Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Ελντοράντο….. Η Ελλάδα, η Κύπρος και η Τουρκία


 Μετά το 1973 μας είπαν ότι στέρεψε η γεώτρηση της Θάσου. Ο δε Χαρδαβέλας υποστήριζε ότι τον ρώτησε ο Γιώργος ο Παπανδρέου: <<Μα υπάρχουν πετρέλαια στην Ελλάδα;!>> Σήμερα μας λένε
ότι πλέουμε στα πετρέλαια και στο φυσικό αέριο. Ας δούμε λοιπόν τι τύχη θα έχουμε και τι μερίδιο θα πάρουμε παραδειγματισμένοι από τις άλλες πετρελαϊκές χώρες. Το Ιράν σχεδόν δεν μπορεί να θρέψει τους κατοίκους του. Στην Ινδονησία όλοι φοράνε ένα σεντόνι στη μέση και άμα πιάσει καμία τροπική καταιγίδα πεθαίνουν σαν τα τσιμπογιαννάκια. Στη Νιγηρία ο νηστικός τρώει τον πεινασμένο. Στην Βολιβία-χωρίς σχόλια.  Στο Ιράκ κάθε μέρα έχουν 100 τουλάχιστον θανάτους από βόμβες. Στη Λιβύη- άκρα του τάφου σιωπή. Στην Αίγυπτο φύγε συ-έλα συ.  Το Νότιο Σουδάν και το Τσαντ είναι πλέον στρατόπεδα συγκεντρώσεως κατεστραμμένων ψυχών  με μέσω όρο ζωής τα 30 έτη.  Εμείς τη γλυτώσαμε μέχρι σήμερα αλλά τώρα ήρθε και η σειρά μας.
Να θυμίσω ότι το 1922 από μόνος του!!!!!! ο ελληνικός στρατός πήγε στο Εσκί Σεχίρ Κιουτάχεια Αφιόν Καραχισάρ, χωρίς προμήθειες, χωρίς τίποτε και στην προσπάθειά τους οι Τούρκοι να νικήσουν τους Έλληνες  έχασαν όλη την αραβική χερσόνησο, το Ιράκ, την Ιορδανία, τη Συρία και το κυριότερο, τα πετρέλαια της Μοσούλης. Ας το σκεφτούν διπλά γιατί και εμείς έχουμε να χάσουμε αλλά πιο πολλά έχουν να χάσουν εκείνοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..