Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Επιστολή Σωφρονίου προς τον Ευλάμπιο της σκήτης Κουτσουκαρίου και βοήθειά μας .



 Ευλάμπιε, το ποίμνιό σου παραφέρεται, ασχημονεί, διαμαρτύρεται και πρέπει να το επαναφέρεις στην τάξη. Δεν σου ρίχνω ευθύνες,( εδώ μέχρι και  Δεσποτάδες διαφωνούν με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο), για τις ασχήμιες που λένε για τους κυβερνώντες ή για τις απεργίες που κάνουν αλλά σου στέλνω δύο εδάφια που πρέπει στους λόγους σου και στα κηρύγματά σου να
τονίζεις μετά επιτάσεως :
Κάθε άνθρωπος πρέπει να υποτάσσεται στις ανώτερες αρχές, διότι δεν υπάρχει καμία εξουσία χωρίς τη θέληση του θεού, οι εξουσίες δε που υπάρχουν, έχουν ορισθεί από το θεό, εις τρόπον ώστε, εκείνος που αμφισβητεί την εξουσία, αντιτάσσεται στη διαταγή του θεού. όσοι δε, δεν υπακούουν θα τιμωρηθούν. Θέλεις να μη φοβάσαι την εξουσία; Κάνε το καλό και θα επαινεθείς από αυτήν, διότι η εξουσία είναι υπηρέτης του θεού και αποβλέπει στο καλό σου. Εάν όμως πράξεις το κακό, τότε να φοβάσαι, διότι δεν είναι έτσι άσκοπα ζωσμένη με το μαχαίρι, έτοιμη να εκδικηθεί εκείνον που κάνει το κακό. Επομένως πρέπει να υποτάσσεσθε, όχι μόνον για να αποφύγετε την οργή αλλά και δια λόγους συνειδήσεως...!
Προς Ρωμαίους, κεφ,13, 1-5
Πρέπει δε όλος ιδιαιτέρως να αποτυπωθεί με τους λόγους σου στο μυαλό των ανθρώπων ,(εν ανάγκη σχίσε και τα ρούχα σου), τα λόγια του Παύλου που διατάζουν:

Κατ εντολήν λοιπόν του θεού και του Χριστού, διατάσσω: Όσοι είναι δούλοι, να εκτιμούν ιδιαίτερα τους κυρίους τους για να μη δυσφημείται το όνομα του Θεού και η διδασκαλία Του.
Προς Τιμόθεον Ά κεφ,6,στ,1.

Υπάρχει και μία μερίδα , μικρή βέβαια περίπου το 98% των Ελλήνων,(εκτός των πιστών δοσίλογων της κατοχής και των απόγονών τους), που αμφισβητεί το ΔΝΤ και τις προτροπές της Τρόικας ως προς τις απολύσεις εργαζομένων και το κόψιμο των μισθών, αυτοί έχουν πλανηθεί διότι δεν θυμούνται ότι ο Παύλος  έχει πει και για αυτούς τα εξής:    «Όποιος δεν δουλεύει, ούτε να τρώει.»
    «Στον εργαζόμενο ο μισθός δεν λογαριάζεται χατιρικά, αλλά ανάλογα με την αξία της δουλειάς του.»
Άγετε  εν ειρήνη

1 σχόλιο:

  1. Μέ προβληματίζει η φωτογραφία "αίνιγμα" που έχετε στό άρθρο σας....
    Tό Ζίου-Ζίτσου είναι Πολεμική Τέχνη τής Άπω Ανατολής.
    Τό JEW-JITSU που γράφει η φωτογραφία σημαίνει Εβραιο-Ζίτσου....
    Από κάτω γράφει THEY WILL WIN, δηλαδή "Αυτοί Θά Νικήσουν"....
    Τί υπονοείτε δηλαδή???
    Ότι δεχόμεθα χτυπήματα από αυτήν τήν συγκεκριμένη Σχολή Πολεμικής Τέχνης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..