Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Η επιστήμη όταν είναι επιστήμη είναι επαναστατική.



Όσα δεν γνωρίζουμε είναι πολλαπλάσια από ότι γνωρίζουμε για την κρίση- πολεμικές δαπάνες, για τις επιχειρήσεις πετρέλαιο- ενέργεια, πυρηνική ομπρέλα με αποκορύφωμα την….. επιχείρηση απειλής τρίτου παγκοσμίου, να αγνοούνται οι ειδήμονες, να αποφασίζουν οι στρατευμένοι με το αζημίωτο  στην υπηρεσία της πολιτικής παντογνωσίας. Παράδειγμα: Η απαγόρευση συμμετοχής των στελεχών του <<Δημόκριτου>> σε επιστημονικά συνέδρια ειρηνικής εφαρμογής της
διάσπασης. Η κατόπιν διαταγής της προϊσταμένης αρχής αποχώρηση της Ελλάδας από το GERN (Ευρωπαϊκός οργανισμός για την ειρηνική χρησιμοποίηση της πυρηνικής ενέργειας.) Δεν συμφέρει πρώτα την Αμερική η ενημέρωση των επιστημών για ειρηνικές εφαρμογές και ύστερα δεν γίνεται αλλιώς σε τέτοια συνέδρια μετέχουν ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΙ επιστήμονες που πέτυχαν π.χ. οι τιμές των αμερικανικών ραδιοανοσοβιολογικών διαγνωστικών να κατρακυλήσουν από τη στιγμή που ρίχτηκαν στην αγορά τα όμοια που έφτιαχνε εδώ ο Δημόκριτος. Ακόμη η πολιτική για να επιζεί σε τέτοια συνέδρια πρέπει να στέλνει…ειδικούς ειδικευμένους στην παντογνωσία πολιτευτές ή ρήτορες των κλαδικών. Στις φυλακές εξορίες βγήκε ο ορισμός: <<οι πούροι κομουνιστές είναι ειδικοί περί τα γενικά>>. Ειδικοί για όλα σήμερα είναι τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ένα φεγγάρι κάποτε ορισμένα ήταν και άλλου κόματος αλάνθαστα κοματικά στελέχη.
Οικ. Ταχυδρόμος 27/10/83 σελίδα 28<<….έχω παρατηρήσει ότι κάποιος ή κάποια ομάδα επιχειρεί να διαλύσει το Δημοκριτο. Η επιχείρηση διάλυσης δεν είναι σημερινό φαινόμενο αλλά μία από πολλών ετών προσπάθεια, η οποία εμφανίζεται με τη μορφή νόμου και όπως είναι του συρμού με την κατάχρηση της λέξης πλαίσιο που ανοίγει ελεύθερα τον δρόμο για μεταγενέστερη κατάχρηση εξουσίας>> Τα δύο παραπάνω είναι από τις αναρίθμητες περιπτώσεις πολιτικοποίησης της επιστήμης από την πολιτική αγυρτεία στον ελληνικό χώρο.
Η Σημερινή Μεταπυρηνική Οικονομική Κρίση και οι Προπυρηνικές Κυκλικές. Πάνος Μποτσάκης. Φεβρουάριος 1984

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..