Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Λέμε μετά για την Ελλάδα. Εμείς σκίζουμε!

Σε όλο του το μεγαλείο αποκαλύπτεται ο παραλογισμός της αξιολόγησης των ανθρώπων με βάση τα διοικητικά τους έγγραφα, σε αυτό το απίστευτο περιστατικό.Η Κάρμεν Φιγκουερόα ζει στην Αριζόνα εδώ και δεκαετίες και πάντα θεωρούσε ότι είναι πλέον πολίτης των Ηνωμένων Πολιτειών. Το 2000 προσελήφθη στο υπουργείο Δημόσιας
Τάξης της Πολιτείας και την αστυνομία και σύντομα απέδειξε ότι έχει διάθεση και ικανότητα να αναρριχηθεί στην ιεραρχία. Τα επικοινωνιακά της χαρίσματα, μαζί με το φύλο της και την προέλευσή της από το Μεξικό, την έξαναν ιδανικό πρόσωπο για την εκπροσώπηση του Σώματος στα ΜΜΕ. Και όλοι, μαζί και οι ίδια, έβλεπαν προοπτικές περαιτέρω ανέλιξης. Μέχρι που ο αδερφός της ζήτησε να του εκδόσουν βίζα.
Στην Αριζόνα υπάρχει τα τελευταία χρόνια πολύ αυστηρή νομοθεσία ελέγχου των χαρτιών οποιουδήποτε εμπίπτει σε κατηγορία που να σχετίζεται με την παράνομη μετανάστευση. Ο έλεγχος στα χαρτιά του νεαρού οδήγησε στον εντοπισμό ενός προβλήματος και στην ίδια την Κάρμεν, που τελικά προκύπτει ότι δεν βρίσκεται στις ΗΠΑ ως πολίτης, αλλά ως... λαθρομετανάστης!
Μετά από αυτή την εξέλιξη κατέθεσε την παραίτησή της από το υπουργείο, παρά το γεγονός ότι υπηρετεί 13 χρόνια και όπως είπε εκπρόσωπος της υπηρεσίας της, όλοι θεωρούν ότι δεν είχε πρόθεση να εξαπατήσει κανέναν: «πιστεύουμε ότι και η ίδια είχε τότε την εντύπωση ότι ήταν νόμιμος πολίτης», όπως σχολίασε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..