Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Ο τύπος είναι ελεύθερος αρκεί….. να μην γράφει.





Το δικαίωμα του πολίτη να είναι πληροφορημένος ικανοποιείται μόνο αρνητικά και παραπλανητικά  . Οι διεθνείς τραπεζίτες, μας δάνειζαν, ενώ γνώριζαν ότι η οικονομική μας κατάσταση και τα μεγέθη της οικονομίας μας ήταν πάρα πολύ μικρά και  θα ήταν πάρα πολύ δύσκολο να ανταποκριθούμε  στην αποπληρωμή των χρεών μας  . Το 1978  ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έστειλε επιστολή γραμμένη....
στις 12 /12/1978   στους πρωθυπουργούς των εννέα της ΕΟΚ που με αυτήν βεβαιώνει τον νανισμό της οικονομίας μας . Γράφει επί λέξει : «… ο βαθμός του μεγέθους των ελληνικών οικονομικών παραγόντων , ακόμα και στον τομέα της γεωργίας , είναι τόσο περιορισμένος , ώστε να μην δημιούργει ουσιώδη προβλήματα σε κανένα μέλος της ΕΟΚ …»
Οι οίκοι αξιολόγησης  χωρών και τραπεζών δεν υπήρχαν τότε;  Δεν έβλεπαν ότι όλα τα χρήματα πήγαιναν για υπερτιμημένους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και δεν διατίθεντο τα χρήματα αυτά για παραγωγή και ανάπτυξη; Είχανε εγγυήσεις όταν τα έδιναν , και ποιες ήταν αυτές; Μας το λέει τοΤεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος  : «… οι πιο πολλοί Έλληνες πολύ λίγα γνωρίζουν για το ορυκτό πλούτο και τις δραστηριότητες γύρω από αυτόν…» Δυστυχώς η πραγματικότητα δεν είναι κινδυνολογία . Η καταστροφή είναι εν τω πράττεσθαι  και θα ολοκληρωθεί . Μετά από αυτήν θα αρπαχθεί το πετρέλαιο από την ΕΟΚ-και τους οχτώ γίγαντες  .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..