Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Σεισμοί


Η συχνότητα των σεισμών το τελευταίο εικοσαήμερο σε όλο τον πλανήτη αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο και προκαλεί τεράστιες ανησυχίες. Οι επιστήμονες ακολουθώντας ο καθένας την δική του θεωρεία έχουν και διαφορετικές απόψεις και καταλήγουν στο δελφικό συμπέρασμα ως ειδήμονες: ήξεις αφήξεις ουκ εν τω πολέμω θνήξεις.
. Το τελευταίο διάστημα σεισμοί έχουνε γίνει στη Χιλή, Στο Μεξικό, στην Ινδονησία, στον Ιραν και στις ΗΠΑ και τα μεγέθη τους ήταν μεγάλα και ανησυχητικά.  Τις τελευταίες μέρες τα μεγέθη τις κλίμακας ρίχτερ στα οποία κυμαίνονται οι σεισμοί με μικρό εστιακό βάθος και δεν πέφτουν πιο κάτω από τα 5,2 στο Ιράν (18/4/2012) με αποκορύφωμα τα 8,7 ρίχτερ στην Ινδονησία (11/4/2012), στο Μεξικό και ιδιαίτερα στα δυτικά της χώρας έγιναν δύο σεισμοί της κλίμακας άνω των 6,5 ρίχτερ. Επίσης στη Χιλή έγινε ισχυρός σεισμός της κλίμακας των 6,5R(17/4/2012) και τέλος χθες σημειώθηκαν πάλι στην Ινδονησία δύο ισχυρότατοι σεισμοί άνω των 6 ρίχτερ στην Σουμάτρα και στην Παπούα. Τα αναφέρω όλα αυτά γιατί το 1995 αγόρασα ένα βιβλίο με τίτλο <<Έλληνα επιβίωσε>>  ο συγγραφέας ελέγετο Ροδόπουλος επάγγελμα ιατρός, ο οποίος στην εισαγωγή έλεγε ότι το έγραψε αυτό για να δώσει τις γνώσεις που απέκτησε όταν κατά λάθος ενεργοποίησε την κουνταλίνη του με αποτέλεσμα να προλέγει αυτά που συμβαίνουν σήμερα σε πάρα πολλούς τομείς της καθημερινής μας ζωής. Η αφήγησή του έδινε τα γεγονότα που θα συμβούν χωρίς το αίτιο αλλά έδειχνε το δρόμο και τον τρόπο το πώς θα ξεπεράσουμε  αυτές τις τεράστιες γεωλογικές ανακατατάξεις που συμβαίνουν και θα συμβούν. Όταν το πρωτοδιάβαζα μου φαινόταν μύθος και παραμυθάκι, με την πάροδο των ετών όμως έγινε παρόν και μακάρι όσα προβλέπει να μην γίνουν μέλλον.     

1 σχόλιο:

  1. Έχετε σκεφτεί τί θά συμβεί σέ περίπτωση που πανίσχυρος σεισμός χτυπήσει στήν Ελλάδα τί θά συμβεί καί ειδικά στήν Αθήνα?
    Τά περισσότερα κτίρια είναι χτισμένα μέ τόν αντισεισμικό κανονισμό τού 1958 εάν θυμάμαι σωστά τήν χρονολογία.
    Λέφτά Υπάρχουν αποδείχτηκε ότι εννοούσε ο GAP τούς ιδιοκτήτες ακινήτων!
    Εάν δημιουργηθούν τεράστιες ζημιές, τό Κράτος χρήμα δέν έχει, δέν θά μπορέσει νά αποκαταστήσει ζημιές καί θά ζητήσει από τούς ιδιοκτήτες νά πληρώσουν!
    Θά έχουν νά πληρώσουν γιά τήν αποκατάσταση τών ζημιών?
    Μά έχουν νά πληρώσουν τά χαράτσια - τά ενεργειακά πιστοποιητικά - τό ΕΤΑΚ 2009, τό ΦΑΠ 2010, 2011, 2012, κ.λ.π. κ.λ.π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..