Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Will Durant



Ο Γουίλ Ντυράν, (William James Durant) 1885-1981, ήταν ένας παραγωγικός Αμερικανός συγγραφέας, ιστορικός και φιλόσοφος. Γνωστός για την εντεκάτομη ιστορία του πολιτισμού (The Story of the Civilization) που οι πρώτοι δέκα τόμοι δημοσιεύτηκαν μεταξύ των ετών 1935-1965 και ο ενδέκατος το 1975 σε συνεργασία με τη σύζυγό του Ariel Durant. Το 1926 είχε δημοσιεύσει την ιστορία της φιλοσοφίας. Υπήρξε λάτρης του
αρχαίου ελληνικού πνεύματος.

Η Χριστιανική θεολογία και πράξις κατάγονται κατά μέγα μέρος από την θρησκείαν των μυστηρίων της Ελλάδος -τα Ελευσίνια και τα Ορφικά- από τα Ελληνικά δόγματα τού θείου Υιού (Ιάκχου), πού αποθνήσκει διά την ανθρωπότητα και ανίσταται εκ νεκρών.

Όλα τα πεπολιτισμένα έθνη, εις ότι αφορά
την δραστηριότητα τού πνεύματος, είναι αποικίαι της Ελλάδος.

Εκτός από τα μηχανές, δεν υπάρχει σχεδόν τίποτε άλλο διαχρονικό που να μην προέρχεται από την αρχαία Ελλάδα: Σχολεία, Γυμναστήρια, Αριθμητική, Γεωμετρία, Ιστορία, Ρητορική, Φυσική, Βιολογία, Ανατομία, Υγιεινή, Διακοσμητική, Ποίηση, Μουσική, Τραγωδία, Κωμωδία.

Όσοι αγαπούν την ελευθερίαν, την λογικήν και το κάλλος θα βλέπουν την Ελλάδα ως την λαμπράν πρωίαν τού Δυτικού πολιτισμού, ο οποίος, παρ’ όλα του τα ελαττώματα, είναι η τροφή και η ζωή μας.



Υπήρξαν μόλις 268 χρόνια τα τελευταία 3421 χωρίς πόλεμο.

(σσ: τώρα, άντε να είναι 300)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..