Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου το ΚΕΕΛΠΝΟ.



Δημοσιογράφος με εσπερινή ραδιοφωνική εκπομπή  (20:00-22:00) που το όνομά του σε παραπέμπει να σκεφτείς αμέσως την Παλαιά Διαθήκη είχε καλεσμένη εργαζόμενη επιστήμονα του ΚΕΕΛΠΝΟ και την ρωτούσε για τις  πιο μεταδιδόμενες ασθένειες αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα .  Εκείνη αποκρίθηκε ότι είναι
η ηπατίτιδα, η νόσος του Νείλου (από τα κουνούπια του Νείλου) και η φυματίωση. Ο δημοσιογράφος έκλεισε την εκπομπή του αποδίδοντας ευθύνες στους Δήμους που δεν είχαν λεφτά για να ραντίσουν. Πάγια τακτική όταν ανοίγει γραμμές μετά από τέτοιες συνεντεύξεις είναι ότι οι ακροατές πρέπει να συμφωνούν οπωσδήποτε μαζί του. Διαφορετικά υψώνοντας την φωνή ευγενικά, σχεδόν τους αφαιρεί το λόγο. Θα ήθελα να του επισημάνω λοιπόν ότι ναι κακώς που δεν ψέκασαν οι Δήμοι για κουνούπια λόγω έλλειψης πόρων, αλλά υπήρχε και υπάρχει και η Κεντρική εξουσία και το υπουργείο υγείας, αλλά τι δουλειά έχει ο Φάντης με το Ρετσινόλαδο, όταν εμπλέκει την φυματίωση με τα κουνούπια και την ηπατίτιδα ασθένειες που μας έφεραν οι πρώην, νυν…. λαθρομετανάστες, μετανάστες (ρατσιστής δεν είμαι) των πρώην κουμουνιστικών κρατών. Οι τρόποι μετάδοσης της ηπατίτιδας είναι ίδιες με του AIDS, δηλαδή, σεξουαλική επαφή, μετάγγιση αίματος, χρήση ίδιας σύριγγας κτλ, η φυματίωση με την αναπνοή, κοινώς βήχα φτέρνισμα κτλ. Γιατί στο καλό να ψεκάσουμε για το βήχα ή για τις σύριγγες ; Αυτές οι ασθένειες ξαναεμφανίσθηκαν στην Ελλάδα με την έλευση των μεταναστών, λαθραίων και μη που δεν είχαν την κατάλληλη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στις χώρες τους. Δεν είναι θέμα ψεκάσματος, θέμα νοοτροπίας είναι, αν θέλει κάποιος να κοιτά το πρόβλημα στα μάτια ή να χώνει το κεφάλι στην άμμο ρίχνοντας αλλού τις ευθύνες σαν την στρουθοκάμηλο και να μην λέει τα κακώς κείμενα ώστε να διορθωθούν.

Στις ΗΠΑ μέχρι τα μέσα του περασμένου αιώνα όλοι οι μετανάστες παρέμεναν για κάποιο διάστημα στο λοιμοκαθαρτήριο στο Ellis island , δεν λέω να κάνουμε αυτό , αλλά επειδή πεθαίνουν Έλληνες λόγω έλλειψης  ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης  ας θωρακίσουμε τα σύνορά μας , και ας τους απελάσουμε. Φτάνει πια!

Μην προτρέξουν ορισμένοι να με πουν εθνικιστή, διότι δεν μισώ κανέναν αλλά αγαπώ  τους Έλληνες και την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..