Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

NSA CIA KAI ΠΑΡΕΛΚΟΜΕΝΑ



Το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί ότι διάφορα blogs και ιστοσελίδες πχ www.olympia.gr


γράφουν μανιωδώς άρθρα για τον συστηματικό έλεγχο που ασκεί η μυστική υπηρεσία NSA στις διαπροσωπικές σχέσεις των ανθρώπων που σήμερα γίνονται κατά κύριο λόγο μέσω του υπολογιστή. Υπάρχουν κάποιοι που δημιουργούν μύθους πανω σε αυτό το θέμα , υπάρχουν κάποιοι που μιλούν για παραβιάση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και κατακρίνουν αυτή την πράξη, υπάρχουν όμως και κάποιοι που δεν εκφραζουν την γνώμη τους. Όμως με όλα αυτά τα ψέματα , τις εικασίες , ή και τις αλήθειες ο κόσμος ουσιαστικά ζει στο σκοτάδι και δεν ψάχνει να βρει το φως.
   Από τα τέλη της δεκαετίας του 1990 παρουσιάστηκε ένα πρόγραμμα παρακολούθησης των τηλεφωνικών συζητήσεων , των ηλεκτρονικών μηνυμάτων και γενικότερα των κινήσεων κάθε ανθρώπου στη γη το οποίο ονομάζεται ECHELON . Ο Τζωρτζ Μπους υποστήριξε αυτό το πρόγραμμα (Σεπτέμβριος 2001)και ο τωρινός Πρόεδρος των ΗΠΑ ενώ πριν εκλεγεί κατέκρινε την πράξη του προκάτοχού του ,τον Δεκέμβριο του 2012 ανανέωσε τον νόμο που επέτρεπε στην NSA να έχει πρόσβαση σε
όλα τα αρχεία των ιντερνετικών επικοινωνιών όλου του κόσμου. Ωστόσο πρέπει να τονιστεί ότι οι μηχανές που συλλέγουν αυτά τα στοιχεία δεν αποτελούν πρόβλημα , αλλά το θέμα είναι το πώς χρησιμοποιούνται από τους αρμόδιους….
Θα ήταν στρουθοκαμιλισμός να αρνηθούμε το γεγονός ότι μέσω των παρακολουθήσεων των υπολογιστών έχουν πολλές φορές αποτραπεί πολλές εγκληματικές ενέργειες και ότι έχουν προληφθεί άλλες τόσες. Οπότε γίνεται κατανοητό ότι πέρα από την ανασφάλεια που νιώθει ο καθένας για το ότι υπάρχουν κάποιοι που διαρκώς τον παρακολουθούν και μπορούν να εισβάλλουν με τον οποιοδήποτε τρόπο στη ζωή του όλα αυτά γίνονται για κάποιον άλλο σκοπό….
Επιπρόσθετα ας μην ξεχνάμε ότι κατά τη διάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας συναντάμε πολλούς προδότες , ρουφιάνους και Εφιάλτες , που σήμερα όμως είναι λογικό να καταργηθούν και το ρόλο τους να πάρουν οι αξιαγάπητες ηλεκτρονικές μηχανές που έχουν εισχωρήσει στη ζωή μας και δεν ζούμε χωρίς αυτές. Οι Μυστικές Υπηρεσίες ως γνωστόν κάνουν την δουλειά τους όπως και ο καθένας, παρακολουθούν τον κόσμο…. Υποτίθεται για το καλό του? Άσχετα αν εξυπηρετούν και τα οικονομικά συμφέροντα της χώρας τους ή άλλων σκοτεινών κύκλων….. το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε? Και ας μην ξεχνάμε ότι σε κορυφαίες θέσεις των Μυστικών Υπηρεσιών υπηρέτησαν δυο Έλληνες. Ως αρχηγός της CIA o George Tenet επί δύο θητείες και ως αρχηγός της NSA ο Νεγρεπόντε. Ουσιαστικά ως χώρα θα έπρεπε να ήμασταν περήφανοι για τους συμπατριώτες μας και για την αξίωση και τις διακρίσεις που είχαν . Όμως αντιθέτως πολλοί δεν γνωρίζουν καν την ύπαρξη των δυο αυτών προσώπων , όπως βέβαια και άλλων διακεκριμένων Ελλήνων του εξωτερικού. Ας μην κυνηγάμε νεφελώματα.... Η ιστορία μας διδάσκει ότι τα κάστρα προδίδονται από μέσα , οι προδότες είναι εντός των τοιχών και οι παρακολουθήσεις έχουν πολύ μικρό ρόλο στο γίγνεσθαι.
Η χώρα μας τεμαχίζεται και πωλείται! Ας εστιάσουμε σε αυτό για να μπορέσουμε να ανατρέψουμε την κατάσταση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..