λένε καί αυτοί γιά νά δικαιολογούν τήν θέση τους καί τόν μισθό τους!
    Ο άνθρωπος είναι μιά εξέλιξη ενός άλλου είδους ζώου...
    Καί όπως όλα τά ζώα, έτσι καί ο άνθρωπος, έχει 2 ένστικτα...
    Τό ένστικτο της αναπαραγωγής καί τό ένστικτο της αυτοσυντήρησης...
    Από πότε λοιπόν ο άνθρωπος καί συγκεκριμένα η εκάστοτε Πολιτική εξουσία της εκάστοτε χώρας ενδιαφέρθηκε γιά τόν άνθρωπο;
    ΜΟΝΟΝ 1 και ΜΟΝΟ ΦΟΡΑ στήν ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ, τήν περίοδο τής Κλασσικής Ελλάδος τών εκλπηκτικών Φιλοσόφων καί άς με πείτε σωβινιστή, εθνικιστή, ρατσιστή, πατριώτη, όπως θέλετε, αδιαφορώ παντελώς!
    Τίς ΤΑΜΠΕΛΙΤΣΕΣ τίς "κυκλοφορεί" τό Σύστημα, γιά νά εξυπηρετείται η εκάστοτε ολιγαρχική κοινωνία καί νά χειραγωγούνται τά λαικά στρώματα!

    2. Γιά τήν αμάθεια τών υπηκόων τών μικρών κρατών, τήν ευθύνη έχουν οι Ηγέτες τους!

    3. Γιά τίς θρησκείες έχω νά πώ ότι μέχρις ενός σημείου βοήθησαν τήν ανθρωπότητα τών πρωτόγονων καί τών βαρβαρικών λαών.
    Χρειάζονται νά έχουν οι εγκεφαλικά (δυστυχώς) απλοικοί άνθρωποι, μία σανίδα σωτηρίας, μία χείρα βοηθείας γιά τίς δύσκολες στιγμές τής ζωής τους αλλά καί γιά τίς φυσικές καταστροφές που διαχρονικά εμφανίζονται στήν ζωή τους καί τρέμουν καί παραληρούν!

    4. Τό θρησκευτικό ΝΑΡΚΩΤΙΚΟ είναι ένας ανασταλτικός παράγοντας στήν ζωή τών ανθρώπων, ώστε νά ΜΗΝ διεκδικούν οι περισσότεροι, αλλά οι κατά πολύ λιγότεροι καί οι κατέχοντες τά Μυστικά της Γνώσης καί της Επιστήμης.
    Έπλασαν μέ τήν φαντασία τους ΕΝΑΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ, μία ΚΟΛΑΣΗ καί τά ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΥΤΩΝ γιά νά πέσει η ανθρωπότητα σέ αιώνιο δίλλημα καί ΠΛΑΝΗ....
    Καί επειδή η Κοινωνική ή η Βιομηχανική ψυχολογία μάς διδάσκει ότι οι ΠΟΛΛΟΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΛΑΘΟΣ, οι περισσότεροι φοβούμενοι, "πιέστηκαν" καί ΠΙΣΤΕΨΑΝ στό αντίθετο τού ΚΑΚΟΥ, πέφτοντας αυτομάτως σέ Πνευματική Αιώνια ΝΑΡΚΩΣΗ καί ΥΠΟΤΑΓΗ!
    Παρέδωσαν έτσι απλοικά, μέσα στήν πρωτόγονη αμάθειά τους τίς ζωές τους καί τίς τύχες τους, στούς προνομιούχους Κραταιούς-Ισχυρούς, οι οποίοι είχαν τήν βιολογική τύχη νά γεννηθούν πανέξυπνοι, ή είχαν τήν τύχη νά γεννηθούν σέ πλούσια ή βασιλική οικογένεια έχοντας τό προνόμιο τής άνεσης καί τής μόρφωσης...

    5. Σέ καμμία περίπτωση δέν είμαι υπέρ τού κακού. Απεναντίας είμαι φανατικός διώκτης του! Δυστυχώς όμως αυτή είναι η τραγική αλήθεια!

    6. Πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου νά έχουμε αναγκαστική συγχώνευση τών θρησκειών, μέ τήν ταυτόχρονη δημιουργία κάποιας άλλης.
    Αυτό άλλωστε συμφέρει καί τούς οπαδούς τής παγκοσμιοποίησης.
    Ένα ΚΡΑΤΟΣ, (χωρίς σύνορα) Ενα ΝΟΜΙΣΜΑ, Μία ΘΡΗΣΚΕΙΑ, Μία ΣΗΜΑΙΑ, κοινά ΗΘΗ & ΕΘΙΜΑ, κοινή ΚΟΥΖΙΝΑ, ιδια ΠΑΙΔΕΙΑ, κ.λ.π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΠΑΝΤΗΣΗ 2.

    7. Ο έλεγχος του παγκόσμιου πληθυσμού στήν παρούσα φάση γίνεται μέ τήν διαμόρφωση τής κοινής γνώμης, τά περιοδικά, τήν διαφήμιση, τά ΜΜΕ, τήν μοντέρνα μουσική, τά σπόρ κ.λ.π.

    8. Μήπως καί αυτή η κρίση δέν είναι φτιαχτή;
    Φυσικά καί είναι!
    Έτσι όλοι οι λαοί θά γονατίσουν...και θά παραδοθούν, περιμένοντας χείρα βοηθείας....
    Τό Σύστημα τότε θά προχωρήσει σέ τρομακτικές αλλαγές, χωρίς ιδιαίτερες αντιδράσεις...
    Θά παρθούν μέτρα τέτοια, που ΠΡΙΝ δέν θά ήτο εφικτό νά περάσουν!
    Έτσι οι πάντες θά παραδοθούν χωρίς νά τό καταλάβουν!
    Δείτε τι γίνεται στήν χώρα μας....
    Αντισυνταγματικό καί παράνομο τό Μνημόνιο.... κανείς ΔΕΝ κουνιέται!
    Άρα αυτοί συνεχίζουν ανενόχλητα!
    Παράνομες οι μειωμένες συντάξεις.... κανείς ΔΕΝ κουνιέται!
    Άρα η κυβέρνηση συνεχίζει ανενόχλητα!
    Κ.λ.π.

    9. Είμαι βλέπετε ενάντια στήν "ΛΥΣΗ" τών εξεγέρσεων!
    Διότι εκεί ακριβώς θέλουν νά ωθήσουν τόν κόσμο παγκοσμίως....
    Στήν παγκόσμια εξέγερση.... καί τί πιό εύκολο, από τό νά αρπάξει κανείς τά χαλινάρια τής παγκόσμιας εξουσίας, μέσα από τά χέρια τών διαλυμένων, ανίκανων καί παραιτημένων κυβερνήσεων....

    10. Αστείο μου φαίνεται... αλλά δέν είναι τίποτε άλλο από έναν τραγελαφικό αναμενόμενο κοινωνικό εφιάλτη!

    11. Η μετανάστευση του παγκόσμιου πληθυσμού είναι απολύτως αναμενόμενη.
    Ο υπερπληθυσμός τής Αφρικής τής Ασίας καί τής Λατινικής Αμερικής οφείλεται στό γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία τών γυναικών τους, ΔΕΝ εργάζεται. Καί εάν εργάζονται δέν εργάζονται μέ τήν ασθένεια τής ΜΑΝΙΑΣ της ΚΑΡΙΕΡΑΣ!
    Η γυναίκα στόν δυτικό κόσμο εργάζεται ΜΑΝΙΩΔΩΣ. Η εργαζόμενη γυναίκα ΔΕΝ έχει ερωτική διάθεση, άρα πολυ φυσιολογικό είναι νά
    μήν γεννάει πολλά παιδιά. Επίσης έχει άλλες προτεραιότητες τήν ζωή της. Επίσης τής έχουν σερβίρει τήν έτοιμη λύση μιάς καινούργιας βιομηχανίας, αυτής τών καισαρικών καί τής εξωσωματικής γονιμοποίησης. Εάν λάβουμε υπ' όψη ότι έχουν γίνει ΚΑΙ υπερκαταναλωτικές καί δέν τούς μένει ένα ευρώ ή ένα δολλάριο στήν τσέπη, τότε η λύση που σερβίρει τό Σύστημα είναι η Τράπεζα καί τό δάνειο αλλά καί τό πλαστικό χρήμα!
    Στίς τριτοκοσμικές χώρες παρότι υπάρχει φτώχεια καί πείνα, (πρός τό παρόν) μέ εξαίρεση τήν αλματώδη ανάπτυξη τής Κίνας, τηρούνται κουτσά στραβά οι ισορροπίες που έθεσε η Μητέρα Φύση, μεταξύ ανδρών καί γυναικών...
    Ο υπερπληθυσμός λοιπόν αυτός, προσπαθεί νά βρεί μία καλύτερη ζωή κάπου αλλού επηρεασμένος από αυτά που βλέπει στό τηλεοπτικό χαζοκούτι της παγκόσμιας αποβλάκωσης.
    Από τήν άλλη έχουμε καί τήν αναμενόμενη καί αναγκαστική μετανάστευση λόγω τών κλιματολογικών μεταβολών που υφίσταται ο πλανήτης ολόκληρος. Στήν δική μας τήν περίπτωση, τήν Ευρωπαική περίπτωση, λόγω τής υπογεννητικότητας τών Ευρωπαίων γυναικών, ο πληθυσμός τής Ευρώπης γερνάει ΓΕΝΙΚΩΣ!
    Επέτρεψαν λοιπόν τήν ΝΟΜΙΜΗ ΕΙΣΒΟΛΗ μεταναστών στήν Ευρωπαική Ένωση, ώστε νά ενταχθούν καί αυτοί στήν εργασία καί νά ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΟΥΝ τά Ευρωπαικά ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ.

    12. Εμείς λοιπόν σιγά-σιγά θά τά μαζεύουμε καί θά φεύγουμε γιά νά μεταναστεύσουμε πιό δυτικά καί σε πιό ασφαλή μέρη καί τήν θέση μας θά τήν καταλάβουν οι ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ, μέ τίς ευλογίες τίς Ευρωπαικής Ένωσης καί τής σκόπιμης ανικανότητας καί αδιαφορίας καί προδοτικής συμπεριφοράς τών πολιτικών σας, τούς οποίους καί ψηφίζετε από οικογενειακή συνήθεια!

    Καλό σας βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κατ' αρχήν θέλω να σε ευχαριστήσω για τον πολύτιμο χρόνο που αφιέρωσες να μου απαντήσεις.
    Υπάρχει απόλυτη ταύτηση απόψεων,μόνο να προσθέσω κάτι ελάχιστο.
    Οι λαοί θα γονατισουν και θα παραδοθουν ΙΚΕΤΕΥΟΝΤΑΣ τη χείρα βοηθείας.
    Το διάγραμμα της Δημοκρατίας, με τις όποιες φυσιολογικές κατά καιρούς διακυμάνσεις του, έπιασε τον στόχο που εξ'αρχής είχε. Τη κορυφή.
    Η διόρθωση του διαγράμματος σ'αυτή τη μακροχρόνια τάση θα είναι βαθιά,έντονη και ανθεκτική.
    Ο λόγος είναι ότι οι λαοί διαχειρίσθηκαν το αγαθό της Δημοκρατίας με ασυδοσία.

    Καλή και ήσυχη νύχτα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10.  1. Μήπως τά Ελληνικά μου είναι πολύ φτωχά;
    ΔΗΜΟ-ΚΡΑΤΙΑ... Από τό ρήμα ΔΗΜΕΥΩ (κατασχέω) καί τό ΚΡΑΤΙΑ... Από τό Κραταιός (ισχυρός) Κράτιστος, ΚΡΑΤΟΣ.
    Ο ΙΣΧΥΡΟΣ ΔΗΜΕΥΕΙ;;; Από τήν ανάποδη;

    2. Ρωτήθηκε ο Αριστοτέλης νά τού πούν τήν άποψή του γιά τήν Δημοκρατία, αφού τούς είχε απορρίψει όλα τά άλλα πολιτεύματα τής εποχής των...
    Απάντησε: "Πώς είναι δυνατόν νά αποφασίζουν γιά τήν τύχη μιάς κοινωνίας, οι περισσότεροι, οι οποίοι είναι καί οι πιό ακατάλληλοι καί αμόρφωτοι;"

    3. O Iησούς Χριστός (είναι συμβολικό τό όνομά του-σημαίνει κάτι) είχε πεί στούς μαθητές του:
    "Μήν δίνετε τά μαργαριτάρια ώς τροφή στούς χοίρους, διότι όχι μόνο δέν θά κατανοήσουν τήν τροφή που τούς δίνετε, θά γυρίσουν κιόλας νά σας κατασπαράξουν".
    Βέβαια ο Λυσίας στήν αρχαιότητα αλλά καί άλλοι Έλληνες Φιλόσοφοι είχαν μελετήσει τήν ανθρώπινη συμπεριφορά καί γνώριζαν πώς αντιδρά ο άνθρωπος μέσα σέ μιά κοινωνική ομάδα.

    4. Οί Ψυχολόγοι (οι πολύ έμπειροι) τό λένε πολύ πιό απλά...
    Οι πολλοί σκέφτονται λάθος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Επίσης ξέχασα νά γράψω ότι, στήν Δημοκρατία, υπάρχει ελαστικότητα στήν τήρηση καί εφαρμογή τών Νόμων, ιδιαίτερα στήν χώρα μας.

    Έτσι λοιπόν, βρίσκει πρόσφορο έδαφος καί καλλιεργείται καί αναπτύσεται σιγά-σιγά η ΣΗΨΗ καί η ΔΙΑΦΘΟΡΑ.

    Μάς έφτιξαν τήν κοινωνία έτσι οι Ανθέλληνες πολιτικοί, γιά νά μπορούν νά μάς ΑΡΜΕΓΟΥΝ, ΟΣΟ ΘΕΛΟΥΝ, ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ, ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΝ!

    Τό Δημοκρατικό Σύστημα βρίσκει έτσι τόν τρόπο νά διαμορφώνει καί νά
    επιβάλλει καταστάσεις, νομοσχέδια κ.λ.π. μέ εύκολο τρόπο καί ήπιες ΠΙΘΑΝΟΝ μερικές φορές αντιδράσεις, συχνά όμως "μεθοδευμένες, ελεγχόμενες καί προσχεδιασμένες".
    Αρκεί ένας πολύ καλός αντιπερισπασμός καί μέ τήν βοήθεια τών ΜΜΕ, όλα παίζονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αντιθέτως,θα έλεγα τα Ελληνικά σου υποστηρίζουν το παραπάνω σχόλιό μου σχετικά με το διάγραμμα της Δημοκρατίας.
    Από τη Δημοκρατία του δήμου-των πολλών, η διόρθωση θα γίνει πρός την αντίθετη κατεύθυνση που είναι η κυριαρχία των Αρίστων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ορθή επαναδιατύπωση.
    Αντί,Από τη Δημοκρατία του δήμου
    σε, Από τη κυριαρχία του δήμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑΝΩΝΥΜΕ,
    Αλήθεια ...πες μου, δε σε ενδιαφέρει ΠΟΙΑ είναι η κυριαρχία των Αρίστων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μέ τόν τρόπο που εξελίσοονται τά πράγματα στό πολιτικοκοινωνικό καί στόν οικονομικό τομέα παγκοσμίως, ΔΕΝ βλέπω νά φαίνεται στόν ορίζοντα, Κοινωνία Αρίστων!

    Καί εάν θά υπάρξει μάλλον άλλην μιά καλοστημένη φάρσα θά είναι.
    Είναι στήν φύση τών ανθρώπων η διεκδίκηση καί η καλοπέραση!

    Η 1η προσπάθεια γιά Παγκοσμιοποίηση έγινε από τόν Μ. Αλέξανδρο, αλλά μόνον ευημερεία υπήρχε μετά τίς λήξεις τών πολέμων.
    Είχε άλλον σκοπό καί άλλη ιδεολογία!

    Ακολούθησαν οι Ρωμαίοι μέ βίαιο τρόπο.
    Προσπάθησαν οι Ούννοι μέ τόν Αττίλα.
    Προσπάθησαν οι Άγγλοι, οι Ισπανοί οι Πορτογάλοι μέ τίς αποικίες τους... Προσπάθησαν οι Γάλλοι μέ τόν Ελληνικής καταγωγής Ναπολέοντα...

    Προσπάθησε τό σάπιο κατεστημένο μέ τήν Γαλλική Επανάσταση... ΑΠΕΤΥΧΕ!
    Προσπάθησαν καί μέ τήν Οκτωμβριανή Επανάσταση... ΑΠΕΤΥΧΑΝ!
    Τώρα θεωρούν ότι θά τά καταφέρουν μέσω τών επιχειρήσεων καί τού χρήματος, ονομάζοντάς την ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙΠΟΙΗΣΗ.... ΙΣΧΥΡΟΤΑΤΟΣ ΣΥΜΜΑΧΟΣ των... τά ΜΜΕ ΔΙΕΘΝΩΣ!
    Θά ΑΠΟΤΥΧΟΥΝ όμως ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ καί πάλι!

    Κοινωνία Αρίστων ΔΕΝ θά υπάρξει....
    Ο Χίτλερ έταξε 1000 χρόνια ΧΡΥΣΟΥ ΡΑΙΧ...
    Ο George Bush έταξε 1000 χρόνια ευημερία... Αόρατες τρίχες στήν κεφαλή φαλακρού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..