Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Δικτατορία – Δημοκρατία

Η Χούντα διοίκησε την Ελλάδα κατακριτέα επί 7 χρόνια. Τα κακά που έκανε ήταν εξορίες, (Γυάρος, κτλ), συμμετοχή στην απώλεια εδαφών της Κύπρου και πολλά άλλα που θα απαριθμήσω. Έβγαλε από την νεολιθική εποχή τα χωριά. Σε κάθε χωριό πήγε ηλεκτρικό ρεύμα, άνοιξε δρόμους(χωρίς την συμβολή εργολάβων), με την ΜΟΜΑ. Ακόμη υπάρχουν οι δρόμοι αυτοί. Χάρισε τα χρέη στην αγροτιά, μέχρι τότε εάν δεν πλήρωνες τα λιπάσματα στην ΑΤΕ πήγαινες φυλακή. Ο μπάρμπας μου ακόμα φυλακή θα ήταν εάν δεν πλήρωνε για τον γαμπρό του ο παππούλης μου. Η δικαιολογία του στο δικαστήριο ήταν άκουσον- άκουσον ότι με το χαλάζι δεν είχε πάρει σοδειά και ήθελε να πληρώσει την επόμενη χρονιά. Άλλο κακό που έκανε η Χούντα ήταν ότι έβγαλε πετρέλαιο στην Θάσο( κοιτάσματα Πρίνου) και δεν παραδειγματίστηκε από την τύχη του Τούρκου προέδρου Μεντερές όταν έβγαλε και εκείνος πετρέλαιο στην εποχή του, χωρίς την άδεια των Μεγάλων Δυνάμεων, και τον κρέμασαν. ‘Ένα ακόμα από τα κακά που έκανε ήταν ότι άνοιξε πάρα πολλές δουλειές με αποτέλεσμα να μην φτάνει το εργατικό δυναμικό της χώρας, αλλά για πρώτη φορά να φέρουμε το 1969, 2.500 Ινδούς για τις βαριές δουλειές. Οι Έλληνες ντόπιοι εργάτες είχαν σταλεί από τον Μεγάλο Εθνάρχη με διακρατικές συμφωνίες (όμηροι)στις Μίνες του Βελγίου, της Γερμανίας και γενικά στις Ευρωπαϊκές χώρες παίρνοντας ελάχιστες αμοιβές συγκριτικά με τους γηγενείς κατοίκους. Οι διακρατικές συμφωνίες των ελαχίστων αμοιβών για 5 χρόνια ήταν δημοκρατικές αποφάσεις και όχι δουλεία. Άλλο κακό της δικτατορίας ήταν για τα χρέη, π.χ. χρωστούσαν σε έναν ναυτικό δεδουλευμένα, ο οποίος πήγαινε στο λιμεναρχείο έκανε τα παράπονά του, τον άκουγαν και έλεγε ο Λιμενάρχης: Έλα αύριο. Του έδινε ένα ναύτη να τον συνοδέψει στο εφοπλιστικό γραφείο για να πάρει τα χρήματά του και τα έπαιρνε. Ενώ σήμερα είναι πολύ καλύτερα… π.χ. Πρέπει να πάς Ελβετία να τα πάρεις από τον Αγούδημο. Σπάνιες οι περιπτώσεις ανεξιχνίαστων εγκλημάτων κατά απλών πολιτών. Τους υπόπτους τους καλούσαν για τα περαιτέρω και αυτοί κελαηδούσαν, βέβαια να μην ξεχνάμε και το ανεξιχνίαστο ατύχημα της Νιάρχου, την υπόθεση Τσάπμαν, τα χασίσια της καπετάνισσας. Άλλο παλαβό ήταν ότι κοιμόμασταν με ανοιχτά παράθυρα και δεν φοβόμασταν για τα μικρόβια ή το να κυκλοφορήσεις μεταμεσονύχτιες ώρες. Δεν υπήρχαν βιασμοί, ληστείες μετά δολοφονιών για μία χούφτα χρήματα. Υπήρξε βέβαια ο επικίνδυνος Βερνάρδος ο Ληστής με τις Γλαδιόλες. Το δυστύχημα είναι ότι αντί να φτιάχνουμε μια καλή δημοκρατία μετά από τόσα που έχει γνωρίσει αυτός ο δύσμοιρος τόπος(φτώχεια, πείνα, εμφύλιο, δικτατορία) ψάχνουμε για καλό δικτάτορα. Η Χούντα των ΜΜΕ και των ΚΛΠ δεν είναι καλή.

4 σχόλια:

  1. Πέστα Χρυσόστομε!

    Καί όχι μόνον αυτά.... Τά πρώτα 3 χρόνια τής Δικτατορίας, οι βαρβαρόφωνες Κυβερνήσεις παραδέχτηκαν ότι η Ελλάδα είχε τήν ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ.... ούτε περίμενες, ούτε ανεβοκατέβαινες από τήν πρώτο όροφο στόν τέταρτο καί από τόν τέταρτο πίσω στόν πρώτο.... Όλη τήν δουλειά καί τό τρέξιμο τό έκαναν οι Δημόσιοι υπάλληλοι.... Τώρα τρέχουμε εμείς σάν κόπανοι! Καί οι κοπρίτες τού Δημοσίου οι οποίοι τρώνε ένα πολύ καλό κομμάτι ψωμί, από τούς φόρους που πληρώνουμε, αντί νά τρέχουν αυτοί γιά εμάς, μάς γράφουν ΚΑΝΟΝΙΚΑ καί τήν κοπανάνε κιόλας από τά γραφεία τους!

    Αλλά είπαμε..... έχουν μπερδευτεί οι ρόλοι.....
    ΑΥΤΟΙ έγιναν τά ΑΦΕΝΤΙΚΑ καί οι ΕΜΕΙΣ οι ΔΟΥΛΟΙ.
    Άς τό ξαναυπενθυμίσω....
    ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ καί ΑΥΤΟΙ, είναι ΟΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ!

    Επίσης τό σλόγκαν... ΗΣΥΧΙΑ-ΤΑΞΗ και ΑΣΦΑΛΕΙΑ ήταν τής Δικτατορίας καί όχι όπως νομίζουν κάποιοι ΠΑΣΟΚΟΙ ότι κυκλοφόρησε μετά τό 1981!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θα διαφωνίσω και θα τονίσω ότι σε μια δημοκρατία δεν υπάρχουν αφέντες και υπηρέτες απλά ξύπνιοι και κορόιδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η αληταρια του Πολυτεχνειου, οι δηθεν "αγωνιστες" του "Ψωμι, παιδεια, Ελευθερια" καυαφεραν να καταστρεψουν και τα τρια για να μην εχουν τιποτα οι επομενες γενιες. Τοτε ηταν πιναλες και περνανε δανικα για να ζησουν, μετα αυτο το κανανε εθνικο σπορ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καί όχι μόνον αυτό ..... τό ΠΑΣΟΚ γιά νά μπορεί νά κάτσει στό σβέρκο τών πολιτών καί νά κερδίζει ψήφους, καθιέρωσε καί ώς Εθνική εορτή & επέτειο, τήν 17η Νοεμβρίου!
    Έδινε δηλαδή στάχτη στά μάτια τών πολιτών κάνοντας δήθεν μαθήματα Δημοκρατίας, ενώ στήν πραγματικότητα έδινε πολιτικές ΚΛΩΤΣΙΕΣ στήν Νέα Δημοκρατία & τραβούσε ψήφους!
    Διότι εάν τά τρωκτικά αυτά ήταν Δημοκράτες τότε θά σεβόντουσταν τό Σύνταγμα & τούς Νόμους καί δέν θά έβαζαν παράνομα αντισυνταγματικά & καταχρηστικά χαράτσια....
    Άρα μόνον Δημοκρατία δέν έχουμε.... άρα τίποτε δέν πρέπει νά περιμένουμε από αυτούς....
    Παράνομο, αντισυνταγματικό & καταχρηστικό είναι & τό χαράτσι τής έκτακτης εισφοράς γιά τά εισοδήματα τού 2007 από τόν Νεοδημοκράτη κ. Παπαθανασίου παρότι αυτός ισχυριζόταν ότι είναι νομιμότατο σέ τηλεοπτική εκπομπή!
    Άρα τίποτα δέν μπορούμε νά περιμένουμε καί από αυτούς!
    Καί αφού καί τά υπόλοιπα κόμματα δέν έχουν προσφέρει τίποτε απολύτως καί από τίς δηλώσεις που κάνουν δεξιά καί αριστερά, μόνο σάν άσφαιρες ντουφεκιές μου ακούγονται, άρα τίποτε δέν έχουμε νά περιμένουμε καί από αυτούς καί ας ισχυρίζονται αυτοί πολλά καί διάφορα.....
    Όσον αφορά όλα τά κόμματα ισχύει η παροιμία....
    Εάν δέν υποστηρίξεος τό σπίτι σου θά πέσει νά σέ πλακώσει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..