Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

ΝΕΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΑΒΑΣΤΑΧΤΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΩΝ



Δεκαπλασιασμό (περίπου) του ανώτατου συντελεστή επιβολής του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ για τα ακίνητα που βρίσκονται στην εδαφική περιφέρεια του δήμου σε ποσοστό μέχρι και τρία τοις χιλίοις (3 ο/οο) ετησίως (!) (σήμερα το ΤΑΠ κυμαίνεται ανά Δήμο από 0,25 - 0,35  ο/οο) και επιβολή του τέλους υποχρεωτικά από το δήμο στο ποσοστό αυτό μέχρι την οικονομική εξυγίανσή του, προβλέπει το άρθρο μόνο του νέου "Μεσοπρόθεσμου" !!!

Έτσι, σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Πολιτικής, οι δημότες που έχουν την ατυχία να κατοικούν σε υπερχρεωμένους («κόκκινους») δήμους, θα κληθούν να πληρώσουν "το μάρμαρο" της κακοδιαχείρισης στο δήμο τους με την δραματική αύξηση των δημοτικών τελών και φόρων, και ιδιαίτερα του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ),  μέχρι και 3 τοις χιλίοις, αν τους το επιβάλλει το νέο "Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ"...
Όμως τι κάνουν ακριβώς οι δήμοι και παίρνουν αυτά τα λεφτά; Συγκεκριμένα ο δήμος Πειραιά κάνει φαμφάρες! Το κέντρο
του Πειραιά έχει καταντήσει εργοτάξιο από... τη στιγμή που ανέλαβε ο κ. Μιχαλολιάκος. Έκανε πλατεία απέναντι από το Δημοτικό Θέατρο και τώρα πάλι τη χαλάει για τα έργα του Μετρό (δε ήξερε πριν 6 μήνες ότι προβλεπόταν να δρομολογηθούν έργα?) Έχει κλειστό με λαμαρίνες το Δημοτικό Θέατρο, εδώ και πάρα μα πάρα πολύ καιρό, και το τραγελαφικό είναι ότι έβγαλε τις λαμαρίνες για δύο μέρες πριν και μετά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου για να φανεί το Θέατρο και να σταθεί η εξέδρα  των επισήμων και μετά, ενώ φαίνεται ότι έχουν τελειώσει όλες οι εργασίες το ξανάκλεισε, τι φοβάται; Μήπως πέσει σκόνη από τις απέναντι ανασκαφές; Αποφάσισε να πουλήσει τις παραλίες, (ευτυχώς δεν το κατάφερε) αλλά είχε παραγγείλει 190.000 ευρώ βότσαλα. Σιγά ρε Μεγάλε τη Σαχάρα θα στρώσεις με βότσαλο!!! Στη συνέχεια έδωσε σε άγνωστη ΜΚΟ 10.000 ευρώ και τα πήρε πάλι πίσω και από τότε... Όποτε μπορεί καταφέρνει να ρίξει όλο και περισσότερο τον τσίρο των καταστημάτων του Πειραιά. Ανθοκομικές Εκθέσεις στο κέντρο του Πειραιά, σε μία πόλη που έκτος ότι είναι μικρή έχει μόνο στο κέντρο τουλάχιστον 10 ανθοπωλεία. Παράνομοι μικροπωλητές στα φανάρια πουλάνε, πουλάνε, πουλάνε, και η δημοτική αστυνομία κόβει κλήσεις σε ανάπηρους. Πέρα από τα προβλήματα του δήμου και τους αρουραίους που σουλατσάρουν ανενόχλητοι στο κέντρο του Δήμου , μεγάλο του όνειρο είναι να κάνει το μεγαλύτερο ενυδρείο της Ευρώπης στον Πειραιά! Τρία πουλάκια κάθονταν στην άκρη στο ποτάμι! Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε και το πρωτάθλημα Beach Volley που έγινε όχι σε καμιά παραλία του Πειραιά αλλά στην κεντρική πλατεία που στρώθηκε όλη με άμμο και στήθηκαν και εξέδρες. Αντί να δώσει τα λεφτά να ανοιχτεί ένα νέο κέντρο αστέγων- γιατί το σημερινό το καταλαμβάνουν μετανάστες- κάνει πρωταθλήματα Beach Volley! Εκθέσεις, εκδηλώσεις και διάφορες άλλες.. (δεν μου επιτρέπει η θέση μου να πω) γίνονται και λεφτά χάνονται ή όπως λέει και στην ταινία υπάρχει και Φιλότιμο:<< Φάγανε, φάγανε, φάγανε>> και θα τρώνε μέχρι να καταλάβουμε οι δημότες ότι το καλό  της πόλης δεν πρέπει να ορίζεται στην Αγιά Σοφία από επαγγελματίες ξεματιάστρες και πολιτικούς κομματικής καριέρας .   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..