Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Οι Γάλλοι διανοούμενοι υπέρ της Ελλάδος . Οι Έλληνες που είναι ?


Οι διανοούμενοι της Γαλλίας υπέγραψαν κείμενο διαμαρτυρίας και συμπαράστασης προς τους Έλληνες , το οποίο δημοσιεύτηκε στο γαλλικό τύπο και όχι μόνο , διότι κάνει το γύρω του κόσμου μέσω του διαδικτύου . Μια ερώτηση έχω για τους Έλληνες διανοούμενους και δη για τους αθανάτους της ακαδημίας Αθηνών . Αυτοί τι κάνουν για τη χώρα ? ΤΙΠΟΤΑ. Ίσως είναι ικανοποιημένοι...
και συμφωνούν με τη δήλωση της Άννα Ψαρούδας-Μπενάκη ή Μπενακή που είναι μέλος της ακαδημίας Αθηνών και είπε :  
"Τα εθνικά σύνορα θα περιορισθούν"
Η πρόεδρος της Βουλής Άννα Μπενάκη - Ψαρούδα, όταν πήγε ν' ανακοινώσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της Βουλής στον Κάρολο Παπούλια, για την εκλογή του (Φεβ. '05), στην προσφώνηση- ομιλία της (είναι στα αρχεία-πρακτικά της Βουλής) τόνισε, εκτός των άλλων: «Αναλαμβάνετε κύριε Πρόεδρε την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μια πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη». 
Έστω και την ύστατη ώρα κάντε κάτι , ειδάλλως ο κόσμος έχει δίκιο που σας αποκαλεί λέσχη αλληλοσυγχερομένων που το μόνο μέλημά σας είναι τα διαδήματα και ο μπουφές . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..