Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

H επιστημονική φαντασία ωχριά μπροστά στην πραγματικότητα.....



Βρετανία: Κοινωνικοί λειτουργοί πήραν δια της βίας βρέφος από τη μήτρα της μητέρας του!

Σοκ έχει προκαλέσει στη Βρετανία η είδηση ότι οι κοινωνικές υπηρεσίες του Έσσεξ έλαβαν
απόφαση από το Ανώτατο Δικαστήριο, η οποία τους επέτρεψε να ναρκώσουν διά της βίας μία έγκυο γυναίκα και να της αφαιρέσουν με καισαρική τομή το βρέφος που κουβαλούσε στα σπλάχνα της.

Σύμφωνα με το ίδιο το συμβούλιο, οι κοινωνικοί λειτουργοί ενήργησαν «προς συμφέρον της ίδιας της γυναίκας», μίας Ιταλίδας που βρισκόταν στη Βρετανία για ένα επαγγελματικό ταξίδι, επειδή είχε υποστεί «νευρικό κλονισμό».

Το βρέφος, ένα κοριτσάκι το οποίο είναι πλέον 15 μηνών, εξακολουθεί να βρίσκεται υπό τη φροντίδα των κοινωνικών υπηρεσιών, οι οποίες αρνούνται να το δώσουν στη μητέρα του, παρόλο που η ίδια ισχυρίζεται ότι έχει αναρρώσει πλήρως.

Η υπόθεση έχει εξελιχθεί σε μια διεθνή νομική διαμάχη, με τους δικηγόρους της γυναίκας να την χαρακτηρίζουν ως «άνευ προηγουμένου», καθώς ισχυρίζονται ότι, ακόμη και αν το συμβούλιο είχε όντως ενεργήσει προς το συμφέρον της πελάτισσάς τους, θα έπρεπε πρώτα να είχε ζητηθεί η γνώμη της οικογένειάς της και των αντίστοιχων κοινωνικών υπηρεσιών της Ιταλίας.

«Ποτέ δεν έχω ακούσει ποτέ κάτι αντίστοιχο στα 40 χρόνια της καριέρας μου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπρένταν Φλέμινγκ, ο Βρετανός δικηγόρος της γυναίκας, και προσέθεσε: «Μπορώ να καταλάβω ότι αν κάποιος είναι πολύ άρρωστος μπορεί να μην είναι σε θέση να συναινέσει σε μια ιατρική διαδικασία, ωστόσο η καισαρική διά της βίας είναι άνευ προηγουμένου».
Πηγή: directnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..