Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Previously on (in?) Greece



Μέχρι πριν κάνα δύο δεκαετίες στις τελευταίες σελίδες των εφημερίδων έγραφαν τα αποθέματα υδάτινων πόρων, την ισοτιμία των νομισμάτων έναντι της δραχμής, την εισροή συναλλάγματος από τη ναυτιλία και από τους μετανάστες, το ισοζύγιο πληρωμών του κράτους και τέλος εισροές και εκροές. Σταδιακά τα πάντα άλλαξαν. Τα αποθέματα των υδάτινων πόρων δεν τα γνωρίζουμε. Τι συνάλλαγμα εισέρχεται και από ποιες υπηρεσίες και τι συνάλλαγμα εξέρχεται από την χώρα και γιατί πάλι δεν το γνωρίζουμε. Η ενημέρωση είναι για ελάχιστους πλέον. Η πλέμπα δεν πρέπει να ενημερώνεται διότι όταν ενημερώνεται, αρχίζει τις ερωτήσεις και μετά τις ερωτήσεις είναι ικανή για κατηγορίες ενώ είναι πάρα πολύ βολική μια απάντηση τύπου ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ. Το καθεστώς εργασίας των αλλοδαπών, πριν αρχίσουν οι αθρόες εισαγωγές, με το έτσι θέλω, εκατομμυρίων λαθρομεταναστών στην Ελλάδα ήταν το εξής: Ο εργοδότης ζητούσε από τον ΟΑΕΔ εργάτες π.χ. για πτηνοτροφείο ή για βουστάσιο. Εάν εντός δύο μηνών δεν παρουσιαζόταν κανένας ενδιαφερόμενος τότε σε συνεννόηση με την νομαρχία εχορηγείτο άδεια απασχόλησης αλλοδαπών υπό ορισμένους όρους:

Α) Ο απασχολούμενος έπρεπε να έχει λευκό ποινικό μητρώο στην χώρα του (που συνήθως ήταν ή το Πακιστάν ή η Ινδία, που είχαν υπογράψει διμερείς συμβάσεις με την χώρα μας)

Β) Ο εργοδότης έφερε την ευθύνη και την υποχρέωση για όσο καιρό ο απασχολούμενος εργάτης βρισκόταν στην Ελλάδα να πληρώνει στο ακέραιο τις ασφαλιστικές εισφορές και σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε η αμοιβή του αλλοδαπού να είναι μικρότερη του απασχολούμενου Έλληνα.

Η συγκεκριμένη νομοθεσία ίσχυε μέχρι το 1992 διότι μετά μπατε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μην δώσετε. Πήγαιναν οι Αστυνομικοί να κάνουν έλεγχο μετά από καταγγελία για απασχόληση αλλοδαπών και η μόνιμη επωδός ήταν: Εδώ είναι εργοτάξιο απαγορεύεται η είσοδός σας. Η δε επιθεώρηση εργασίας ήταν ανύπαρκτη διότι δεν είχε προσωπικό να διαθέσει για έλεγχο εκτός γραφείου. Με αυτόν τον τρόπο έγιναν και τα μεγάλα έργα των Ολυμπιακών Αγώνων…. Κατά προσέγγιση σήμερα υπολογίζεται ότι ο πληθυσμός των αλλοδαπών νόμιμων και παράνομων είναι 2.500.000. Από 50 ευρώ να στείλει ο καθένας στην πατρίδα του –αν και το ποσό είναι πολύ μεγαλύτερο- πόσα εκατομμύρια επιβαρύνουν τον ελλειμματικό μας προϋπολογισμό; Τις σκέψεις και τις ερωτήσεις αυτές εάν τις έκανε κάποιος την δεκαετία του 90 δεχόταν πηρά από την κομματική δημοκρατία αφού θεωρούταν αντίθετος της αριστεράς και της προόδου. Σήμερα λέγεται φασίστας εθνικιστής και όσοι τον βρίζουν δεν σκέπτονται ότι αυτές τις σκέψεις και τις ερωτήσεις μπορεί να τις κάνει ένας απλός άνθρωπος που αγαπά την πατρίδα του και δεν μισεί τους ξένους

1 σχόλιο:

  1. Οι τηλεοπτικοί σκουπιδιάρηδες στίς εκπομπές τους, τονίζουν ιδιαίτερα ότι δέν πρέπει νά ανησυχούμε ιδιαίτερα μέ τούς λαθρομετανάστες....

    Η ιατρική κοινότητα ανησυχεί διότι είναι θέμα χρόνου πότε θά έχουμε
    σοβαρές επιδημίες ασθενειών τύπου, ΤΥΦΟΥ, ΦΥΜΑΤΙΟΣΗΣ, ΤΑ ΠΑΡΑΣΗΜΑ ΑΦΡΟΔΙΣΙΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ έχουν εξαπλωθεί μέ φρενήρη ρυθμούς, χώρια τίς ληστείες καί τά κάθε είδους εγκλήματα!

    Βέβαια ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ, οι οικολογικού τύπου ΠΡΑΣΙΝΕΣ εντολές ΑΝΩΘΕΝ, στά κανάλια είναι θάψιμο τών ειδήσεων τέτοιου περιεχομένου, ώστε νά αποφευχθεί ο κίνδυνος ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗΣ!

    ΒέβαιΑ δέν νιάζονται οι πολιτικάντηδες διότι δέν κινδυνεύουν αφού φρουρούνται οι κατοικίες τους από αστυνομικούς τούς οποίους ΕΜΕΙΣ ΤΟΎΣ ΠΛΗΡΏΝΟΥΜΕ ΜΈ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΜΑΣ!

    Επίσης ευθύνεται καί η Ε.Ε. διότι εδώθει ΕΝΤΟΛΗ νά ΑΝΟΙΞΟΥΝ τά σύνορα καί νά εισέλθουν μετανάστες., διότι ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ τής Ευρώπης γερνάει καί υπάρχει δημογραφικό πρόβλημα, μέ αποτέλεσμα νά μήν υπάρχουν χρήματα διαθέσιμα γιά νά πληρωθούν συντάξεις.
    Έτσι κάποια στιγμή θά ΤΙΝΑΧΤΟΥΝ στόν ΑΕΡΑ τά ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ!

    Επιδότησαν λοιπόν τό κάθε ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟ ΡΕΜΑΛΙ, μέ κάποια ευρώ ανά κεφαλή, είσπραξαν καί τήν επιδότηση τά ΚΡΑΤΗ-ΜΕΛΗ, άρα καί η ΕΛΛΑΔΑ καί κάποια στιγμή ΕΠΡΕΠΕ νά ΚΛΕΙΣΟΥΝ τά σύνορα.....

    Ακούστηκε χωρίς νά μπορώ προσωπικά νά τό εξακριβώσω, ότι τόν Απρίλιο τού 2004 έπρεπε νά κλείσουν τά σύνορα τά ΚΡΑΤΗ-ΜΕΛΗ στούς μετανάστες.
    ΑΡΑ στήν περίπτωση τής χώρας μας - ΕΑΝ ΑΛΗΘΕΥΕΙ - έπρεπε η Κυβέρνηση Καραμανλή νά εφαρμόσει τήν απαγόρευση τών ξένων, αλλά ΑΥΤΟΙ...... ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ!!!!

    Τώρα πού τό πρόβλημα μεγάλωσε, μάλλον γιγαντώθηκε, θά υπάρξει ΜΕΙΖΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ αλλά ΚΑΙ ΥΓΕΙΙΝΗΣ!

    ΠΕΡΑΣΑΝ καί τόν ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ωστε νά μήν μπορούμε νά αντιδρασουμε και νά δεχτούμε τήν τριτοκοσμική σαβούρα ΛΟΓΩ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΙΣΣΙΝΤΖΕΡ και ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ, γιά ανάμιξη τών λαών!

    Στό πλάνο τους γιά λόγους ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ η ΞΕΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ, Η ΞΕΝΗ ΜΟΔΑ, ΤΑ ΞΕΝΑ ΡΕΣΤΩΡΑΝ, Η ETHNIC ΜΟΥΣΙΚΗ, ώστε ΟΛΗ αυτή η ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕΦ, νά συνυπάρξει ΜΑΖΙ νά απορροφηθούν από τήν κοινωνία καί τό ΣΧΕΔΙΟ νά συνεχιστεί ανενόχλητα!

    Η πολιτική ΣΑΒΟΥΡΑ τής χώρας μας ενώ ωφείλει νά στηρίζει οικονομικά τά ζευγάρια σέ περίπτωση υπογεννητικότητας, κάνει τό ΑΝΤΙΘΕΤΟ.... ΣΤΗΡΙΖΕΙ τούς ΗΔΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ!!!!

    Καί σύσσωμο τό τηλεοπτικό δημοσιογραφικό σκουπιδαριό ΣΕΡΒΙΡΕΙ τηλεοπτική τροφή ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ, ώς ΥΠΝΩΤΙΚΟ ΧΑΠΙ, ώστε τό ΣΑΠΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ νά μπορεί νά ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΗΣΥΧΑ.....

    Αλλά οι πολιτικοί ΚΟΠΡΙΤΕΣ τής ΚΛΕΠΤΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ είναι αν μή τί άλλο..... ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΕΣ!
    ΓΕΝΝΑΤΑΙ τό ΜΕΓΑ ΕΡΩΤΗΜΑ.....

    Γιά πόσο καιρό θά τά ανέχονται ΟΛΑ ΑΥΤΑ οι ΡΑΓΙΑΔΕΣ και οι ΡΑΓΙΑΔΗΣΣΕΣ αυτού τού τόπου;;;

    ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΗ καί ΤΕΛΟΣ κάποια στιγμή.....
    ΑΠΛΑ τό ΜΗΝΥΜΑ τής ΠΛΑΤΕΙΑΣ δέν τό έχουν λάβει καλά.....
    Τέτοιοι ΚΟΠΑΝΟΙ είναι!

    Κοιμούνται ήσυχα διότι θεωρούν ότι οι Αστυνομικοί είναι μέ τό μέρος τους....
    Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΦΟΡΑΕΙ ΚΑΠΕΛΟ, ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ... ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ!

    Δηλαδή είναι ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ τής ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.....

    Έχουν όμως οι Αστυνομικοί μας καί οικογένειες καί παιδιά.....
    Παίρνουν μισθούς τής πλάκας....
    Έχουν συνθήκες εργασίας τριτοκοσμικές....
    Εκπαίδευση... γελοία ή μάλλον ελλειπή...
    Βάζουν καί χρήματα από τήν τσέπη τους, ΕΑΝ αληθεύει αυτό....
    Οπότε.... γιά πόσο καιρό θά υπομένουν όλο αυτό τό ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΡΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙ;

    Kάποι αστιγμή θά αντιδράσουν καί αυτοί ΕΞ΄ΑΝΑΓΚΗΣ καί θά ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ!

    Καί αυτό θά ΣΥΜΒΕΙ!
    Διότι όπως λένε οι ΣΟΦΟΤΑΤΕΣ ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ....
     "ΓΥΡΙΣΑΝ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ".
    "ΑΛΛΑΞΕ Ο ΜΑΝΩΛΙΟΣ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΑΛΛΙΩΣ".
    "ΟΤΙ ΣΠΕΙΡΕΙΣ ΘΕΡΙΖΕΙΣ, ΟΠΩΣ ΕΣΤΡΩΣΕΣ ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙΣ".

    ΕΙΔΩΜΕΝ, ΤΙ ΕΡΓΟΝ ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩΜΕΝ ΕΙΣ ΤΑΣ ΟΘΟΝΑΣ ΤΩΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΝ ΜΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..