Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Η κοροϊδία πάει σύννεφο. Τα είχαν συμφωνήσει πριν 50 χρόνια.



Γιατί όλοι αρνούνται ότι το 1973-74 έγινε συμφωνία για 50% ΕΟΚική πολιτική επιρροή και 50% ΗΠΑ γι’ αυτό και υπογράφηκε και η δεύτερη κίνηση να μην γίνονται έρευνες στην υφαλοκρηπίδα μας , δηλαδή δική μας αποξένωση. Αποξένωση από κάτι που ΔΕΝ έχεις δεν νοείται δηλαδή τουρκική , όσο και γειτονικό σου να είναι. Τυχαία η Αμερική, Τουρκία , Ισραήλ δεν έχουν υπογράψει την διεθνή συνθήκη ότι τα νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα.
Στη διάρκεια της δεκαετίας από το 1969 υπογράψαμε δικαιώματα έρευνας σε
περιοχές της υφαλοκρηπίδας μας τις «αλύτρωτες» και τις «επάλληλες συμβάσεις» και η Τουρκία ταυτόχρονα πουλούσε δικαιώματα έρευνας σε άλλους ανάδοχους για την ίδια περιοχή , το ίδιο ακριβώς και στην υφαλοκρηπίδα της Κύπρου , όπως φαίνεται η ίδια παγίδα έχει στηθεί στο θέμα πετρέλαια συνολικά και αδιαίρετα σε όλο το Αιγαίο. Κάποιος μου είπε γιατί ανησυχείς που πουλιέται , νοικιάζεται , εκχωρείται κάτι που δεν υπάρχει.
Αν δεν υπάρχει υποθαλάσσιος πλούτος , πετρέλαιο εκχωρίσαμε αλμυρό νερό και υπογράψαμε το 1976 συμφωνία ότι απαγορεύεται η έρευνα , αφού πρώτα λανσαρήστηκε η άποψη ότι οι ανάδοχοι δεν κάνουν ούτε έρευνα γιατί… το κόστος της άντλησης θα είναι αντιοικονομικό. Τρομερή η διαφορά κόστος έρευνας (μηδαμινό ) και κόστος παραγωγής που με την πείρα της Βόρειας Θάλασσας , ακτών του Μεξικού είναι το 10% της παραγωγής. Με την έρευνα ή αποχή έρευνας στο σπίτι μας , την υφαλοκρηπίδα μας η ΗΠΑ και η συμφωνία της Βέρνης το πάνε στον αμερικάνικο νόμο «ο εύρων πρώτος είναι και ιδιοκτήτης του υπεδάφους , υποθαλάσσιου πλούτου του πετρελαίου». Δυστυχώς ο… εύρων… πρώτος είναι αμερικάνικοι δορυφόροι που φωτογράφισαν , εντόπισαν τα πετρέλαια της υφαλοκρηπίδας.    
Αιγαίο (Η αμέλεια του Θησέα- Αθηναίων έπνιξε τον Αιγέα) Πάνος Μποτσάκης  Μάρτιος 1988  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..