Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ


ΕΛΛΑΔΑ: Ο κόσμος, απογοητευμένος και αηδιασμένος από την ανικανότητα του Παπανδρέου, τον καιροσκοπισμό του Σαμαρά, τον αμοραλισμό του Καρατζαφέρη και τον αυτισμό της Αριστεράς υποκύπτει – δημοσκοπικά τουλάχιστον – στη γοητεία του «πρίγκιπα» των τραπεζών με την ελπίδα ότι αυτός μπορεί να συνεννοηθεί με τη γερμανική (και λίγο προς το παρόν ακόμη γαλλική) ηγεσία της Ευρώπης και να πετύχει κάποια ελάφρυνση των βαρών και των απαιτήσεων προς τη χώρα. Πρόκειται για ελπίδες φρούδες, καθώς ο κύριος Παπαδήμος δεν προέκυψε ως το ενδεδειγμένο αποτέλεσμα μιας εσωτερικής πολιτικής διαδικασίας συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων για το καλό του τόπου. Μας ήρθε φυτευτός (ή «καπέλο» αν προτιμάτε) από τα αφεντικά της Ε.Ε. για να κάνει τη δουλειά. Την ίδια δουλειά που προχώρησε ώς ένα σημείο ο Γ. Παπανδρέου.

1 σχόλιο:

  1. Η λογική τών βιβλίων14 Νοεμβρίου 2011 στις 10:15 π.μ.

    ΠΕΡΙ ΔΝΤ-ΤΡΟΙΚΑΣ & "ΠΡΙΓΚΗΠΑ" ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ:
    Μια προοδευτική φορολογία θα δώσει πολύ μεγαλύτερο εισόδημα από τη σημερινή αναλογική φορολογία, η οποία είναι χρήσιμη μόνο για να διεγείρει αναταραχές και δυσαρέσκειες μεταξύ των πολιτών.
    Τά αίτια τής στημένης αυτής οικονομικής κρίση είναι ΣΚΟΠΙΜΑ & ΠΟΛΛΑΠΛΑ.
    Ένα αίτιο από αυτά είναι καί η απόσυρση του χρυσού από την κυκλοφορία.
    Τεράστια κεφάλαια έχουν μείνει στάσιμα, αποσύροντας και το χρήμα των Κρατών, που υποχρεώνονται έτσι ν' απευθύνονται στα ίδια αυτά κεφάλαια, για να βρουν χρήματα.
    Τα δάνεια αυτά επιβαρύνουν τα οικονομικά των Κρατών με την πληρωμή τόκων.
    Τα Κράτη έχουν υποδουλωθεί στο κεφάλαιο.
    Η συγκέντρωση της βιομηχανίας στα χέρια των κεφαλαιοκρατών, οι οποίοι κατέστρεψαν τη μικρή βιομηχανία, απορρόφησε όλες τις δυνάμεις του λαού και συγχρόνως του Κράτους.
    Όσο καιρό τα δάνεια παρέμειναν εσωτερικά, οι πολίτες δεν έκαναν τίποτα άλλο από το να μεταβιβάζουν το χρήμα από την τσέπη του φτωχού στις τσέπες του πλούσιου.
    Όταν όμως εξαγοράσθηκαν τα κατάλληλα πρόσωπα που χρειάζονταν για να μεταφερθούν τα δάνεια σε εξωτερικό έδαφος, όλα τα πλούτη των πολιτών διοχετεύθηκαν στα ταμεία τους και όλοι οι πολίτες άρχισαν να πληρώνουν φόρο υποτέλειας.
    Πόσο φανερή είναι η απουσία της κρίσης από τά μυαλά τών πολιτών, οι οποίοι έχουν πνευματικά & νοητικά ΙΣΟΠΕΔΩΘΕΙ μέ τό μεγαλύτερο οπλοστάσιο του συστήματος τά ΜΜΕ.
    Δανείζονταν οι πολίτες μέσω τών τραπεζών καί οι αχυράνθρωποι, ανίκανοι διοικητικά πολιτικοί έπαιρναν δάνεια γιά τά Κράτη τους, με τόκο και χωρίς να σκέπτονται ότι θα χρειαζόταν ν' αφαιρέσουν το χρήμα αυτό επιβαρυμένο με τους επιπλέον τόκους από τα ταμεία του Κράτους για να εξοφλήσουν τούς κερδοσκόπους!
    Υπήρχε τίποτε απλούστερο από το να παίρνουν το χρήμα που είχαν ανάγκη από τους φορολογουμένους τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..