Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Όταν θεό έχεις το Μαμωνά και πιστεύεις μόνο στο χρήμα.


Στη λίμνη του Μαραθώνα εντοπίστηκε ρύπανση με νικέλιο και άλλα βαρέα μέταλλα. Παράλληλα -κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες- στο δίκτυο του Ωροπού βρέθηκε εξασθενές χρώμιο.
 Η ανακοίνωση για τον εντοπισμό
του νικελίου και των άλλων βαρέων μετάλλων στο ταμιευτήρα της Λίμνης Μαραθώνα έγινε στις αρχές της θερινής περιόδου στη διάσκεψη υπηρεσίων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για την διαχείριση των υδάτων της Αττικής.  Εκπρόσωποι της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων του ΥΠΕΚΑ δήλωσαν ότι έπειτα από ειδική μελέτη ότι η ρύπανση είναι αποτέλεσμα της πρόδρομης πίεσης από τις μεταφερόμενες  ποσότητες νερού από τον ρυπασμένο υδροφόρο ορίζοντα Οινοφύτων-Βοιωτίας (Ασωπός). Οπότε η μόλυνση είναι αποτέλεσμα της μεταφοράς νερού από τα υπόγεια ρεύματα και είναι δυνατόν να φτάνει μέχρι τα ποτήρια του πληθυσμού της Αθήνας.
Οι υπεύθυνοι βεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει υψηλός ή άμεσος κίνδυνος για τους κατοίκους εφόσον η ΕΥΔΑΠ διυλίζει το νερό πριν τη παροχή του στους καταναλωτές. Όμως τα υψηλά νούμερα συγκέντρωσης κρούουν το κώδωνα του κινδύνου στις δημόσιες αρχές διότι η μη αντιμετώπιση του προβλήματος μπορεί να μετεξελιχθεί σε σοβαρή απειλή για την υγεία των εκατομμυρίων ανθρώπων που ζουν στην πρωτεύουσα.
Η ανεξέλεγκτη και παράνομη ρίψη αποβλήτων από βιομηχάνους και βιοτέχνες στον υδροφόρο ορίζοντα της Βοιωτίας σε συνδυασμό με την εγκληματική ανευθυνότητα των αρχών έχουν δηλητηριάσει και δηλητηριάζουν τον πληθυσμό. Οι βιομηχανίες μέχρι σήμερα λειτουργούν με ελάχιστους ελέγχους από το κράτος με αποτέλεσμα στο όνομα του κέρδους τα λήμματα να μην περνούν από επεξεργασία και αυτούσια να ρίχνονται στα νερά του Ασωπού. Σήμερα είναι εξασθενές χρώμιο, πρέπει μα περιμένουμε τον μόλυβδο και τον υδράργυρο να κάνουν την εμφάνιση τους μαζί με το καρκίνο για να κάνουμε κάτι; Η περιβαλλοντική παιδεία στην Ελλάδα είναι μηδαμινή ας σκεφτούμε μόνο ότι η γη δεν είναι δική μας αλλά ότι την έχουμε δανειστεί από τα παιδιά μας. Ας μην περιμένουμε για το τελευταίο ψάρι, για το τελευταίο ζώο ή για το τελευταίο δέντρο μέχρι να συνειδητοποιήσουμε ότι τα χρήματα δεν τρώγονται.  

5 σχόλια:

  1. Αγαπητέ Φίλε Μπλογκέρ!
    Αναπαράγεις ένα συκοφαντικό και χωρίς τεκμηρίωση άρθρο. Το νικέλιο από 2,37 μικρογραμμάρια το μετέφερε η εταιρία που έκανε τη μελέτη σε 237 μικρογραμμάρια. Το λάθος αυτό το διόρθωσε στη νέα μελέτη που υπέβαλε στην Ειδική υπηρεσία του ΥΠΕΚΑ.
    Αν ημουν ΕΥΔΑΠ, θα σας είχα αλλά ξει τα φώτα στις αγωγές για τις συκοφαντικές και χωρίς τεκμηρίωση αναπαραγωγή άρθρων.
    Σε πληροφορώ, ότι η υδραυλική επικοινωνία Τεχνητή Λίμνη του Μαραθώνα και στον Ασωπό, ανήκει μόνο στη σφαίρα της φαντασίας άρρωστων μυαλών ή συμφερόντων των εταιριών εφιαλωμένων νερών. Σε αυτήν την τελευταία περίτπωση, όντως ο μαμωνάς με φαιρέφωνα δημοσιογράφους και αφελής μπλογκέρ, δουλεύουν για τις εταιρίες.

    Υ.Γ. είμαι στη διάθεσή σου για οποιαδήποτε πληροφορία.

    Το νικέλιο στη λίμνη του Μαραθώνα κυμαίνεται από: κυμαίνεται από 0,04 έως 0,7 μικρογρμμάρια με όριο τα 20 μικρογραμμάρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Μπλογκέρ!
    Επειδή είμαι μπλογκέρ και επειδή τα σχόλια που μου στέλνουν πάντα τα δημοσιεύω ακόμη και αυτά που με υβρίζουν, να γνωρίζετε, ότι αν δε δημοσιεύσεις την προηγούμενη απάντηση που σου έστειλα, ο ίδιος προσωπικά θα σας καταγγείλω στην εισαγγελία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ Βατοπεδινέ.
    Εάν ξέρεις να χειρίζεσαι καλά τον bloger σου θα δεις ότι ποτέ δεν επισκέφθηκα την σελίδα σου. Ούτε γνωρίζω αν είσαι επιστήμονας και που αντλείς τις πληροφορίες σου, φαίνεται όμως από τα γραφόμενα σου ότι είσαι άνθρωπος που γνωρίζεις πολύ καλά τον εισαγγελέα. Οι πληροφορίες στο διαδίκτυο για τόσο σοβαρά θέματα είναι ελεύθερες για όλους, τώρα γιατί απειλείς δεν μπορώ να γνωρίζω. Καλό θα είναι να αφιερώσεις κάποιες ώρες σε κάποια μηχανή αναζήτησης. Δεν ξέρω πόσων ετών είσαι, αλλά κατά την διάρκεια της ζωής μου είδα να καταστρέφεται ο υδροφόρος ορίζοντας της Κοπαίδος, είδα τον υδροφόρο ορίζοντα του Ασπροπύργου να είναι μία βόμβα, είδα τον υδροφόρο ορίζοντα των Μεγάρων να έχει αλκαλίωση μαγνησίου με τρεις σταυρούς, ακατάλληλο δια πόση ενώ υδρευόταν η πόλη παλιά από αυτό και μερικώς σήμερα. Και τους επιστήμονες να κάνουν μετρήσεις. Από κει που κατάγομαι επειδή είμαστε ιδιαίτερη ράτσα έχουμε μία έκφραση όπως θες, με ό,τι θες, όπου θες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ Μπλογκέρ!
    Επειδή το θέμα το γνωρίζω τόσο καλά όσο δεν μπορείς να φανταστείς και επειδή η ανάλυση του νικελίου του Γενικού Χημείου του Κράτους ήταν λάθος και η εταιρία που έκανε την μελέτη με βάση μαι λανθασμένη μεταφορά υποδιαστολής κατά 3 ψηφία, δημιούργησε σοβαρό πρόβλημα παραπληροφόρησης και το οποίο αναγκάστηκε εκ των υστέρων να αποσύρει με τη διαφορά δημοσιογράφοι του κώλου όπως αυτός της Ημερησίας διασπύρει ειδήσεις χωρίς να κάνει τον κόπο να τις διασταυρώσει.
    Αυτή η ενέργεια είχε σαν αποτέλεσμα διάφοροι μπλογκέρ να διαδίδουν μια ψευδή είδηση που αφορά πάνω από τον μισό πληθυσμό της Ελλάδας που τροφοδοτείται με νερό της ΕΥΔΑΠ.

    Και αν ο δημοσιογράφος δεν είναι συνένοχος των εταιριών εμφιαλωμένων νερών, τότε είναι ανόητος δημοσιογράφος. Οι μπλογκέρ όμως δεν πρέπει να μασάνε ταραμά, διότι ούτε οι κατσίκες μασάνε.

    Επίσης σε πληροφορώ, ότι υδραυλικά ο Ασωπός με τον Μαραθώνα όση έχει ο Φάντης με το ρετσινόλαδο.

    Καλή η ευαισθησία με το Περιβάλλον αλλά άλλο αυτό και άλλο η παραπληροφόρηση και η συκοφαντία.

    Υ.Γ. 1 Συμμετείχα και στις 2 διαβουλεύσεις του ΥΠΕΚΑ και σε μία με την εταιρία για την Αττική και γνωρίζω πολύ καλά, τι ειπώθηκε για το συγκεκριμένο θέμα και ποιος ευθύνεται για όλη αυτή την παραπληροφόρηση.

    Υ.Γ. 2 ¨Αλλο η ελευθερία του μπλογκέρ και άλλο η κατασυκοφάντηση μιας εταιρίας και ενός προϊόντος Αν κατανοείς τη διαφορά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ Βατοπεδινέ,
    Οια η μορφη τοιαδε και η ψυχη. Ο λόγος σου μορφοποιεί και την προσωπικότητα σου και παραπέμπει σε ίντριγκες, ραδιουργίες και συναφή. Το blog ονομάζεται αλήθεια, ψέματα, αοριστίες για εσάς η κρίση. Επειδή κατανοώ τη διαφορά σου έγραψα τα άνω. Δεν ξέρω αν εσύ την κατανοείς. Σε παροτρύνω να ψάξεις και να μάθεις την διαφορά μεταξύ ήθους και ηθικής. Και αν τα λεγόμενα σου ευσταθούν γιατί δεν καταφέρεσαι εναντιον της Ημερισίας και του δημοσιογράφου που έφερε στο φως τα γεγονότα αυτά; Το να κρύβεσαι σαν ανώνυμος μπλόγκερ και να συμβουλεύεις και να απειλείς με εισαγγελείς επικαλούμενος την προάσπιση συμφερόντων της ΕΥΔΑΠ και άλλων εταιρίων και ότι η έκθεση ήταν λανθασμένη ούτε νόμιμο είναι ούτε ηθικό. Εμείς εδώ σου δίνουμε βήμα διότι κάνομε πράξη τη ρήση του Βολταίρου: Διαφωνώ με ό,τι λες αλλά θα υποστηρίζω μέχρι θανότου το δικαίωμα σου να το λες. Άγε εν ειρήνη Βατοπεδινέ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..