Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Γονείς Καθάρματα

Γαλλία: Κρατούσαν φυλακισμένα τα 4 παιδιά τους στο διαμέρισμα


Μια συγκλονιστική ανακάλυψη έκαναν οι κοινωνικές υπηρεσίες στο Παρίσι, όταν βρήκαν τέσσερα παιδιά, ηλικίας μεταξύ δύο μηνών και έξι ετών, που κρατούνταν κλειδωμένα στο διαμέρισμα των γονιών τους από τη γέννησή τους. Μάλιστα, ο πρωτότοκος «μόλις και μετά βίας μιλά ή περπατά».
Τα τέσσερα παιδιά βρέθηκαν από τις κοινωνικές υπηρεσίες κλειδωμένα στο δωμάτιο του διαμερίσματός τους στο βόρειο προάστιο του Παρισιού, La Corneuve. Σύμφωνα με το γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό RTL, που έφερε στη δημοσιότητα την ιστορία, οι αρχικές έρευνες των αρχών δείχνουν πως τα τέσσερα παιδιά, ηλικίας, δύο μηνών, 2 ετών, πέντε και έξι, δεν είχαν βγει εκτός του διαμερίσματος από τότε που γεννήθηκαν.  «Πρόκειται για άγρια παιδιά» δήλωσε μια πηγή στο τηλεοπτικό σταθμό BFM.
«Οι έρευνες δείχνουν πως τα παιδιά δεν βγήκαν ποτέ έξω ή τουλάχιστον για πολύ λίγο. Οι γείτονες δεν γνώριζαν την ύπαρξή τους» πρόσθεσε η πηγή.
Δεν έχουν πάει ποτέ σχολείο, δεν έχουν εξεταστεί ποτέ από γιατρό ενώ τα δύο μεγαλύτερα μόλις και μετά βίας μπορούν να μιλήσουν ή να περπατήσουν.
Τα παιδιά υποσιτίζονταν και κοιμόντουσαν σε στρώματα στο πάτωμα του ίδιου δωματίου. Μία πηγή δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι πως στα υπόλοιπα δωμάτια του διαμερίσματος δεν υπάρχουν αποδείξεις πως ζούσαν παιδιά εκεί.
Η συγκλονιστική ανακάλυψη έγινε τον περασμένο μήνα, όταν η 27χρονη μητέρα πήγε το μόλις δύο μηνών βρέφος στο νοσοκομείο. Το νεογέννητο ήταν σε κακή κατάσταση και κίνησε τις υποψίες του προσωπικού, που ειδοποίησαν με τη σειρά τους τις κοινωνικές υπηρεσίες.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο 33χρονος πατέρας και η μητέρα ήταν άνεργοι, αλλά έπαιρναν επιδόματα για τα παιδιά. Μια πηγή δήλωσε στο RTL πως ήταν σε πλήρη επίγνωση των συνθηκών διαβίωσης στο διαμέρισμα. 
Οι προκαταρκτικές έρευνες δείχνουν πως δεν υπάρχουν ενδείξεις για ξυλοδαρμό ή σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών. Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η ανακάλυψη, οι δύο γονείς βρίσκονται υπό κράτηση, και αντιμετωπίζουν κατηγορίες για βίαιη συμπεριφορά απέναντι στα παιδιά, τα οποία έχουν δοθεί σε ανάδοχες οικογένειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..