Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Μείωση των κοινωνικών παροχών σε εποχή ανεργίας, πληθωρισμού της αύξησης των γερόντων στην αναλογία του πληθυσμού. Είναι.. Προμελετημένο έγκλημα.


Τρομερή παραβίαση των οικονομικών νόμων και ζημία της ειρηνικής παραγωγής είναι τα αλλεπάλληλα αμερικανικά εμπάργκο και οι εμπορικοί πόλεμοι που χρησιμοποιεί η αμερικανική πολιτική υπέρ της πολεμικής βιομηχανίας σοφά προμελετημένα σε βάρος της ειρηνικής, του παγκόσμιου εμπορίου και των συμμάχων της. Είναι υπόδικη η αμερικάνικη οικονομία στη μισού αιώνα προτίμηση του κέρδους από τα άρματα μάχης αντί τα τρακτέρ. Τεράστια η διαφορά κέρδους από ένα άρμα μάχης και ένα .......
τρακτέρ της ίδιας βιομηχανίας. Τεράστιο το κέρδος από την πώληση πολτού ναπάλμ αντί μαρμελάδας. Η οικονομική εξουσία επιβάλει με όλα τα ραδιούργα μέσα που διαθέτει να αγοράζονται προϊόντα της πολεμικής βιομηχανίας, αμελεί όμως σε επικίνδυνο βαθμό τις εξαγωγές προϊόντων της ειρηνικής. Τα υποχρεωτικά έξοδα σε δολάρια όλων των πληθυσμών για όπλα μετατρέπονται σε κέρδη- δύναμη της κάστας των πολεμικών βιομηχανιών και σε μείωση της αγοραστικής δύναμης  παντού της Γής που φτάνει στα άτομα γύρω στο μηδέν και στα κράτη στη πτώχευση. Δηλαδή η αγοραστική δύναμη των κρατών στραγγίζεται έτσι που δεν περισσεύουν χρήματα για αγορές αμερικάνικων ειρηνικών προϊόντων που ομολογημένα είναι της καλύτερης ποιότητας σε όλο τον κόσμο. Η ποιότητα τους δεν έχει σχέση με τις υπερβολές τύπου π.χ. το μεγαλύτερο δέντρο, πηγάδι ή φεγγάρι είναι της Αμερικής. Μειώθηκαν τα κέρδη και συνεπώς και οι επενδύσεις της ειρηνικής βιομηχανίας. Οι κοινωνικές παροχές επίσης μειώνονται όσο αυξάνονται οι πολεμικές δαπάνες. Μείωση των κοινωνικών παροχών σε εποχή ανεργίας, πληθωρισμού της αύξησης των γερόντων στην αναλογία του πληθυσμού. Είναι.. Προμελετημένο έγκλημα. Στις κοινωνικές δαπάνες η Αμερική υστερούσε πάντοτε απέναντι στη Ρωσία και την Ευρώπη. Η απόσταση μεγαλώνει όσο στην Αμερική αυξάνονται οι πολεμικές δαπάνες και μειώνονται τα εισοδήματα εκ μεταβιβάσεως οι κοινωνικές παροχές. Στην αντίθεση ανάμεσα την σκύλα γένα πολεμική βιομηχανία και την ειρηνική της Αμερικής που μισό- ήρθε στην δημοσιότητα με τις δολοφονίες των Κένεντυ, οι μειωμένες σήμερα κοινωνικές παροχές, η ανεργία,  η νομισματική ανασφάλεια πρόστεσε την αντίθεση και μέρος του πληθυσμού. Πόσο θα διαρκέσει; Η δύναμη της πολεμικής βιομηχανίας. Όλα έχουν ένα τέλος και η αντιοικονομία και η αντίφαση και ο παραλογισμός ακόμα.

Η υπεροχή της πολεμικής βιομηχανίας και οι απάνθρωποι θάνατοι από πείνα, που επιβάλλονται από την οικονομική εξουσία έφτασαν στο Ζενίθ. Η υπεροχή αυτή θα αποδώσει μερικούς ακόμα τοπικούς ανάμεσα στους οποίους και ο προγραμματισμένος και προμελετημένος για τα πετρέλαια του Αιγαίου ελληνοτουρκικός και ζεστές αψιμαχίες που θα λαχταρήσουν την Υφήλιο. Στα προσεχή όμως χρόνια υποχρεωτικά, εξελικτικά, η ισχύ της πολεμικής βιομηχανίας θα μειώνεται και φυσικά όχι από ανθρωπισμό. Θα αναζητηθεί νέο New Deal  προοδευτικός πρόεδρος, ευπειθείς οικονομολόγοι. Κάποιου είδους απομονωτισμός, εγκατάλειψη της ιδέας ή της επιθυμίας να γίνουν οι περιορισμένοι πυρηνικοί μακριά από την Αμερική. Φανερό το γιατί της τέτοιας προτίμησης να στρέφεται, τι σύμπτωση στα σύνορα Ευρώπης, Ρωσίας και Κίνας, Ρωσίας. Το πρόβλημα των προβλημάτων της αμερικανικής οικονομίας παραμένει πως θα εξοπλιστεί η Ευρώπη και η Κίνα και πως θα τους επιβληθεί να δεχτούν οι περιορισμένοι πυρηνικοί να γίνουν στο χώρο τους.
Πάνος Μποτσάκης 1982



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..