Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Χόρτασε πρώτα και μετά βάλε ,ηθικούς κανόνες. Bertol t Brech.



ΡΟΜΑ στην προσπάθεια του να αδειάσει ΑΤΜ έκοψε το δάκτυλο του.

ΡΟΜΑ στην προσπάθεια του να κλέψει καλώδια του προαστιακού έχασε την ζωή του.

ΡΟΜΑ λήστεψαν  υπάλληλο στα γραφεία του προαστιακού στο ζευγολατιό.

ΡΟΜΑ συνελήφθηκαν έχοντας στην κατοχή τους συσκευασίες ναρκωτικών.

ΡΟΜΑ επιτέθηκαν σε κάτοικο της περιοχής ,τον τραυμάτισαν  και οι κάτοικοι της  περιοχής με ξύλα και σίδερο λοστούς  εισέβαλαν  στον καταυλισμό των τσιγγάνων  εκτεταμένα επεισόδια .
 Ειδήσεις ενός 24 ώρου και πόσες άλλες περιπτώσεις δεν βλέπουν το φώς της δημοσιότητας. Τις υπολογίζω 20 με 30 την ημέρα.

Οι Έλληνες Ρομα μέχρι πριν 30 χρόνια ζούσαν στις παρυφές της κοινωνίας μας η κύρια ασχολία τους  ήταν..
  εργάτες γης με μικρές μετακινήσεις των λυόμενων κατασκευών τους πήγαιναν εκεί όπου υπήρχε δουλειά οι ρομα εκεί θέρος τρύγος ,συγκομιδή εσπεριδοειδών κ.α .Από κοντά τους και οι μάστορες  τους γανωτσίδες, παπλωματάδες  πεταλωτές  , σιδεράδες κ.α. .Όταν έφευγαν όλο και κάτι έλειπε και είχαν πάρει, ένα λεβέτη ,ένα φτυάρι ,μια αξίνα ,κάνα ρούχο ,αλλά μέχρι εκεί ήταν η παραβατικότητα τους .Ήρθαν από άλλες χώρες μετανάστες και τους πήραν τις γεωργικές δουλειές. Ασχολήθηκαν με το παραεμπόριο και έβγαζαν υο ψωμί τους με την ανοχή της πολιτείας μέχρι που και αυτό τελείωσε λόγο έλλειψης χρημάτων των καταναλωτών. Είναι κανόνας ότι  αν δεν έχεις να φας τρείς μέρες την τέταρτη θα κλέψεις .Το μεγάλο κακό όμως εχει γίνει με την αθρόα έλευση των Ρομά της ευρωπαϊκής ένωσης που όταν στην Γαλλία τους έδιωχνε από την χώρα του ο Ν Σαρκοζή ο Μεγας Γ  ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ έκανε δηλώσεις  στην τηλεόραση  λέγοντας :Δεν τους θέλουν; Ας έρθουν εδώ τους θέλουμε εμείς. Δεν ρώτησε τον λαό του και τα αποτελέσματα τα  βιώνει η επαρχεία .Η συμπεριφορά του μόνον ιατρικά μπορεί να  ερμηνευτεί. ΤΩΡΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ;ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ; Τρέχει ο Υπουργός  κ. Δένδιας να μαζέψει τα ασυμμάζευτα  αλλά το πρόβλημα είναι του κύριου  Στουρνάρα  διότι όπως έχει πει και ο Αριστοτέλης: Άνευ των αναγκαίων αδύνατον και ζην και εύ ζην. Να θυμίσω και τα σοφά λόγια της Maya Angelou, 1928-, Αφροαμερικανίδα ποιήτρια & συγγραφέας που ειπε Οι ανάγκες της κοινωνίας προσδιορίζουν την ηθική της. Κύριε Δένδια επαναπατρίστε όλους τους αλλοδαπούς Ρομά , όλους τους αλλοδαπούς που δεν είναι νόμιμοι στην Ελλάδα και κύριε Στουρνάρα επειγόντως στείλτε τρόφιμα στους καταυλισμούς τους  όσο είναι καιρός ακόμα πριν θρηνήσουμε παρά πολλά θύματα διότι  το πρόσωπο του Κακού είναι πάντα το πρόσωπο της απόλυτης ανάγκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..